Sporttábor – 2018. szeptember 4-7.

Keddien reggel 8 órakor elindultunk táborunk helyszínére: Gárdonyba. Esős napunk volt. A sok utazás után végre megérkeztünk. Először elfoglaltuk a szállásunkat a Fészek vendégházban. Még mindig nagyon esett az eső. Szerencsére délutánra elállt és elmentünk kenuzni. Sok ismeretet szereztünk a túravezetőnktől, aki mesélt a Velencei-tó állatvilágról és persze magáról a tóról is. Este 10 körül még éjszakai fürdőzésen is részt vettünk a szabad strandon.
Szerdán körbebicikliztük a tavat, bár néhány baleset is volt, de épen hazaért mindenki. Ezalatt a 4 óra alatt meglátogattuk Miska huszár bádogszobrát és a pákozdi Katonai Emlékparkot. Itt láthattunk világháborús tankot is.
Csütörtökön is strandoltunk, pancsoltunk, vizibicikliztünk és még számháborúztunk is, délután elmentünk szabaduló szobába, aztán „élőcsocsóztunk”. Este elfoglaltuk az új szállásunkat ahol sütögettünk is. Pénteken még utoljára elmentünk strandolni aztán vonatra szálltunk és indultunk haza. (Kucsera Tamás 8.a)


Faültetés – 2018. szeptember 7.

Iskolánk két első osztályának az idén is egy-egy facsemetét ajánlott fel a Tankerületünk a Zöldelő-zöldülő Iskolák program keretében, azzal a pedagógiai céllal, hogy a gyermekek 8 éven keresztül vigyázzanak az “évfolyamfára”, gondozzák azt a természet és a környezet iránti felelősségüket erősítve. Szeptember 7-én került sor az iskolaudvaron osztályok fáinak elültetésére a tanulók és a tanító nénik jelenlétében.
Az 1.a gömbkőris, az 1.z csüngő nyír csemetét kapott. Köszönjük Tóth János tankerületi igazgatónak és iskolánk karbantartójának, hogy az elképzelés a gyakorlatban is megvalósult.
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Évnyitó – 2018. szeptember 3.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő évnyitó beszédéből:
“Most hozzátok, iskolánk legfiatalabb tanulóihoz, iskolánkba ma először belépő elsős gyerekekhez fordulok.
Mától egy egészen új, izgalmas világ tárul fel előttetek. Ebben a csodálatos világban segítőitek lesznek a tanító nénik. Ha figyelmesen hallgatjátok őket, megfogadjátok tanácsaikat, teljesítitek kéréseiket, akkor ez a gyönyörűséges világ ebben az iskolában 8 éven keresztül mindig körülvesz majd Benneteket.
Jól látom, hogy a legtöbben izgatottan vártátok a mai napot? Nagyon szeretnétek már tudni, hogy mi fog történni ma, holnap, vagy a jövő héten?
Elárulok nektek nagyon halkan egy titkot, amit én tudok: Van, aki nálatok sokkal jobban izgul, s kíváncsian várja az elkövetkező napokat. Mit gondoltok, kiről beszélek? Édesanyátok, édesapátok, akik számára nehezebb lesz az iskolakezdés, mint nektek. Segítsetek nekik azzal, hogy sok dicséretet, piros pontot visztek nekik haza, jókedvvel jöttök iskolába, s otthon szófogadóan elkészítitek a másnapi házi feladatokat!”