június május április március február január december november október szeptember

Megemlékezés iskolánk 80. évfordulójáról – 2019. május 30.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő ünnepi beszédéből:
“Gondolatban repüljünk vissza az időben: 1934-ben vagyunk. Csepelen a Kertvárosban és Királyerdőben nincs iskola. A kisgyerekek esőben-hóban, fagyban, sárban minden reggel gyalogolnak a távoli községi iskolákba. Jogos hát az igény: szükség van egy szép, modern, egészséges iskolára a Kolozsvári utcában.
Az épület helyén egy jókora homokdombon időtlen idők óta egy vadászház állt…

tovább »


Szentendrei kirándulás (2.a, 2.z) – 2019. május 22.

Az időjárás éppen nem volt kegyes azon a hűvös, esős májusi reggelen, mikor iskolánk két 2. osztálya kirándulni indult a Szentendrei Skanzenbe.
Megérkezésünk után először a régmúlt ház körüli munkáiból kaptunk egy kis ízelítőt. A fiúk kipróbálhatták a kaszálást, az állatok etetését; míg a lányok a saját maguk által köpült vajból készítettek uzsonnát, amit a munkák befejeztével – a tornácon ülve – közösen fogyasztottunk el.

tovább »


Hatvani István Fizikaverseny – 2019. május 17-18.

Simon Marcell 8. z osztályos tanuló a Hatvani István Fizikaverseny három levelező fordulója után meghívást kapott a május 17-18-án Debrecenben megrendezésre kerülő döntőre. A versenyt az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Hadú-Bihar Megyei csoportja szervezi a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetével együttműködésben. Marcell a három forduló után a 76 induló közül a 8. helyen végzett. Gratulálunk az eddigi kimagasló teljesítményéhez és szurkolunk neki a döntőben!
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Anyák napi ünnepség (2.z) 2019. május 13.

„Termő ékes ág, te jó anya,
életemnek első asszonya…”

Az anyukák és nagymamák tiszteletére rendezett ünnepi műsorunkat hétfő délután mutattuk be osztályunk szülői köre számára.
A hagyományos anyák napi versek, dalok mellett mesedramatizálással, hangszeres számokkal, illetve táncbemutatókkal kedveskedtünk az ünnepelteknek; hogy ezúton fejezzük ki hálánkat, az egész éven át tartó kedves gondoskodásukért, támogatásukért, és önzetlen szeretetükért. (2.z osztály)


Információk a leendő elsősök szüleinek

 • A leendő elsősök szülői értekezletét 2019. május 28-án (kedd) 17 órakor tartjuk.
 • Diákigazolvány igénylésével kapcsolatos tudnivalók:
  1. Kérjük, fáradjanak el az Okmányirodába, ahol a gyermekről fotót készítenek és kiállítanak egy un. „Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlap”-ot.
  2. Kérjük, ezt az adatlapot aláírni és ezután az iskolában leadni. (Szülői értekezleten a tanító néninek vagy nyitvatartási időben a titkárságon).
  3. Az elkészült igazolványok az iskolába érkeznek, erről értesítést küldünk Önöknek.
 • Ebédbefizetéssel kapcsolatos információ:
  Befizetés szeptemberre: 2019. augusztus 5-6-án, 7-15 óráig.
  A kedvezményre jogosult nyilatkozatokat legkésőbb a befizetés időpontjáig kérjük leadni a titkárságon.  Tájékoztatás az iskolai étkezéssel kapcsolatban.
 • A tankönyvek és iskolaszerek beszerzésében kapcsolatban információkat a szülői értekezleten kapnak.

Meghívó iskolánk 80. évfordulójára

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket iskolánk 80. évfordulója tiszteletére rendezett műsorra 2019. május 30-án, csütörtökön 17 órakor a Királyerdei Művelődési Házba.

Jegyek 1000 Ft-os áron vásárolhatóak a titkárságon.

