június május április március február január december november október szeptember

Bolyai Matematika Csapatverseny – 2018. október 26.

A 7.z osztályos csapatunk az októberben megrendezésre került Bolyai Matematika Csapatverseny Dél-Pesti Körzeti fordulójában 2. helyezést ért el. A csapat tagjai:

  • Bicskey Attila Norbert
  • Sirmer Blanka
  • Repei Petra
  • Török Norbert

Felkészítő tanárok: Scherer Aranka, Gálné Rozsi Krisztina
Gratulálunk a szép eredményhez!


Gesztenyebál (2.z) – október 26.

„Hej, gesztenye úrfi
Bundácskádból bújj ki!
Ugorj le a fáról
Érkezésed várom…”

Nem csak a barna héjú, tüskés bundájú őszi termés megjelenését várták idén nagy izgalommal a 2.z osztály tanulói, hanem a róla elnevezett „Gesztenyebált” is, melyet október 26-án rendeztek a suli ebédlőjében…

tovább »


Ebédbefizetés decemberre

Az ebédbefizetés időpontja decemberre (17 nap):
november 6. kedd és 7. szerda 7:00-17:00
november 8. csütörtök 8:00-12:00 (pótbefizetés)

tovább »


Megemlékezés a Tamariska-dombon – 2018. október 19.

1956. október 23.-i forradalom alkalmából látogattunk el az osztályunkkal a Tamariska domb alatt található Csepeli Büszkeségpontra. Az egykori légoltalmi óvóhely ma 1956-os emlékkiállításnak ad helyet.
Beléptünk az óvóhelyre ahol egy hosszú folyosó fogadott minket, aminek mindkét oldalán háborús műemlékeket csodálhattunk meg. Az idegenvezető hölgy elmondta a műemlékek történeteit, amelyeknek egy részét az akkor élő gyerekektől, – akik ma is élnek- tudjuk. Mesélt nekünk az korabeli harci viseletről, katonai és otthon készített fegyverekről. Arról, ahogyan az épületek kinéztek a harcok után…

tovább »


Pál-völgyi-barlang (4.z) – 2018. október 18.

Különleges élményben részesültek a 4.z osztályos tanulók, amikor a Pál-völgyi-barlang rejtelmes világában, a természetes alkotta csodálatos mélyedések, hasadékok, üregek és cseppkőképződmények között barangolhattak.
Életre szóló élményt nyújtott valamennyiünknek. (S. É.)

Szépolvasó verseny 3-4. osztály – 2018. október 16.

Hagyományainkhoz hűen, ebben az esztendőben is megrendeztük iskolánkban a szépolvasó versenyt a 3. és 4. osztályos tanulók között, melynek célja, hogy a győztesek képviseljék iskolánkat a kerületi megmérettetésen. Nagyon sok szép olvasást hallottunk, közülük a 3. osztályos Gavajda Gergő, és a 4. osztályos Kopasz Viktória teljesítménye nyerte el a zsűri tetszését…

tovább »


Látogatás a Szabadkikötőbe (2.a) – 2018. október 15.

Október 15-én ellátogattunk a Szabadkikötőbe Nyirfalvi Bence édesapjának munkahelyére. Kedves fogadtatásban volt részünk, bepillanthattunk az irodai dolgozók munkájába is. Azonban a legnagyobb meglepetés az iroda falain túl várt ránk. Hatalmas konténerrakodó gépek fülkéjébe is beülhettek a gyerekek, ők irányították a rakomány levegőbe emelését, elforgatását és leengedését is. A tehermozdony fülkéjében a kürtöt is megszólaltathatták, miközben végig haladtunk a rakodó pályán. A sok “munka” után finomságokkal halmoztak el minket.
Nagyon izgalmas és felejthetetlen élményben volt részünk. (Erika és Anna néni)


Plüssvarrás (3.a) – 2018. október 12.

Október 12-én varró foglalkozáson vettünk részt, ahol maci, süni és bagoly figurák közül választhattak a gyerekek. A nap végén mindenki kedvencével boldogan tért haza. (Zajacz Ildikó)

Mackóvarrás (2.a) – 2018. október 12.

Október 12-én Aranka néni szervezésében eljött Gabi néni hozzánk, hogy tanulóink megvarrhassák és életre kelthessék saját játékmackójukat. A foglalkozás végén még Születési Bizonyítványt is kaptak az új kedvencek.
A mackók és kisgazdáik boldogan töltötték együtt a nap hátralévő részét. (2.a Erika és Anna néni)


Almaszüret (4.z) – 2018. október 10.

Hagyományaikhoz hűen ebben az évben is felkerestük a halásztelki Almáskertet.
Szikrázó napsütés, madárcsicsergés, végeláthatatlan almafa-sorok, mosolygós, piros almák, almavár építése, futóverseny, és nem utolsó sorban almaszedés.
Felejthetetlen élményben volt része a 4.z osztályos gyermekeknek. (S. É.)


