A zene világnapja – 2020. október 1.

A nagy létszámot vonzó rendhagyó énekórák helyett idén családias hangulatban emlékeztünk meg október elsején a zene világnapjáról.
A világháló segítségével klasszikus zenei flashmobokat néztünk meg és Bobby McFerrin előadásából átismételtük a pentaton hangsort is.
(Kissné Katona Mária)


Zenei tábor – 2020. szeptember 1-4.

Szeptember elsején indultunk a zenei táborba Balatonszemesre. Idén az első nap akárcsak tavaly, esőben telt, de végül remek kirándulóidőnk lett. A legbátrabbak a Balatonban is megmártóztak. Az új táborban a fedett, szabadtéri közösségi tereken folytak a rajzos foglalkozások és itt készültek fel a csapatok a versenyekre is. A hagyományos, egész estét betöltő versenyek helyett új feladatokat is kaptak a gyerekek. Ezek közül legnépszerűbb a közismert dallamra vagy magyar népdalra angol dalszöveg írása és előadása lett. A csapatversenyt Ács Regina 8.z osztályos tanuló vezetésével a Hangszemek nyerték. A fiúk kedvence a focipálya volt, de szerencsére kiderült az is, hogy a digitális oktatás alatt senki nem felejtett el énekelni, így karácsonyi kórusműveket, dalokat is tanultunk. Vonattal Balatonboglárra kirándultunk a Gömbkilátóhoz. Utolsó nap számháborúval zártuk a tábort. (Kissné Katona Mária)