június május április március február január december november október szeptember

Kerületi Torna Diákolimpia – 2018. január 31.

5 lány csapattal indultunk a Kerületi Torna Diákolimpián, ahol idén 6-7 kerületi iskola képviseltette magát.
I. korcsoportban az egyik csapatunk 8., a másik csapatunk 9. helyen végzett.
Kis Noémi (2.z), Venczellák Dóra (2.z), Konkoly Anna (2.z), Pilinger Boróka (3.z), Ölei Réka (1.z), Elszászer Anna (1.z), Pap Nika (1.z), Musbeh Karina (1.z), Repei Eszter (1.z), Kulimák Blanka (1.z), Galgovszki Boglárka (3.a), Szilágyi Orsolya (1.z), Pollák Viktória (1.z)


Kerületi népdaléneklő verseny – 2018. január 11., 25.

Januárban rendezték meg a Lajtha László Általános Iskolában a kerületi alsó és felső tagozatos népdaléneklő versenyt. Iskolánk az alábbi énekegyüttesekkel és szólistákkal indult. A szép eredményekhez szívből gratulálunk minden versenyzőnek!
Kissné Katona Mária énektanár


Korcsolyázás (1. z) – 2018. január 25.

„Korcsolyára, fakutyára,
uccu, ki a jég hátára…”

Ingyenes korizáson vehetett részt osztályunk múlt hét csütörtökön, a csepeli műjégpályán. A gyerekek közül meglepően sokan léptek rutinos korcsolyázóként a jégre, de a most még „csetlő-botló” kezdők is nagyon élvezték a programot.
Jólesett mozogni a friss levegőn; együtt lenni és sokat nevetni! Köszönjük a lehetőséget! (1. z osztály)


Kerületi Terematlétika Diákolimpia – 2018. január 23.

Január 23-án a Kerületi Terematlétika versenyen vettünk részt egy lány csapattal.
Pereznyák Anna (8.z) – 1 körös futás 2. helyezettKondrát Liza (7.z) – ötösugrás – 3. helyezettWéber Csenge (8.z) – minden versenyszámban indult – 3. helyezettPintér Nóra (6.a) – helyből távolugrás – 3. helyezett. Az elért eredményekhez szívből gratulálunk!


Kerületi Úszó Diákolimpia – 2018. január 10-11.

Január 10-11-én a Kerületi Úszó Diákolimpián Szász Gergő (5.a) 25 méteres távon hátúszásban arany, gyorsúszásban ezüstérmet szerzett egyéniben.
A III. korcsoportban az 50 méteres gyorsúszó váltónk a 2. helyet szerezte meg. A váltó tagjai: Balogh Gergely (6.a), Bürger Ádám (6.a), Koczka Sándor (6.z), Tóth Ádám (6.z).
Az elért eredményekhez szívből gratulálunk!


Ebédbefizetés februárra

Az ebédbefizetés időpontja februárra (20 nap):
január 8. hétfő és 9. kedd 7:00-17:00
január 10. szerda 8:00-12:00 (pótbefizetés)

tovább »


Évszakok fotópályázat

Iskolánk művészeti közössége elhatározta, hogy minden évszakban meghirdeti az Évszakok fotópályázatot: tájkép, városkép témában.
A téli képekkel indul a pályázat, melyeket a téli szünet után már lehet küldeni.
Az iskolai év végén a legszebb fotókat színesben kinyomtatjuk és kiállítást rendezünk belőlük!


Iskolahívogató 2018.

Elkészült a Mátyás Király Általános Iskola „Iskolahívogató 2018.” programsorozatának terve.
A foglalkozások csütörtökönként 16:30 és 17:30 között, február elsejétől március nyolcadikáig tartanak majd.
Lesznek ének, kézműves, informatika és sport foglalkozások is. Részletes terv »


Új év

Itt a naptári év vége. Ismét eltelt egy év… rengeteg változás, örömet adó élmény, esemény részesei lehettünk ez alatt az idő alatt. Minden év új lehetőségeket kínál. Minden életkorban új esélyek adódhatnak.

Újesztendő napján a magyarok ajándékot szoktak osztogatni, hogy az új év szerencsés legyen. Szokásban van az is, hogy a királytól ajándékot kérnek, mégpedig úgy, hogy mindenki saját mesterségének szerszámait eléje tartja: a kürtös a kürtjét, a trombitás a trombitáját, a lantos a lantját, a szakács a fazekát és húsosvilláját, a többiek pedig szintén saját mesterségük eszközét viszik elébe.
A király néhány aranyat vetett a kürtbe, a trombitába és fazékba meg a többi szerszámba is beledobta az ajándékot; még a királyi pincemester is megismerte csengéséről, hogy aranypénz hullott a kancsójába. Az ajándékozás estig is eltartott, mert nagyon sokan várakoztak a király bőkezűségére.
Galeotto Marzio, az olasz tudós szintén jelen volt, de nem azért, hogy ajándékot kapjon, hanem hogy a király ajándékait tréfával fűszerezze, így aztán mindenki eltelt vidámsággal és jókedvvel.

Milyen ajándékot kapott Galeotto? Megtudhatjuk, ha elolvassuk a Mátyás király megajándékozza Galeotto Marziót c. mondát.

Nemes örömökben bővelkedő új esztendőt kívánunk:
Mátyás Király Általános Iskola vezetősége és nevelőtestülete


június május április március február január december november október szeptember