Természetjáró szakkör – Lovász Lóránd

Dokumentumok


Negyedik tervezett túra (január 11.)

Az újév első túráján a Pálvölgyi, illetve a Szemlő-hegyi barlangokban teszünk látogatást. A 30 fős csoport előbb egy cseppkő majd egy aragonit képződményekben gazdag barlangban tehet kellemes sétát. Emellett egy videó és végül a helyi tárlat megtekintésére is sor kerül majd.
Az utazási költség mellett, a kombinált belépőjegyekre tanulónkként 2300 forintot is kérünk fizetni. A bejárás legfeljebb 30 fős csoportban engedélyezett (a létszám betelt), így szülők (hozzátartozók) részvételére most nincs lehetőség. Részletek a jelentkezési lapon!


Budaörs-Normafa túra – 2019. november 9.

A késő őszi időjárás kegyeibe fogadott bennünket, így harmadik túránk is emlékezetes marad. 22 főt számláló diákcsapatunkkal (először tartott velünk Gyenes Csilla tanítónő párjával) először a Budaörse tekintő óriássziklákat másztuk meg, majd a repülős emlékmű és Makkosmária érintésével a Normafáig (Anna-réti játszótér) tartott 11 km-es túránk.
Hazaindulás előtt megered az „esőcsatorna”, kicsit fáradtan, de megelégedetten emlékeztünk a nap eseményeire. Az autóbuszon már a januári találkozásunk is szóba került, akkor majd 2 budai barlangban is látogatást teszünk. (Lovász Lóránd)


Harmadik tervezett túra (november 9.)

Még egy őszi természetjárás! Kicsit jobban öltözzünk majd fel!
Harmadik túránkon is tarts velünk! A budaörsi Kopártól (Kő-hegy) a Normafáig járjuk majd be a csodás vidéket. Kis „hegymászás” után, könnyebb terepen haladva, az Anna-réti játszótéren zárul majd a programunk. Ezúttal is a tájékoztatón található jelentkezési lap leadásával vehetsz részt a túrán.
A túra hossza 11 km, szintkülönbség kb. 230 méter.
Részletek a jelentkezési lapon! Ha szeretnél részt venni a kiránduláson, a jelentkezési lapocska kitöltésével, és utazási költség befizetésével jelentkezhetsz osztályfőnöködnél, vagy Lovász Lóránd szakkörvezetőnél.
Jelentkezési határidő: 2019. november 6. (szerda)


Pilisborosjenői körtúra – 2019. október 12.

Természetjáró szakkörünk szombaton Pilisborosjenő környékén tett körtúrát. Ez alkalommal is elkísért bennünket Benczéné Várda Katalin tanítónő és Metálné Gál Annamária fejlesztő pedagógus. Míg első túránkon Kis Gergely, a mostanin Árva Csenge és Csákány András tanárok tartottak még velünk. Ragyogó időben felkerestük az Egri vár 51 éves mását (az Egri csillagok forgatására építették) az ősz színeiben pompázó Pilisben. A várrom és sok más mellett, a Teve-sziklák homokkő csoport is tartalmas látnivalót jelentett – az ismét 35 főt számláló – a vidám diákseregnek. Harmadik, egyben utolsó őszi (november 9-én vagy 16-án) természetjárásunk alkalmával a budaörsi sziklák és a Normafa közötti útvonallal ismerkedünk majd meg. (Lovász Lóránd)


Második tervezett túra (október 12.)

A tanév második természetjáró szakkörén is örömmel várunk!
Most a vadregényes Pilisbe látogatunk. Úti célunk – többek között – az egri vár” romjai, és a Teve-sziklákat is felkeressük.
A körtúra hossza 12-13 km, szintkülönbség kb. 300 méter.
Részletek a jelentkezési lapon! Ha szeretnél részt venni a kiránduláson, a jelentkezési lap kitöltésével, és (ha nincs havi bérleted) 800 Ft befizetésével jelentkezhetsz osztályfőnöködnél, vagy Lovász Lóránd szakkörvezetőnél.
Jelentkezési határidő: 2019. október 7. (hétfő)


Túra a Hármashatár-hegyre – 2019. szeptember 21.

Természetjáró szakkörünk első túráján a Hármashatár-hegyre látogattunk. Ragyogó kirándulóidőben népes túracsapatunk először a Guckler-kilátóig gyalogolt. Innen fővárosunk és a Budai-hegység pompás panorámájában gyönyörködhettünk. Majd a Virágos-nyereg érintésével a Farkas-torok barlangnyílásáig ereszkedtünk le. Remek hangulatú erdei utunk során kellemesen elfáradtunk, és élményekkel gazdagodva várjuk októberi 12-i körtúránkat. Ekkor majd Pilisborosjenő környékén barangolunk. (Lovász Lóránd)


Napsugár Klub – Lukács Katalin

Indul a Napsugár Klub!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Október 1-jén (kedden) 15:00 órától kezdődik a Napsugár Klub első foglalkozása (16:30-ig). Védőruha (kötény, köpeny, apa elnyűtt pólója) nem árt!
Szeretettel várom az érdeklődő gyerekeket! Lukács Katalin az iskola rajztanára