2019/20. | 2018/19. | 2017/18.


1. a

Névsor

Kirándulás a Normafánál (1.a) – 2019. szeptember 28.

Az 1.a osztály -diákok és szüleik- szeptember 28-án szombaton egy kellemes őszi kiránduláson vettek részt. A Normafánál lévő játszótérről közel 70 fős csapatunk ismerkedés, játék és foci után elsétált az Erzsébet-kilátóhoz. Megmásztuk a lépcsőket, gyönyörködtünk a kilátásban, néhányan libegőztünk is. A napsütésben, vidám társaságban mindenki jól érezte magát. Köszönöm a szülők lelkes és aktív részvételét, reméljük lesz folytatás! (Erika néni)


1. z

Névsor

Tökfesztivál (1.z) – 2019. október 18.

Október 18-án közösségépítő tökfesztivált tartottunk az 1.z osztály gyermekei és szülei számára. ahol szülő és gyermek egyaránt megmutathatta erejét, ügyességét, leleményességét.
Minden feladat a tökkel volt kapcsolatos, a jelenlévők tök jól érezték magukat. (Scheuring Éva)


2. a

Névsor


2. z

Névsor

Hűvösvölgy (2.z) – 2019. szeptember 27.

A két második osztály erdőismereti kiránduláson és foglalkozáson vett részt Hűvösvölgyben.
Kis gyalogtúrával kezdtük a napot, ahol Alíz néni, a foglalkozásvezetőnk, természetes élőhelyükön mutatta be az éppen megfigyelhető élőlényeket. Sok érdekességet tudtunk meg hazai erdeink növényeiről, állatairól. Később felszálltunk a Gyermekvasútra, élveztük a táj szépségeit, majd négyes csoportokban oldottuk meg az erdő élővilágával kapcsolatos érdekes feladatokat. (Hajlemász Ildikó)


3. a

Névsor

Kutyaterápiás foglalkozás (3.a) – 2019. október 10.

2019. október 10-én kutyaterápiás foglalkozáson vett részt a 3.a osztály tanulóközössége az Azúr Segítőkutyás Egyesület jóvoltából.
Játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a gyerekek a kutyákat és a helyes viselkedést jelenlétükben. A két végtelenül türelmes, szófogadó kutyus példát mutatott a gyerekeknek, akik hol párban, csoportban ill. osztályként végezték a feladatokat.
Nagyon jó hangulatban, szinte pillanatok alatt elrepült az idő. Fájó szívvel búcsúztunk hűséges segítőinktől. (Mácsai Erika)


3. z

Névsor

Mesevetélkedő (3.z) – 2019. szeptember 27.

„Mese, mese, mátka,
Pillangós madárka…”

A népmese napját minden év szeptember 30-án – Benedek Elek születésnapján – jegyzi a naptár. Ennek apropóján mérte össze tudását, ügyességét, s nem utolsósorban játékos kedvét osztályunk 4 csapata: Óperencia, Tündérország, Manóország és Bergengócia.
Ahogy a mesékben, úgy nekünk is 7 próbát kellett teljesítenünk a vetélkedő során.
A váltóversenynél például Csizmás Kandúrbőrébe bújtunk”, a magok szétválogatásánál Hamupipőkét idéztük fel, s utolsó feladatként pedig ismert mese-zenéket próbáltunk felismerni, rövid részleteik alapján.
Szoros küzdelemben a vetélkedőt „Tündérország” csapata nyerte, akiknek ezúton is gratulálunk, de mindannyiunk örömére szolgált, hogy ezt az élményt közösen élhettük át.
(3.z osztály)


4. a

Névsor

Látogatás a piacon (4.a) – 2019. október 4.

Október 4-én a 4.a osztály látogatást tett a piacon. A környezet óra keretében nemcsak a zöldségek, gyümölcsök megismerése, de az egészséges táplálkozás és életmód is téma volt.
A piacról kóstolót is hoztunk, amelyet nagy örömmel fogyasztottak el a gyerekek.
Délután a tanulók a Rákóczi Kertben váltófutásban mérték össze erejüket. A versenyt,  amely szintén az egészséges életmód jegyében zajlott, az 500 méteres futópályán rendeztük meg. A győztes csapat kiélezett küzdelemben minimális különbséggel ért előbb a célba. A program, ahol mindenki győztesnek tekinthette magát, kispályás focival és “várfogócskával” zárult. (Hévizi-Zajacz Ildikó és Lovász Lóránd)


4. z

Névsor


5. a

Névsor

Látogatás a Bonbonetti csokigyárban (5.a) – 2019. október 17.

Csütörtökön kicsit átélhettük, hogy mit érezhetett Picur Charlie, amikor Willi Wonka meghívta a gyárába. Szerencsére nekünk nem kellett próbákat kiállnunk a látogatás során.
Először egy ismeretterjesztő filmet néztünk meg, amelyből megismerhettük a csokoládé történetét. Honnan származik, miből készül, milyen formában fogyasztható. Utána Domonkos Kármen tartott egy rövid tájékoztatót a gyár történetéről, amit Stühmer Frigyes alapított 1868-ban. Az előadásból megtudhattuk többek között, hogy mikor készült az első Tibi csoki és hogy ki volt a névadója. Megnézhettük az igazi kakaóbabot, kakaóvajat (Kaszás Gyuri meg is kóstolta), majd egy játékos feladvánnyal búcsúztunk a látogató központtól. A program zárásaként bemehettünk az üzem egyik csarnokába, ahol a bonbonokat és a táblás csokikat csomagolták futószalagon.
Búcsúzóul egy kis ajándékcsomagot is kaptunk a gyár termékeiből. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a programot. (Cs. A.)


5. z

Névsor


6. a

Névsor


6. z

Névsor


7. a

Névsor


7. z

Névsor


8. a

Névsor


8. z

Névsor


2019/20. | 2018/19. | 2017/18.