június május április március február január december november október szeptember

Margitszigeten jártunk (1.z) – 2018. május 31.

„Jó a játék kinn a téren! Napsugaras levegőn!
Száll a madár, száll a jókedv fényes égig lebegőn.”

Év végi osztálykirándulásunk célállomása idén a Margitsziget volt. Miután végigjártuk a park főbb nevezetességeit, bringóhintóztunk, fára másztunk, hatalmasat ugráltunk a sziget egyik játszóterén. Hazafelé kishajóval utaztunk, egészen a Boráros térig.
Remek hangulatban telt a nap, sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak. (1.z osztály)


Medve Szabadtéri Matekverseny – 2018. május 27.

Május 27-én került megrendezésre az egész napos Medve Szabadtéri Matekverseny az Óbudai szigeten. Iskolánkat két ötödikes és egy nyolcadikos csapat képviselte. A csapatoknak a verseny helyszínén (egy erdős – parkos területen) található állomásokon kellett megoldani az ott kapott matematikai-logikai feladatokat, majd az adott válasz helyességétől függően tovább kellett haladniuk egy következő állomásra. A jó idő, az izgalmas feladatok, a csapatmunka egész napi élményt nyújtott a gyereknek…

tovább »


Tollaslabda Diákolimpia – március 24-26.

A 2017-18-as tanév Tollaslabda Diákolimpia sorozatban Repei Petra 6.z osztályos tanuló a budapesti fordulóban a 2. helyen jutott ki az Országos Diákolimpiára.
A Magyar Tollaslabda Szövetség Kiskunfélegyházán rendezte meg a Diákolimpia Országos Döntőjét 2017. március 24-26. között, ahol népes mezőnyben a 16. helyen végzett.
Gratulálunk a sportsikereihez! (Molnár Viktória)


Nyári ügyelet az iskolában

2018. augusztus 21. és 31. között iskolánk nyári ügyeletet tart. Erre az időszakra az ebéd befizetése 2018. június 12-én lesz 7:00-15:00-ig.

tovább »


Kerékpáros családi piknik a Mezővári-szigeten

Meghívó!

Időpont: 2018. május 26. (szombat). Találkozás az iskola előtt 8:00 – 8:15 között. Indulás vissza 16:00, érkezés kb. 17:00.
Program: sütés-főzés, ügyességi versenyek, kispályás foci és röplabda mérkőzések, kerékpáros túra és ügyességi versenyek. Mindenkit szeretettel várunk!
Letölthető jelentkezési lap


Nyári napközis tábor 2018.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata döntése értelmében az idei nyári napközis tábor az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában kerül megrendezésre.

Letölthető tájékoztató levél, jelentkezési lap és nyilatkozat


Tanulmányi verseny

Április a nagy megmérettetések hónapja volt Pintér Janka 2.z osztályos tanuló számára. Részt vett a Bendegúz Akadémia Tudásbajnokságán irodalom és szövegértés témakörben, melyen megyei 3. helyezett lett.

A Mozaik Országos Tanulmányi Versenyén környezetismeret tantárgyból bejutott az döntőbe, ahol 2. helyezést ért el. Mindkét eredményéhez szívből gratulálok. Büszkék vagyunk rád Janka! (Kisné Bognár Ágnes)


Egészséges uzsi-parti (1.z) – 2108. május 3.

Zöldséget, gyümölcsöt vegyetek, s egyetek,
hogy hosszú életű egyedek legyetek!

Múlt heti figyelmünket a napköziben az egészséges táplálkozás felé irányítottuk. Ennek jegyében kölesből készítettünk körözöttet, amit saját nevelésű csíráinkkal díszítettünk; s az elkészített finom falatokat – bodzás limonádét kortyolgatva -, közösen fogyasztottuk el. (1.z osztály)


Kölcsönzött könyvek

Kedves Gyerekek!

Hamarosan itt a nyári szünidő. A könyvtárból kölcsönzött könyvek is szeretnének pihenni a vakáció idején.
Kérek mindenkit, szíveskedjetek visszahozni a könyveket legkésőbb az utolsó előtti hétig!

Ági néni


Ebédbefizetés júniusra

Az ebédbefizetés időpontja júniusra (11 nap):
május 7. hétfő és 8. kedd 7:00-17:00
május 9. szerda 8:00-12:00 (pótbefizetés)

tovább »


Étkezési térítési díjak emelkedése

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a 115/2018. (IV.26.) sz. Kt. határozat alapján 2018. június 1. napjától az étkezési térítési díjak emelkednek (~15%).

  • Háromszori étkezés (napközi): 603 Ft/nap  50%-os ár: 302 Ft/nap 
  • Egyszeri ebéd (menza): 428 Ft/nap  50%-os ár: 214 Ft/nap

tovább »


június május április március február január december november október szeptember