június május április március február január december november október szeptember

Éneklő Ifjúság hangverseny – 2019. április 30.

2019. április 30-án került megrendezésre a Királyerdei Művelődési Házban a hagyományos Éneklő Ifjúság kórushangverseny. A fellépésen több kórus mutatta be tudását a közönségnek. Iskolánk mindkét kórusa nagy sikert aratott Kissné Katona Mária felkészítésével, vezényletével. A kicsinyek népdalcsokorral kezdtek, majd Schubert, Kerényi György kétszólamú műveit adták elő, és igazi közönségsiker volt ifj. Somorjai József A kis gőzös című dala. Őket iskolánk volt tanulója Pap Noémi kísérte zongorán…

tovább »


Ebédbefizetés júniusra

Az ebédbefizetés időpontja júniusra (9 nap):
május 7. kedd és 8. szerda 7:00-17:00
május 9. csütörtök 8:00-12:00 (pótbefizetés)

tovább »


Iskolánk 80 éves

Intézményünk 1939-ben nyitotta meg kapuját a csepeli diákok előtt. Ebben a tanévben ünnepeljük az iskolánk fennállása 80. évfordulóját.
Egy intézmény életében különös jelentőséggel bír ez a dátum. E súlyos és hosszan tartó, a múlt és a jövő határán időző pillanat számadásra késztet, tanulságok levonására kötelez, építkezésre serkent. Tisztesség és kötelesség dolga emléket állítani az iskola több évtizedes, különös és izgalmas történetének, fordulókban bővelkedő korszakokban befutott pályájának.
Iskolánk 80. évfordulójára emlékműsorral és kiállítással készülünk. Ezzel az a célunk, hogy tisztelegjünk a múltban itt tanító kollégák előtt, emlékezzünk a régi időkre, eseményekre. Hidat építsünk a múltunk, jelenünk, jövőnk közé hozzájárulva iskolánk története méltó megünnepléséhez…

tovább »


Hon- és rendvédelmi nap (7.a) – 2019. április 26.

Kerületünkben április 26-án Csepeli Hon és Rendvédelmi Ifjúsági napot tartottak a Weiss Manfréd Szakgimnázium udvarán.
A Magyar Honvédség, a Tűzoltóparancsnokság, a Rendőrkapitányság, valamint a Csepeli Öttusa. A rendvédelmi képzés megismertetésén kívül különböző feladatokban kellett versenyezni a jelenlévő iskolák tanulóinak.
Iskolánkból a 7.a osztályos tanulói versenyeztek lézeres pisztoly és puska lövészetben, villámtájékozódásban, ergométeres evezésben vívás reakció feladatban illetve labirintus tájékozódásban.
A bátrabbaknak lehetőségük volt, hogy a tűzoltóautó daru emelőkosarában megnézhessék Csepelt 50 méteres magasságból. (Gabi néni)


Kerületi játékos anyanyelvi vetélkedő – 2019. április 25.

A 2019. április 25-én megrendezett kerületi játékos anyanyelvi vetélkedőn iskolánkat az 5-6. osztályos korcsoportban a 6.z osztályos Toth Balázs, Musbeh Szonja és Papp Csepke képviselte. A csapat a nagyon erős mezőnyben 4. helyen végzett.

A 2019. márciusi kerületi szövegértő versenyen Lajtos Janka (5.z) 3. helyezést, Papp Csepke 6.z osztályos tanulónk pedig 1. helyezést ért el. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk. (Turúné Tóth Anikó humán mk.-vez.)


A 2019/20-as tanév első osztályaiba felvett tanulók névsora


Akadályverseny – 2019. április 26.

