június május április március február január december november október szeptember

Mátyás nap – 2018. február 22-23.

Idén is megrendezésre került a Mátyás napi vigasságok című iskolanapunk. Mivel iskolánkat is Mátyás Király Általános Iskolának hívják, így az itt tanuló diákoknak ez már egy fontos hagyománnyá vált. A 7-8. osztályos tanulók szellemi és fizikai megmérettetésen vesznek részt, hogy ki nyeri el a király és királynői címet. A szellemi vetélkedő feladatait Kozák Ági néni állítja össze, a fizikait pedig Zsolti bácsi, Viki néni és Gabi néni


Magyar Parasport Napja – 2018. február 22.

Iskolánkkal csatlakoztunk az első Magyar Parasport Napja eseménysorozathoz, mely a lélekmozgató elnevezést kapta.
Lélekmozgató testnevelés óra keretében a 6. a és 8. a osztály diákjai próbálták ki a parasportágak közül az ülőröplabdát.
A foglalkozást Kuris Gabriella testnevelő tanár vezette.


“Királyság” az 1.a-ban – 2018. február 22.

2018. február 22-én Mátyás-naphoz kötődő játékos délutánt tartottunk az osztályban.
A gyerekek megismerhették iskolánk névadójáról szóló tréfás meséinek egyikét, de voltak ügyességi játékok és erőpróba is. Saját készítésű díszes koronával színesítették a közös együttlétet.
(Mácsai Erika, Dobos Anna)


Alsós farsang – 2018. február 16.

A bú sírjon a fagyon; Ma öröm napja vagyon.
Bánat üttessék agyon; Mi is örvendjünk azon!

A fenti népi rigmussal vette hivatalosan is kezdetét iskolánk idei farsangi ünnepsége.
A program a hagyományos jelmezes felvonulással indult a tornateremben. Az értékelés ezúttal is nehéz helyzet elé állította a zsűrit, hiszen a farsangi maskarák egytől-egyig sziporkázó ötletekről és készítőik – többnyire a kedves szülők – hihetetlen kreativitásáról árulkodtak…


Alsó tagozatos vers- és prózamondó verseny – 2018. február 13., 15.

Február 13-án és 15-én rendeztük meg az alsó tagozaton az iskolai vers- és prózamondó versenyt. Az idei tanévben 46 tanuló mérettette meg magát vers illetve prózamondásban. Minden versenyzőnek gratulálunk az elért eredményhez. A tanító néniknek és a szülőknek köszönjük a felkészítő munkáját! (Várda Katalin)
A következő eredmények születtek »


Valentin-nap az iskolában – 2018 február 14.

Iskolánkban már többéves hagyománya van a Valentin-napi postának. Örömteli, hogy a hetekkel ezelőtt kitett hatalmas rózsaszín postaládába rengeteg üzenetet, ajándékot dobtak be tanárok és diákok. 14-én reggel aztán Wéber Csenge, Pereznyák Anna (8.z) és Fésű Gergő (8.a) végigjárta az iskolát, és kiosztotta az üzeneteket…


Csepeli “busók” (3.a) – 2018. február 8.

Rajz órán a mohácsi busójárás szokásával ismerkedtek a gyerekek, rémisztő “törökűző” és télűző busómaszkok készültek.

Méhecskés projekt (1.z) – 2018. február 8.

„Itt a tavasz, fut a tél,
kis méhecske döngicsél”

A ”méhecske” téma állt annak a projekt-munkának a középpontjában, melyet az 1.z osztály indított útjára még több héttel ezelőtt.
Gondolatébresztőként Esztergár PálMéhész apó meséje című könyvének közös feldolgozása szolgált; melyből hónapról hónapra megismerhettük a méhek életét; valamint az általuk előállított méz egészségre gyakorolt, jótékony hatásait…


Lézerharc és cyberjump (7.a) – 2018. február 7.

Egy szerdai napon András bácsival, Csenge nénivel és persze az osztállyal, kiruccantunk az Új Buda Centerbe, ahol először lézerharcoztunk egy órán keresztül. Sokat nevettünk, szaladgáltunk, de a játék és a móka mellett lövészeti tapasztalatokban gazdag élményekkel fejezhettük be a küzdelmet. Mindenki nagyon elfáradt.
Ezt követően felsétáltunk a második emeletre ahol a CyberJump trambulinpark nyitotta ki kapuit előttünk…


Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny – 2018. február 7.

A 2017/2018-as tanévben is megrendezésre került iskolánkban a Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny kerületi fordulója. Wéber Csenge Fanni 8. z osztályos tanuló 1. helyezést ért el, így képviselheti az iskolát és a kerületet a budapesti fordulón. Szép eredményt értek el hetedikes tanulóink is: Kondrát Liza és Horváth Kata 7. z osztályos tanulók. Gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez mindannyiuknak! (Weszprémyné Szeip Csilla)


Mátyás-napi előzetes feladat 2018.

  • Én is Mátyás király udvarában éltem” címmel írjatok novellát!…
  • Készítsetek korhű álarcokat!
  • Keressetek 3 olyan mesét, amelyben Mátyás király álruhában járja az országot!…

Ebédbefizetés márciusra

Az ebédbefizetés időpontja márciusra (19 nap):
február 5. hétfő és 6. kedd 7:00-17:00
február 7. szerda 8:00-12:00 (pótbefizetés)

tovább »


június május április március február január december november október szeptember