Tisztelettel:
Juhász Katalin
intézményvezető


Nyári napközis tábor

Kedves Szülők!

Csepel Önkormányzata 2019. évben is megrendezi a nyári napközis tábort. A táborban a csepeli lakhellyel rendelkező iskolás gyermekek, valamint másik kerületben, vagy településen élő, de csepeli iskolába járó tanulók vehetnek részt.

tovább »


Adománygyűjtés

Kedves Szülők!

Intézményünk diákönkormányzat kezdeményezésére Fige Florentina 2.a osztályos tanulónk közlekedése megkönnyítése érdekében anyagi adományokat gyűjtünk. Amennyiben módjukban áll, szeretettel várjuk hozzájárulásukat a portánk előtti gyűjtődobozba. A május 31-én tartandó diszkó bevételét is erre célra ajánljuk fel.

Turúné Tóth Anikó DÖK- segítő tanár


Támogatói igények felmérése

Ha valakinek van 2 perce, kérjük töltse ki a Csepeli Mátyás Király Általános Iskoláért Alapítvány 2 perces, anonim kérdőívét. Köszönjük! (kuratórium)

Kérdőív


Etika, hit- és erkölcstan nyilatkozat

Tisztelt Szülők!

Jogszabály értelmében minden év májusában fel kell mérni, hogy a szülők hittan, vagy etika oktatást igényelnek gyermekük számára.
Kérem, az alábbi linken található kérdőívet szíveskedjenek május 15-ig kitölteni:

https://forms.gle/VKP7RWt6uxq5CRvMA


Budapesti Atlétika Diákolimpia – 2019. május 2.

Május 2-án Budapesti Atlétika Diákolimpiát rendeztek a Honvéd pályán.
Iskolánkat Pintér Nóra 7.a osztályos tanuló képviselte, ahol távolugrásban egyéni csúcsát ugorva Budapest bajnoka lett, amellyel bekerült az országos döntőbe.
Magasugrásban is megugrotta a szintet így a közeljövőben mindkét versenyszámban szurkolhatunk neki az országos bajnokságon.
Gratulálunk Nórinak és további sikeres versenyzést kívánunk! (Gabi néni)


Búcsúzom nyugdíjba vonulásom alkalmából

„Nincs szánva szemednek a holnap,
Ott légy igaz ember, ahol vagy,
Tedd, amit adatik tenned,
az Isten rügyezik benned.”
(Sík S.: Emberség)

Ha a megtett szakmai utamra visszatekintek, sok kedves tanítványra tudok visszaemlékezni, akikkel szárnyalhattam, és/vagy együtt küszködhettem a jobb eredményért. A tanítványaim várták tőlem az oktató-nevelő szót, a szelíd, biztató mosolyt, de szerették az igazságos, következetes szigort is. Olykor talán jogos keserűséggel éreztem, hogy minden hiábavalónak tűnt. Súlyos mondataim, törekvéseim a semmibe hullnak. De hittem abban, hogy szavam, cselekedeteim előbb-utóbb értékké válik bennük.
Osztályfőnöki munkámban a legfontosabb nevelési feladat volt a tanítványaim jellemének, személyiségének formálása. Különös gondot fordítottam diákjaim helyes önismeretének fejlesztésére, harmonikus személyiségük megteremtésére. Könyvtáros-tanárként pedig arra törekedtem, hogy minél többet olvassanak a gyerekek. Vezérgondolatom Fekete Gyulától származik: „Sok ember sorsát fiatalkori olvasmányai döntik el. Sokét meg éppen az, hogy nem voltak fiatalkori olvasmányai.” Hiszem, hogy az olvasás soha nem „megy ki a divatból,”még akkor sem, ha a könyvet modernebb szöveghordozó eszköz váltja fel.
Tanítványaim hasznos tagjaivá váltak a társadalomnak, becsületes polgárai lettek az országnak. Szeretettel gondolok rájuk. (Kozák Ágnes)


június május április március február január december november október szeptember