Zenetagozatunk 50 éves működése során számos híres embert indított útnak (köztük Mikola Péter előadóművész, Hirtling István színművész, Gulyás Emília, Schmidt Erzsébet, Oláh Katalin és Oláh Zsuzsanna énekművészek, Cser Péter operaénekes, Schuszter István és Szefcsik Zsolt hegedűművész, Wendler Attila Simándy-díjas operaénekes, Dvorák Lajos gordonkaművész). Célja a magas szintű ének-zenei műveltség kialakítása, művészetekre fogékony, azokat értő-érző személyiségű gyerekek nevelése, a zene személyiségformáló hatásának kiaknázása. A zene megszerettetése érdekében rendszeresen hangversenyekre, fellépésekre viszik a gyerekeket. Minden évben nagy sikere van a karácsonyi koncertünknek. Kórusaink számos kerületi, fővárosi és országos versenyről rangos elismeréssel térnek haza. A felsős kórus az évente ősszel szervezett zenei táborban intenzíven készül az aktuális év feladataira.
Tagozatvezető: Kissné Katona Mária


Karácsonyi ének az aulában – 2021. december 16.

Kórusaink nevében, a 7.z és 8.z osztályok karácsonyi éneklésével kívánunk békés, boldog karácsonyt! Alta trinitas beata – ismeretlen szerző a 15. századból. (Kissné Katona Mária)


A Zene Világnapja – 2021. október 1.

Yehudi Menuhin szavai: „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon, és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.
Felcsendült a zene a mi iskolánkban is: Corelli: Sarabande és Mozart: Nocturne című művei. A jeles napról beszélt bevezetőjében: Kissné Katona Mária az ének-zene tagozat vezetője. Hegedűn játszott: Gálné Rozsi Krisztina matematikatanár, Lábodi Marcell 8.z osztályos és Szűcs Péter 8.a osztályos tanuló. (Weszprémyné Szeip Csilla)


Zenei tábor – 2021. szeptember 7-10.

Hagyományos zenei táborunk szép, nyárias időben zajlott le Balatonszemesen. A magas létszám ellenére minden programban egyszerre, közösen vettünk részt. 79 diák 6 csapatot alkotott és végül a versenyt a Szemesi szerzetesek csapata nyerte Szabó Nikolett 8.a osztályos tanuló vezetésével. A Ki mit tud? – versenyen a 8.z osztály csapata nyűgözött le mindenkit egy fénytechnikával kombinált tánccal, de óriási sikert aratott egy hegedű trió játék is, amit Gálné Rozsi Krisztina matematika tanárnő adott elő Lábodi Marcell 8.z és Szűcs Péter 8.a osztályos tanulókkal. És természetesen a délelőttök énekléssel teltek, a délutánok fürdéssel, pihenéssel és balatonboglári kirándulással. Na és utolsó este fergeteges diszkóval zártuk a tábort. Várunk mindenkit 2022. szeptemberében is! (Kissné Katona Mária)