1. a


1. z

 


2. a

 


2. z


3. a

Akire büszkék vagyunk. Balatincz Zoltán 3.a

Zozi a január végén megrendezésre került Athens Challenge European Cup 2024-es nemzetközi versenyén indult kick box formagyakorlat szakágban, ahol kreatív pusztakezes formával aranyérmet, kreatív fegyveres formájával aranyérmet, zenés pusztakezes formájával ezüstérmet, és zenés fegyveres formájával is ezüstérmet nyert.

Mácsai Erika


3. z

 


Csodák Palotája (3.z) – 2024. február 16.

Múlt pénteken osztályunk az Óbudára költözött Csodák Palotájába látogatott.

Ez az interaktív kiállítás azért volt számunkra igazán érdekes, mert a fizika csodás világát tárta elénk játékos formában; érthetően és roppant szórakoztató módon.

Mikulás parti (3.z) – 2023. december 1.

„Jó vagyok már csuda jó,
becsszavamra, Télapó!”

Úgy tűnik, hogy idén a lappföldi Mikulás kicsit korábban indult ajándékosztó útjára, ugyanis már december 1-jén a 3. zeneisekhez látogatott. Nyilván itt voltak legjobbak a gyerekek…

De ne szaladjunk ennyire előre!

A már hagyományosnak mondható Mikulás partit a tanító nénik előző osztályaiba járt, egykori növendékek nyitották meg, ajándék műsorszámokkal. A szabadulószobás játék, a táncbemutatók, a bűvészkedés egyaránt elvarázsolta kis közönségét.

A parti csúcspontját természetesen a Télapó megérkezése jelentette, aki feneketlen puttonyából mindenkit megajándékozott.

S végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetünket kifejezni közreműködőinknek, segítőinknek; valamint osztályunk szülői körének a finom süteményekért!

(3.z osztály)

Adventi barkácsdélután (3.z) – 2023. november 24.

Az ünnepre történő ráhangolódás jegyében szervezte osztályunk azt a kézműves programot, melyet Répási Gabriella virágkötő vendégünk vezetett. Az ő útmutatásai alapján, CD-alapra készítettünk ünnepi asztaldíszeket.

/3.z osztály/

Mesevetélkedő (3.z) – 2023. október 27.

népmese napját minden év szeptember 30-án – Benedek Elek születésnapján – jegyzi a naptár. Ennek apropóján mérte össze tudását, ügyességét, s nem utolsósorban játékos kedvét osztályunk 4 csapataÓperencia, Tündérország, Manóország és Bergengócia.
Ahogy a mesékben, úgy nekünk is 7 próbát kellett teljesítenünk a vetélkedő során.
A váltóversenynél például Csizmás Kandúr „bőrébe bújtunk”, a magok szétválogatásánál Hamupipőkét idéztük fel, s utolsó feladatként pedig ismert mese-zenéket próbáltunk felismerni, rövid részleteik alapján.
Szoros küzdelemben a vetélkedőt „Manóország” csapata nyerte, akiknek ezúton is gratulálunk, de mindannyiunk örömére szolgált, hogy ezt az élményt közösen élhettük át.

(3.z osztály)

Mentőkutyás bemutató (3.z) – 2023. október 12.

Egy nagyszerű program keretében Hope kutyát – a miskolci Spider Mentőcsoport hősét, illetve gazdáját: Lehoczki Lászlót látta vendégül osztályunk.

Az érdekes bemutató során nem csak a mentőkutyák izgalmas, ám egyáltalán nem veszélytelen mindennapjaiba nyerhettünk betekintést; hanem magáról a mentőcsoportról is megtudtuk, hogy tagjai olyan önkéntes személyek, akik karitatív módon végzik mentési és felderítési tevékenységüket, saját kutyáikkal és felszerelésükkel.

Köszönjük ezt a fantasztikus élményt elsősorban a Spider Mentőcsoportnak, illetve a program létrejöttéért Bruckner Anita kedves szülőnek!
(3.z osztály)

Őszi síélményünk (3.z) – 2023. október 5.

Parádés programon vehetett részt osztályunk csütörtök délelőtt.
Az őszi verőfényben a műanyag-pályás síelést próbálhattuk ki, ugyanis a Nanook-Síiskola látott bennünket vendégül csepeli bázisán, egy ajándék-síelésre.
Sok vidám percet élhettünk át közösen; köszönjük ezt a remek lehetőséget a síiskolának, és vezetőjének: Pásztor Zsófiának, aki egykor szintén a Mátyás suli növendéke volt.

(3.z osztály)

Mátyás király nyomába eredtünk… (3.z) – 2023. szeptember 8.

Tanév eleji osztálykirándulásunkat idén, „Mátyás király” témában szerveztük.

A nyarat idéző szeptemberi reggelen, utunk először a Mesemúzeumba vezetett, ahol „Királyi döntések” címmel egy remek, interaktív foglalkozáson vehettünk részt.

A nap további részét képező játékos kaland során, pedig felkerestük a Várnegyed néhány olyan helyszínét, melyek Mátyás királyhoz kapcsolhatók.

Az egyes állomásokon megszerzett puzzle-darabokból fejthették meg végül csapataink, hogy ki lett közülük az „álruhás király”, illetve „királyné”.

A program és a királyi pár megkoronázása a Budavári Mátyás Király Játszótéren történt, ahol a meglepetés-vendégünk: Gergely Eszti néni vezetésével, egy közös, reneszánsz tánccal zártuk ezt a csodás napot!

(3.z osztály)


4. a

 


4. z

 


5. a


5. z

 


6. a

 


6. z

 


7. a

 

 


7. z

Vitaszínházban járt 2023. nov. 29-én a 7.z.

A Pesti Magyar Színház három művésze izgalmas közös játékot szervezett I screen címmel a felsős korosztály online életéről és annak hatásairól való együttgondolkodáshoz.

Izgalmas jelenetekben egy-egy jellemző élethelyzetet mutattak be a színészek, majd ezeket megbeszélve mérhettük föl, hogy mennyire vették át fölöttünk az uralmat a kütyük, mennyi adatot osztunk meg magunkról, hogyan tudunk védekezni a netes zaklatók és csalók ellen pl. Persze szóba került az is, hogy milyen előnyei vannak az online lehetőségeknek, hogyan lehetünk tudatos felhasználók.

A másfél órás foglalkozás villámgyorsan elrepült, csak ajánlani tudom a részvételt minden osztálynak. Bővebb infó a következő oldalon érhető el: https://pestimagyarszinhaz.hu/i-screen/

A „kötelező” kürtőskalácsozás után Teremről teremre bejártuk a Művészetek Palotáját is, ahol a VIP pihenőtől, az éppen zajló próbáktól, a hangversenyterem legmagasabban lévő üőhelyétől a tetőteraszig mindent megnézhettünk. A kísérésért köszönet Kriszti néninek.

Turúné Tóth Anikó of.


8. a


8. z