Zenetagozatunk 50 éves működése során számos híres embert indított útnak (köztük Mikola Péter előadóművész, Hirtling István színművész, Gulyás Emília, Schmidt Erzsébet, Oláh Katalin és Oláh Zsuzsanna énekművészek, Cser Péter operaénekes, Schuszter István és Szefcsik Zsolt hegedűművész, Wendler Attila Simándy-díjas operaénekes, Dvorák Lajos gordonkaművész). Célja a magas szintű ének-zenei műveltség kialakítása, művészetekre fogékony, azokat értő-érző személyiségű gyerekek nevelése, a zene személyiségformáló hatásának kiaknázása. A zene megszerettetése érdekében rendszeresen hangversenyekre, fellépésekre viszik a gyerekeket. Minden évben nagy sikere van a karácsonyi koncertünknek. Kórusaink számos kerületi, fővárosi és országos versenyről rangos elismeréssel térnek haza. A felsős kórus az évente ősszel szervezett zenei táborban intenzíven készül az aktuális év feladataira.
Tagozatvezető: Kissné Katona Mária


A zene világnapja – 2020. október 1.

A nagy létszámot vonzó rendhagyó énekórák helyett idén családias hangulatban emlékeztünk meg október elsején a zene világnapjáról.
A világháló segítségével klasszikus zenei flashmobokat néztünk meg és Bobby McFerrin előadásából átismételtük a pentaton hangsort is.
(Kissné Katona Mária)


Zenei tábor – 2020. szeptember 1-4.

Szeptember elsején indultunk a zenei táborba Balatonszemesre. Idén az első nap akárcsak tavaly, esőben telt, de végül remek kirándulóidőnk lett. A legbátrabbak a Balatonban is megmártóztak. Az új táborban a fedett, szabadtéri közösségi tereken folytak a rajzos foglalkozások és itt készültek fel a csapatok a versenyekre is. A hagyományos, egész estét betöltő versenyek helyett új feladatokat is kaptak a gyerekek. Ezek közül legnépszerűbb a közismert dallamra vagy magyar népdalra angol dalszöveg írása és előadása lett. A csapatversenyt Ács Regina 8.z osztályos tanuló vezetésével a Hangszemek nyerték. A fiúk kedvence a focipálya volt, de szerencsére kiderült az is, hogy a digitális oktatás alatt senki nem felejtett el énekelni, így karácsonyi kórusműveket, dalokat is tanultunk. Vonattal Balatonboglárra kirándultunk a Gömbkilátóhoz. Utolsó nap számháborúval zártuk a tábort. (Kissné Katona Mária)