Zenetagozatunk 50 éves működése során számos híres embert indított útnak (köztük Mikola Péter előadóművész, Hirtling István színművész, Gulyás Emília, Schmidt Erzsébet, Oláh Katalin és Oláh Zsuzsanna énekművészek, Cser Péter operaénekes, Schuszter István és Szefcsik Zsolt hegedűművész, Wendler Attila Simándy-díjas operaénekes, Dvorák Lajos gordonkaművész). Célja a magas szintű ének-zenei műveltség kialakítása, művészetekre fogékony, azokat értő-érző személyiségű gyerekek nevelése, a zene személyiségformáló hatásának kiaknázása. A zene megszerettetése érdekében rendszeresen hangversenyekre, fellépésekre viszik a gyerekeket. Minden évben nagy sikere van a karácsonyi koncertünknek. Kórusaink számos kerületi, fővárosi és országos versenyről rangos elismeréssel térnek haza. A felsős kórus az évente ősszel szervezett zenei táborban intenzíven készül az aktuális év feladataira.
Tagozatvezető: Kissné Katona Mária


A Zene Világnapja az iskolánkban – 2018. október 1.

Iskolánk néhány éves hagyománya október 1-jén a zene világnapjának megūnneplése. Két évvel ezelőtt Liszt Ferenc rapszódia mûveiből tartottunk rendhagyó énekórát. Tavaly Kodály Zoltán halálának 100. évfordulójára emlékeztünk.
Az idei tanév október 1-jén bemutattuk tanulóinknak, hogy nemcsak Mozart vagy Beethoven, vagy Liszt Ferenc kezdte pályáját csodagyerekként, kivételes zenei tehetségek ma is születnek. A hangszeres pici gyerekek mellett csodálatos hangú fiúkórustól hallgattuk Britten Karácsonyi énekeit. Iskolánk felsős kórusa december 13-án szerepel ezekkel a dalokkal a Béke téri Jézus szíve templomban melyre szeretettel hívjuk majd a családokat. (Hajas Lilla)


Zenei tábor – 2018. szeptember 4-7.

Hagyományos zenei táborunkat idén is a Balaton partján, Szántódon tartottuk meg szeptember 4–7–ig. Az első nap kilátástalan, özönvíz szerű esőzése után szerencsére kiderült az ég és nyárias meleg időben zajlottak a programok.
Délelőttönként énekkari próbákon és kézműves foglalkozásokon vettek részt a diákok, délutánonként kirándultunk Tihanyba, vagy a Balaton partján pihentünk, számháborúztunk. Esténként fodrász-, tetoválás-, és sminkversenyen, csapatvetélkedőkön és Ki mit tud?-on mérték össze tudásukat a gyerekek. Péntek délután mindenki sajnálta otthagyni ezt a vidám tábort. (Kissné Katona Mária)


2017/18.