Mátyás-nap – 2020. február 20-21.

2020. február 20-21-én immár 26. alkalommal ismét megrendeztük a Mátyás-napokat iskolánkban.
Csütörtökön szellemi felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a csapatok, és bemutatták az előzetesen elkészített kódexlapjukat. Köszönet az igen színvonalas, és határidőre leadott munkákért.
Másnap névadónk domborművének koszorúzása után vissza is tértünk a kezdetekhez, hiszen a sátor hiányában a tornaterem adott otthont a lovagi tornának, amely így az egész délelőtt folyamán zajlott, hogy a 7.a, 7.z és a 8.a, 8.z csapatai összemérhessék erejüket a nagy odafigyelést és összpontosítást igénylő feladatok során. A vetélkedés eredménye: IV. helyen a 7.a csapata végzett, III. a 8.z, II. a 7.z és I. lett a 8.a csapata. A királynői koronát Soós Flóra kapta, a királyi címet pedig Lévay Levente Miklós DÖK-vezérünk nyerte el.
Gratulálok nemcsak a győzteseknek, hanem az összes versengő csapatnak és az őket támogató kampánystábnak a nemes versengéshez.
Az 5-6. osztályosokat ezalatt középkori hangulatot idéző népi játékok várták. Aki megéhezett, megszomjazott, most is felüdülhetett a 7.z lelkes szülői gárdája által üzemeltetett A fekete hollóhoz címzett fogadóba. A napot szokás szerint sulibuli zárta.
Minden kedves közreműködő kollégámnak köszönöm a munkáját: Turúné Tóth Anikó


Idén is Mátyás-nap!

Az idei Mátyás-napi vetélkedő előzetes feladata egy kódex lap készítése lesz. Osztályonként egy munkát kérünk, A3-as méretű lapon. Mátyás királlyal kapcsolatos történetet, mesét kell írni és természetesen ebben a témában kell iniciálét rajzolni. A leadás határideje és helye február 17. 12 óra, iskolai könyvtár. Jó munkát! (Killi Nóra)


Karácsonyi cipősdoboz akció – 2019. december 12.

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott iskolánk diákönkormányzata a Segítség Köve Alapítvány karácsonyi cipősdoboz akciójához.
Büszkén jelenthetem, hogy az alapítvány munkatársa most sem távozott üres kézzel: 88 doboznyi meglepetéscsomag és többzacskónyi ruhanemű gyűlt össze igen rövid idő alatt.
Tisztelet és köszönet mindazoknak, akik önzetlenségükkel széppé teszik mások ünnepét.
Az iskolai diákönkormányzat nevében ezúton kívánok mindenkinek áldott karácsonyt és tartalmas, boldog új esztendőt: Turúné Tóth Anikó


Sulidiszkó – 2019. november 27.

Közkívánatra november 29-én sulidiszkót szervezett az iskolai diákönkormányzat, amely várakozáson felüli létszámú érdeklődőt vonzott. Szerepe lehetett ebben a 7.z által biztosított büfének és a meghirdetett jelmezversenynek is. Nagy sikert aratott Musbeh Szonja (7.z) és a 8.z-s lányok csoportja is, de mindenki kapott díjat, aki retroruhában érkezett.
Köszönet illet minden felnőttet és diákot, aki a munkájával segítette az önfeledt szórakozást. (T. T. A.)


Békaavató – 2019. szeptember 18.

Iskolánkban szeptember második hetében megtartottuk a hagyományos békaavatót.
A felső tagozatosok nevében a Diákönkormányzat tagjai tették próbára az új ötödikeseket. Az újonc felsősök tréfás, békával kapcsolatos feladatokban bizonyították bátorságukat és ügyességüket. A délután nagyon jó hangulatban telt, és a végére mindenki teljes rangú felső tagozatossá vált, amelyet oklevél is tanúsít. (Ács Regina 7.z)


DÖK képviselők 2019/20.

Lévay Levente
elnök (8. a)
Turúné Tóth Anikó
DÖK segítő tanár
Soós Flóra
alelnök (8. a)
Csiffáry-Németh Lina
8. z
Repei Petra
8. z
Galgovszki Bence
7. a
Müller Márk
7. a
Kiss Zsombor
7. z
Toth Balázs
7. z
Nyerki Marcell
6. a
Szűcs Péter
6. a
Howaidi Adel
6. z
Nagy Kristóf
6. z
Kaszás György
5. a
Tölgyesi Tamás
5. a
Kis Csanád
5. z
Kopasz Viktória
5. z
Kovács Borka
5. z
Hajnal Viktória
4. a
Kiss Lara
4. a
Ujvári Míra
4. a
Fosztó Máté
4. z
Konkoly Anna
4. z