Kerületi Labdarúgó Diákolimpia – 2018. október 10.

2018. október 10-én rendezték a kerületi Labdarúgó Diákolimpiát a IV. korcsoportban.
Iskolánk fiú csapata a népes mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg.
Gratulálunk az eredményhez! (Kuris Gabriella)
A csapat tagjai:
Müller Márk – 6.a, Gróf Gergő – 7.a, Cseresznyés Gábor – 7.z, Török Norbert – 7.z, Márkus Balázs – 7.a, Vastag Álmos – 7.a, Dorsánszki Péter – 7.a, Demeter Attila – 8.a, Tamási Milán – 8.a


Emlékezés a könyvtárban – 2018. október 8.

Az iskolai könyvtár névadójára, Dr. Ballér Endrénére emlékezve ünnepi műsort rendeztek a Mátyás Király Általános Iskola könyvtárában 2018. 10. 8-án.
A tanulók szavalattal, felolvasással, énekléssel tisztelegtek a névadó emléke előtt. Majd Dr. Ballér Endréné hozzátartozói felidézték a névadóhoz fűződő emlékeiket.
A jelen lévők lelkében mély nyomokat hagytak az ünnep pillanatai. (Kozák Ágnes)

Tisztelt Igazgató Asszony, Kedves Juhász Katalin!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a tegnapi megható és felemelő megemlékezésért! Nem csak a műsor volt nagyon szép, hanem különösen is  nagy élmény volt látni ezt a kiválóan szervezett, igényes iskolát. Érezhető volt – nemcsak a könyvtárban, hanem a folyosókon, az ebédlőben és az udvaron is -, hogy mindenre jut figyelem és gondoskodás, és hogy gyerekek is magukénak érzik az iskolát, ami így igazán “második otthonuk” lehet.
Mi komolyan gondoljuk, hogy szeretnénk tartani a kapcsolatot, ahogy ez az leginkább iskolának megfelel. Sok üdvözlettel és még egyszer köszönettel: Ballér Piroska


Megemlékezés az aradi vértanúkról – 2018. október 5.

Iskolánk alsó tagozatos tanulói rendhagyó módon emlékeztek meg 1849. október 6-ról.
Az első és második osztályos tanulók az első órában ünnepi műsoron vettek részt, majd a másodikosok az Aradi vértanúk útja sarkán felállított emlékműhöz látogattak el, ahol kegyeleti szalagok és mécsesek elhelyezésével tisztelegtek az október 6-i hősök emléke előtt.
Harmadik és negyedik évfolyamos tanulóink a Fiumei úti temetőben rótták le tiszteletüket. (Zajacz Ildikó)


Október 6-i megemlékezés (2.a, 2.z) – 2018. október 5.

Őszi szélnek bús keserve,
Egy-egy könny e szentelt helyre…

Pénteken, az Aradi vértanúk útja sarkán felállított emlékműhöz látogatott a két második osztály, hogy kegyeleti szalagjaik és mécseseik elhelyezésével, tisztelettel adózzanak az október 6-i hősök emléke előtt. (2.a és 2.z osztály)


Budapesti Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság – 2018. október 3.

Október 3-án délután a Honvéd Pályán rendezte a Budapesti Diáksport Szövetség a Budapesti Atlétika Ügyességi Csapatbajnokságot. Iskolánk 2 futó váltó csapattal, és 2 távolugró csapattal indult.
A népes mezőnyben a fiú távolugró csapatunk az előkelő 5. helyet szerezte meg. Több diákunk egyéni csúcsot ugrott, illetve futott.
Köszönjük a segítő szülők támogatását! Szép volt gyerekek! Hajrá Mátyás! (Viki néni)

A csapatok tagjai


Nyíltnapok

Jedlik Ányos Gimnázium
Ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen részt venni egy jedlikes tanórán, regisztrálj nyílt napjaink egyikére.
Órák látogatására az alábbi napokon van lehetőség:

  • 2018. október 17-18.
  • 2018. november 12-13.
  • 2018. november 29-30.

A Nyitott Kapuk rendezvényekre elsősorban nyolcadik osztályos tanulókat várunk.

Online regisztráció


A Zene Világnapja az iskolánkban – 2018. október 1.

Iskolánk néhány éves hagyománya október 1-jén a zene világnapjának megūnneplése. Két évvel ezelőtt Liszt Ferenc rapszódia mûveiből tartottunk rendhagyó énekórát. Tavaly Kodály Zoltán halálának 100. évfordulójára emlékeztünk.
Az idei tanév október 1-jén bemutattuk tanulóinknak, hogy nemcsak Mozart vagy Beethoven, vagy Liszt Ferenc kezdte pályáját csodagyerekként, kivételes zenei tehetségek ma is születnek…

tovább »


június május április március február január december november október szeptember