DÖK kirándulás – 2019. június 6.

Idén ismét buszos kiránduláson vett részt az iskolánk diákönkormányzata.
Visegrádon bobozással kezdődött a program, majd közkívánatra az esztergomi Duna Múzeumban vettünk részt foglalkozáson, ahol merített papírt készítettünk.
Ezután egy gyors fagyizást követően a Bazilika kupolakilátójába vezető kb. 400 lépcsőt másztunk meg.
Zárásként az altemplomba tisztelegtünk itt nyugvó nagyjaink előtt. (Lévay Levente)


Iskolánk 80 éves

Intézményünk 1939-ben nyitotta meg kapuját a csepeli diákok előtt. Ebben a tanévben ünnepeljük az iskolánk fennállása 80. évfordulóját.
Egy intézmény életében különös jelentőséggel bír ez a dátum. E súlyos és hosszan tartó, a múlt és a jövő határán időző pillanat számadásra késztet, tanulságok levonására kötelez, építkezésre serkent. Tisztesség és kötelesség dolga emléket állítani az iskola több évtizedes, különös és izgalmas történetének, fordulókban bővelkedő korszakokban befutott pályájának.
Iskolánk 80. évfordulójára emlékműsorral és kiállítással készülünk. Ezzel az a célunk, hogy tisztelegjünk a múltban itt tanító kollégák előtt, emlékezzünk a régi időkre, eseményekre. Hidat építsünk a múltunk, jelenünk, jövőnk közé hozzájárulva iskolánk története méltó megünnepléséhez.
Intézményünkben 1993-ban megalakult a diákönkormányzat. 1994. februárjában rendezte meg a diákönkormányzat Turúné Tóth Anikó diákönkormányzati vezető segítségével az első Mátyás-napi vigasságot.
Programja a következő volt:
A vigasság első napján az iskola király/nő jelöltjei az udvarhölgyek és az udvaroncok társaságában megküzdöttek a királyi koronáért.
Második nap reggel bolhapiac és teaház várta a diákokat. Az emeleten a Csepeli Gyermekházból érkezett animátorok várták a versenyezni vágyókat. Délután diszkóval zárult a nap.

A Mátyás-napi erő- és tudáspróbát azóta minden évben megrendezzük. 2012.decemberétől előzetes feladat megoldásával készülhettek a 7-8. osztályos csapatok az iskolanapra. A következő képeken az előzetes feladatok szemet gyönyörködtető munkadarabjai láthatóak. (Kozák Ágnes)


Békaavató – 2018. szeptember 19.

Szeptember 19-én a DÖK idén is megszervezte az 5. osztályosoknak a békaavató bátorságpróbát. A felső tagozat legkisebbjei izgalommal vetették bele magukat a vicces feladatok megoldásába, mint amilyen pl. a „mocsári kígyó” megtalálása, vagy a békaügetés hátrafelé volt.
A próbatétel végén örömmel vették át a hősiességüket bizonyító oklevelet. (Turúné Tóth Anikó)


DÖK képviselők 2018/19.

Fazekas Regina
elnök (8. a)
Turúné Tóth Anikó
DÖK segítő tanár
Kucsera Tamás
alelnök (8. a)
Szabó Kamilla
8. z
Szolyka Adrienn
8. z
Bakos Csenge
7. a
Lévay Levente
7. a
Csiffary Lina
7. z
Repei Petra
7. z
Galgovszki Bence
6. a
Müller Márk
6. a
Papp Csepke
6. z
Tóth Balázs
6. z
Nyerki Marcell
5. a
Szűcs Péter
5. a
Igweh Onyeka
5. z
Lukács Adrienn
5. z
Farkas Emma
4. a
Peer Noel
4. a
Tölgyesi Tamás
4. a
Kopasz Viktória
4. z
Kovács Borka
4. z
Szilágyi Emese
4. z