Iskolánkban idén tavasszal ismét megrendezésre került felső tagozatban az akadályverseny.
A népszerű vetélkedő, amely osztályonkénti csapatok alkotásával körbe járták az épület termeit, ahol a kollégák kreatív ötletekkel várták a lelkes tanulókat, hogy megoldják az általuk feltett kérdésekre a válaszokat.
A szervezők a csapatoknak megérdemelt finom ajándékokat osztottak ki. A vidám nap után a diákok megkezdték a tavaszi szünetet. (Gabi néni)


Napközisek húsvéti délutánja – 2019. április 12.

„Ez a húsvét olyan ünnep,
fák, virágok megzsendülnek…”

Április 12-én, pénteken a napközis tanulók húsvéti kézműveskedésen vettek részt. Megismerkedhettek a különböző motívumokkal, díszítési technikákkal. A kosárkákban a hímes tojások mellett nyuszik is megbújtak.
Ismereteiket is bővíthették az ünneppel, a hagyományokkal és a szokásokkal kapcsolatban. Jó hangulatban telt el a délután. (Dobos Anna és Fazekasné Vajda Éva tanítók)


Költészet Napja – 2019. április 11.

Harmadik éve rendezi meg a magyar költők előtti tisztelgésként a Mátyás Király Általános Iskola humán munkaközössége a költészet napi rendezvényét.
A hetedik és nyolcadik osztályosok egy-egy csapata most is versenyre gyűlt össze, amelyen az iskolánk könyvtárostanára, Kozák Ágnes által összeállított játékos feladatokat oldották meg. Kipróbálhatták magukat többek között versírásban, kvízjátékban és költők, múzsák, versek párosításában. Előzetes feladatként pedig tablót készítettek e jeles napra…

tovább »


Minipolisz (2.z) – 2019. április 10.

Múlt héten, szerdán ismét egy fantasztikus programon vehetett részt osztályunk, ugyanis ellátogattunk a Király utcai Minipoliszba.
Erről a helyről azt érdemes tudni, hogy egy olyan gyerekméretben megálmodott és felépített játék-város, ahol a kicsik néhány órára „belebújhatnak a felnőttek bőrébe”. Ugyanis ebben a minivilágban interaktív módon minden olyan tevékenységet ki lehet próbálni, amit a hétköznapi életben a felnőttek végeznek…

tovább »


Beiratkozás 2019.

Tisztelt Szülők!

A tankötelessé vált, 2019. év szeptemberében iskolát kezdő gyermekek beíratásának időpontjai:

2019. április 11. (csütörtök) 8–19 óra között
2019. április 12. (péntek) 8–19 óra között

A tanköteles és iskolaérett gyermeket a szülő/gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott általános iskola első évfolyamára…

tovább »


Iskolahívogató 2019.

A foglalkozások csütörtökönként 16:30-tól 17:30-ig tartanak

 időpont 1. foglalkozás 2. foglalkozás szülőknek
 Február 21. Informatika
Csákány András
Gálné Rozsi Krisztina
Kézműves
Bock Erika tanító
Általános tájékoztató
Juhász Katalin
intézményvezető
 Február 28. Zeneovi
Kissné Katona Mária
Kézműves
Scheuring Ferencné tanító
Házigazda
Juhász Katalin
intézményvezető
 Március 7. Zeneovi
Hajas Lilla
Sport
Kuris Gabriella
Orosz László
Házigazda
Juhász Katalin
intézményvezető
 Március 21. Zeneovi
Hajas Lilla
Angol
Gyenes Kornélia
Előjelentkezés
14:00-18:00

Juhász Katalin
intézményvezető
 Március 28. Informatika
Csákány András
Rédei Ágnes
Kézműves
Bock Erika tanító
Házigazda
Juhász Katalin
intézményvezető
 Április 4. Zeneovi
Kissné Katona Mária
Kézműves
Scheuring Ferencné tanító
Házigazda
Juhász Katalin
intézményvezető

Március 13-án, (szerdán) nyílt nap a szülők részére 8-11 óráig

Április 3-án, (szerdán) tájékoztató szülői értekezlet 17:00-tól


június május április március február január december november október szeptember