1. a


1. z

 


2. a

 

 


2. z


3. a

 


3. z

 

Mesevetélkedő (3.z) – 2023. október 27.

népmese napját minden év szeptember 30-án – Benedek Elek születésnapján – jegyzi a naptár. Ennek apropóján mérte össze tudását, ügyességét, s nem utolsósorban játékos kedvét osztályunk 4 csapataÓperencia, Tündérország, Manóország és Bergengócia.
Ahogy a mesékben, úgy nekünk is 7 próbát kellett teljesítenünk a vetélkedő során.
A váltóversenynél például Csizmás Kandúr „bőrébe bújtunk”, a magok szétválogatásánál Hamupipőkét idéztük fel, s utolsó feladatként pedig ismert mese-zenéket próbáltunk felismerni, rövid részleteik alapján.
Szoros küzdelemben a vetélkedőt „Manóország” csapata nyerte, akiknek ezúton is gratulálunk, de mindannyiunk örömére szolgált, hogy ezt az élményt közösen élhettük át.

(3.z osztály)

Mentőkutyás bemutató (3.z) – 2023. október 12.

Egy nagyszerű program keretében Hope kutyát – a miskolci Spider Mentőcsoport hősét, illetve gazdáját: Lehoczki Lászlót látta vendégül osztályunk.

Az érdekes bemutató során nem csak a mentőkutyák izgalmas, ám egyáltalán nem veszélytelen mindennapjaiba nyerhettünk betekintést; hanem magáról a mentőcsoportról is megtudtuk, hogy tagjai olyan önkéntes személyek, akik karitatív módon végzik mentési és felderítési tevékenységüket, saját kutyáikkal és felszerelésükkel.

Köszönjük ezt a fantasztikus élményt elsősorban a Spider Mentőcsoportnak, illetve a program létrejöttéért Bruckner Anita kedves szülőnek!
(3.z osztály)

Őszi síélményünk (3.z) – 2023. október 5.

Parádés programon vehetett részt osztályunk csütörtök délelőtt.
Az őszi verőfényben a műanyag-pályás síelést próbálhattuk ki, ugyanis a Nanook-Síiskola látott bennünket vendégül csepeli bázisán, egy ajándék-síelésre.
Sok vidám percet élhettünk át közösen; köszönjük ezt a remek lehetőséget a síiskolának, és vezetőjének: Pásztor Zsófiának, aki egykor szintén a Mátyás suli növendéke volt.

(3.z osztály)

Mátyás király nyomába eredtünk… (3.z) – 2023. szeptember 8.

Tanév eleji osztálykirándulásunkat idén, „Mátyás király” témában szerveztük.

A nyarat idéző szeptemberi reggelen, utunk először a Mesemúzeumba vezetett, ahol „Királyi döntések” címmel egy remek, interaktív foglalkozáson vehettünk részt.

A nap további részét képező játékos kaland során, pedig felkerestük a Várnegyed néhány olyan helyszínét, melyek Mátyás királyhoz kapcsolhatók.

Az egyes állomásokon megszerzett puzzle-darabokból fejthették meg végül csapataink, hogy ki lett közülük az „álruhás király”, illetve „királyné”.

A program és a királyi pár megkoronázása a Budavári Mátyás Király Játszótéren történt, ahol a meglepetés-vendégünk: Gergely Eszti néni vezetésével, egy közös, reneszánsz tánccal zártuk ezt a csodás napot!

(3.z osztály)


4. a

 


4. z

 


5. a


5. z

 


6. a

 


6. z

 


7. a

 

 


7. z


8. a

 


8. z