Májusköszöntő (2.a) – 2021. április 29.

Színes május, így köszöntünk téged!
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy iskolaudvar, mely szomorkodott gyermektelenül, magányosan, szürkén. Bánatában vadibolya szőnyeget növesztett. Aztán egyszer csak az iskolanyitás és a csodás tavaszi idő reményt ébresztett benne. A gyerekek az ibolyavirágok láttán, a tavaszi ünnepről kezdtek érdeklődni és tanulni…

tovább »


Fenntarthatósági Témahét – 2021. április 19-23.

A program célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.
Iskolánk ebben a tanévben először nevezett a Fenntarthatósági Témahétre és valamennyi osztályunk bekapcsolódott a programba…

tovább »


Ebédfizetés májusra – 2021. április 19-20.

A készpénzes májusi ebédfizetés (20 nap)

  • helyszíne: Játszóház (1211 Bp., II. Rákóczi F. út 88-92.) a Játszóház főbejárata.
  • időpontja: április 19. (hétfő) 7:00-17:00 óráig és április 20. (kedd) 7:00-15:00 óráig.
  • térítési díja: háromszori étkezés (napközi) teljes ár: 760 Ft/nap, 50%-os ár: 380 Ft/nap
    egyszeri ebéd (menza) teljes ár: 540 Ft/nap, 50%-os ár: 270 Ft/nap.
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde GSZI koordinátor
    tel.: 06 70 443 2924, email: matyas.etkezes@csepelgszi.hu

A 2021. április 19-ei (hétfő) nyitással kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők!

Bizonyára értesültek a legújabb kormányzati álláspontról: hétfőtől az alsó tagozatosok, és az óvodások mennek vissza jelenléti oktatásra, a felsősök előre láthatólag május 10-ig online oktatáson maradnak.
Szülői megkeresések alapján többen jelezték, hogy nem szeretnék gyermeküket a vírus okozta veszélynek kitenni. Tájékoztatom Önöket az ezzel kapcsolatos tudnivalókról.
Digitális oktatást csak miniszteri rendelettel, illetve kontakt csoport esetén járványügyi határozattal lehet elrendelni. Hétfőtől az alsósoknál nem létezik digitális, hanem csak jelenléti oktatás. Nem alkalmazható a vegyes oktatás sem

tovább »


Beiratkozás 2021/22. tanévre (április 15-16.)

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.
A beiratkozás időpontja: 2021. április 15-16.
A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-ügyintézési felületén keresztül.

tovább »


Tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik…

tovább »