Könyvtári tartozások

A kikölcsönzött és tartós tankönyveket június 2-ától (kedd) hozhatjátok vissza a könyvtárba június 10-ig (szerda), és az évfolyamoknak kijelölt asztalokra rakjátok le!
A könyvtárba leadott könyvekbe írjátok az első üres oldalra ceruzával a neveteket, és tegyétek az asztalomra, a tankönyveket pedig a könyvtárban az osztályoknak kijelölt helyre!
A tartós tankönyvek listáját, illetve a könyvtári tartozásokat, valamint a már év elején visszaadott könyvek listáját az alábbi linkeken találhatjátok meg. (Turúné Tóth Anikó)


Beérkezett könyvtári pályázatok

A hónap könyvei pályázat: Ács Dorina 8.z osztályos tanuló top 10-es listája

Miért szeretek olvasni? pályázat: Lévay Levente 8.a osztályos tanuló jegyzete

Legyél tanársegéd! pályázat:

  • Tölgyesi Tamás 5.a – J. K. Rowling: Harry Potter
  • Tóth Alexa 8.z  – Leiner Laura: Késtél
  • Ács Dorina 8.z  – Leiner Laura: Bábel

Karácsonyi üdvözlet

„Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”
Márai Sándor gondolatával kívánok iskolánk minden dolgozójának, diákjának és családjuknak áldott, szeretetteljes ünnepet; valamint sikerekben gazdag, örömteli új esztendőt: Turúné Tóth Anikó humán munkaközösség-vezető


Új könyvek

Kedves Diákok!

Gyönyörű és tartalmas, érdekes könyvekkel gazdagodott iskolánk könyvtára. Megtalálhatóak közöttük méltán sikeres sorozatok is, mint amilyen a már 8. köteténél tartó Időfutár.
Kedvcsinálóként álljon itt az 1. kötet ismertetője, a fotókon pedig az új szerzemények.

Időfutár 1. – A körző titka
Hanna a szüleivel költözik fel Szegedről Budapestre, a hetedik kerületbe. A tanévet a Sigray Jakab Nyolcosztályos Gimnáziumban kezdi meg. A lánynak azonban sem a zsúfolt nagyváros, sem a suli nem tetszik: legfőképp a legjobb barátnője, Zsófi hiányzik neki. Új osztálytársai ellenszenvesek, idővel csak a mellett ülő, amilyen mafla, olyan jó szándékú, nagydarab Tibivel barátkozik össze. Hiába azonban a pajtások hiánya, a kaland így sem kerüli el: egy lomtalanítás alkalmával különös jelenetre lesz figyelmes – egy hajléktalannak tűnő öregember rejtélyes tárgyat talál a szeme láttára, amely mintha kommunikálna is a bácsival. Nemsokára a sors úgy hozza, hogy a tárgy – egy ócskának tűnő körző – Hanna birtokába kerül. Ezzel együtt megkezdődik a furcsa és veszélyes kalandok sorozata… Az ifjúsági regény tizenkét éven felüli gyerekeknek ajánlható.” (forrás: kello.hu)

Szeretettel várok minden érdeklődő, olvasni szerető vagy majd most kedvet kapó tanulót egy kis nézelődésre, olvasgatásra és kölcsönzésre a könyvtárba: Anikó néni


Író-olvasó találkozó Kecskeméten – 2019. október 9.

Kecskemét Megyei Jogú Város ÖnkormányzataHelyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” című projektje keretében került megrendezésre „Író-olvasó találkozó gyermekek és pedagógusok számára” című rendezvény 2019. október 9-én. A helyszínt a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola biztosította. Az emlékezetes esemény témáját Elizabeth Weninger: Kölyökkorom kalandjai c. regénye adta.
Erre az eseményre kapott előadói meghívást intézményünk két pedagógusa: Turúné Tóth Anikó és Kozák Ágnes. A meghívás előzménye volt, hogy iskolánkban évek óta a tanulóink körében végzett olvasási szokások vizsgálata felhívta a figyelmünket arra, hogy a diákjaink szívesebben olvasnának mai gyerekeket érintő és érdeklő témával foglalkozó, valódi problémákat feltáró műveket, az eddigi kötelező olvasmányok mellett, vagy helyett. Miután rátaláltunk a Kölyökkorom kalandjai c. regényre, író-olvasó találkozót szerveztünk a mű szerzőjével. Ezt megelőzően pedig a műhöz kapcsolódó feladatsorral pályázatot hirdettünk. A következő tanévben intézményünk két magyar tanára Hajas Lilla tanárnő és Turúné Tóth Anikó tanárnő a 6. osztályos tanulóinkkal elolvastatták és feldolgozták a művet irodalomórán a klasszikus irodalmi szövegek áthagyományozása mellett.
A kecskeméti találkozón ezen eseményekről és eredményekről tartottak ismertetést kollégáink. (Kozák Ágnes)


Könyvtári pályázati felhívások

T.T. Anikó néni