2019/20. | 2018/19. | 2017/18.


Új könyvek

Kedves Diákok!

Gyönyörű és tartalmas, érdekes könyvekkel gazdagodott iskolánk könyvtára. Megtalálhatóak közöttük méltán sikeres sorozatok is, mint amilyen a már 8. köteténél tartó Időfutár.
Kedvcsinálóként álljon itt az 1. kötet ismertetője, a fotókon pedig az új szerzemények.

Időfutár 1. – A körző titka
Hanna a szüleivel költözik fel Szegedről Budapestre, a hetedik kerületbe. A tanévet a Sigray Jakab Nyolcosztályos Gimnáziumban kezdi meg. A lánynak azonban sem a zsúfolt nagyváros, sem a suli nem tetszik: legfőképp a legjobb barátnője, Zsófi hiányzik neki. Új osztálytársai ellenszenvesek, idővel csak a mellett ülő, amilyen mafla, olyan jó szándékú, nagydarab Tibivel barátkozik össze. Hiába azonban a pajtások hiánya, a kaland így sem kerüli el: egy lomtalanítás alkalmával különös jelenetre lesz figyelmes – egy hajléktalannak tűnő öregember rejtélyes tárgyat talál a szeme láttára, amely mintha kommunikálna is a bácsival. Nemsokára a sors úgy hozza, hogy a tárgy – egy ócskának tűnő körző – Hanna birtokába kerül. Ezzel együtt megkezdődik a furcsa és veszélyes kalandok sorozata… Az ifjúsági regény tizenkét éven felüli gyerekeknek ajánlható.” (forrás: kello.hu)

Szeretettel várok minden érdeklődő, olvasni szerető vagy majd most kedvet kapó tanulót egy kis nézelődésre, olvasgatásra és kölcsönzésre a könyvtárba: Anikó néni


Író-olvasó találkozó Kecskeméten – 2019. október 9.

Kecskemét Megyei Jogú Város ÖnkormányzataHelyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” című projektje keretében került megrendezésre „Író-olvasó találkozó gyermekek és pedagógusok számára” című rendezvény 2019. október 9-én. A helyszínt a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola biztosította. Az emlékezetes esemény témáját Elizabeth Weninger: Kölyökkorom kalandjai c. regénye adta.
Erre az eseményre kapott előadói meghívást intézményünk két pedagógusa: Turúné Tóth Anikó és Kozák Ágnes. A meghívás előzménye volt, hogy iskolánkban évek óta a tanulóink körében végzett olvasási szokások vizsgálata felhívta a figyelmünket arra, hogy a diákjaink szívesebben olvasnának mai gyerekeket érintő és érdeklő témával foglalkozó, valódi problémákat feltáró műveket, az eddigi kötelező olvasmányok mellett, vagy helyett. Miután rátaláltunk a Kölyökkorom kalandjai c. regényre, író-olvasó találkozót szerveztünk a mű szerzőjével. Ezt megelőzően pedig a műhöz kapcsolódó feladatsorral pályázatot hirdettünk. A következő tanévben intézményünk két magyar tanára Hajas Lilla tanárnő és Turúné Tóth Anikó tanárnő a 6. osztályos tanulóinkkal elolvastatták és feldolgozták a művet irodalomórán a klasszikus irodalmi szövegek áthagyományozása mellett.
A kecskeméti találkozón ezen eseményekről és eredményekről tartottak ismertetést kollégáink. (Kozák Ágnes)


Könyvtári pályázati felhívások

T.T. Anikó néni


2019/20. | 2018/19. | 2017/18.