Idén kora tavasszal két év kihagyás után iskolánk 8.z osztálya Erdélybe utazott a Határtalanul program keretében. A rengeteg látnivalóból gyűjtöttünk össze párat.

Az első napot Nagyváradon kezdtük, ahol Szent László királyunk szobrát koszorúztuk meg.

Ezt követően ellátogattunk a Királyhágóra, ahol gyönyörködtünk a csodaszép panorámában. A gyerekek nagyon élvezték a szép kilátást.

A következő állomásunk Körösfőn volt, ahol sajnos csak kívülről, de megtekintettük a református templomot. Nagy szerencsénkre szép volt az idő is.

Ezt követte a számunkra különösen fontos város, Kolozsvár megtekintése. Mátyás király szobránál és a templom egyik bejáratánál is jártunk, a felújítás miatt ide nem tudtunk bejutni. Természetesen megálltunk iskolánk névadója, Mátyás király szülőházánál is.

A hosszú utazás után az esti órákban értünk a szállásunkra, ahol finom vacsorával vártak már minket.

A második napunk is sok programot tartogatott. Reggel Csíksomlyón a kegytemplomot és a híres Mária szobrot néztük meg, ezt követően Mádéfalván koszorúztuk meg az emlékművet.

A következő állomásunk a híres Gyilkos-tó volt, amit befagyva láthattunk. Innen sétáltunk végig a Békás -szorosban, ez felejthetetlen élmény volt mindannyiunknak.

Meglátogattuk Erdély egyik legfontosabb folyójának, a Marosnak a forrását is.

Harmadik napunkat Szejkefürdőn kezdtük, természetesen a gyönyörű székelykapukat és Orbán Balázs síremlékét néztük meg.

Egészen új kiállításba botlottunk ugyanitt, a közelmúltban elkészült Mini Erdélyt tudtuk meglátogatni. Itt a leghíresebb kastélyok, várak és templomok makettjai között lehet sétálni.

Innen indultunk Parajdra, ahol természetesen, lementünk a sóbányába.

Hazafelé útba ejtettük Korondot, ahol a gyerekek vásárolhattak, nézelődhettek.

Székelyudvarhelyen fényképezkedtünk a Vasszékely szobornál.

A negyedik napot a szállásunkon, Tusnádfürdőn a helyi általános iskola meglátogatásával kezdtünk. Az előzőleg itthon összegyűjtött könyveket adtuk át az ottani gyerekeknek. Olyan jól összeismerkedtek, hogy egy délutáni focimeccset is beterveztek. A nap programja Sepsiszentgyörgyön folytatódott, ahol a szabadságharc emlékére emelt emlékművet koszorúztuk meg.

Ezután indultunk a Szent Anna-tóhoz, ahol egy nagyot sétáltunk az erdőben. A tó vize be volt fagyva és különösen szép látvány nyújtott.

Korán értünk vissza szállásunkra, ahol jót játszottak a helyi gyerekekkel.

Az utolsó nap korán reggel indultunk, hazafelé még meglátogattuk Segesvárt és Erdély régi központját, Gyulafehérvért is.

Hazautunk utolsó állomása Arad volt, ahol természetesen megemlékeztünk hőseinkről.

Ez a kirándulás mindannyiunknak felejthetetlen volt.