Éneklő Ifjúság hangverseny

Április 25 – én zajlott le az idei év Éneklő Ifjúság hangversenye. Ennek az országosan elterjedt mozgalomnak most ünnepeltük a 90. évfordulóját és minden évben megrendezzük a kerületben működő kórusokkal. Rendhagyó volt abból a szempontból, hogy most léptek fel először kórusaink a Jedlik Ányos Gimnázium Színháztermében. A koncerten részt vett Hraschek Katalin a KÓTA Ifjúsági – és Zenepedagógiai Szakbizottság elnöke, aki dicsérő szavakkal méltatta kórusaink munkáját. Pap Nika szólóénekét és a hangversenyen a reneszánsztól a XX. századig minden művészeti kor kórusmuzsikájából felcsendülő kórusdarabokat a közönség vastapssal is díjazta. Köszönjük az elismerést!

Kissné Katona Mária kórusvezető

Videók

“Szeresd a sokszínű Földet!”

Földünk megóvásának lehetőségeire és annak fontosságára hívtuk fel osztályunk figyelmét a Fenntarthatósági Témahét során.

Dombóvári Hanna (1.z osztályos tanulónk) és szülei fantasztikusan kreatív társasjátékkal és kézzel festett földgömbbel színesítették foglalkozásainkat.
Köszönet érte!

CSEPEL-SZIGET IFJÚ TEHETSÉGEI

Örömmel adjuk hírül, hogy Szitás Lotti (3.z) a CSEPEL-SZIGET IFJÚ TEHETSÉGEI c. versenyen nemez alkotásával különdíjban részesült.
Felkészítője:Szitás-Hohl Àgnes
Eredményéhez szívből gratulálunk!

Vermes Tehetségnap

Tanítványaink idén is részt vettek a Vermes Tehetségnapon,melyen 5. és 6. osztályos csapatok versenyeztek egymás ellen vagy akár egymással együttműködve. Logikai, stratégiai játékokban, feladványokban mérték össze tudásukat, ügyességüket.
5.osztályos csapatunk 1.helyezést ért el!
Csapat tagjai:
Antal Balázs, Csesznek Liza, Radeczky-Geisz Milán, Selek István
 
6.osztályos csapatunk 3.helyezést ért el!
Csapat tagjai:
Borka Georgina, Mincsik Nóra, Sárközi Nóra, Vadászi Alíz
Szívből gratulálunk a gyönyörű eredményhez! ????

Vermes Tehetségverseny

A mai napon megrendezett Vermes Tehetségversenyen mérettették meg logikai, matematikai tudásukat harmadikos és negyedikes tanulóink.
A negyedikes csapat az előkelő második helyen végzett.
Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Gellért-hegyi víztározó 2024. április 19

2024. április 19-én a Föld napja alkalmából igazán rendkívüli helyre, a Gellért-hegyi víztározóba jutott be iskolánk négy osztálya: az 5. a, z, a 6.a és a 7.z az egyik 6.a-s diák szülőjének köszönhetően.
Megismerhettük az építés különleges körülményeit, valamint meglepő adatokat is hallhattunk a működéssel és a fővárosi vízfogyasztással kapcsolatban. Megnyugtató, hogy egyre tudatosabb felhasználók vagyunk, hiszen a harminc évvel ezelőttihez képest kb. feleannyi vizet használunk naponta.
A program szervezéséért köszönet Vera néninek és Levente tanár úrnak, továbbá a kísérésért Barbi, Csenge és Nóra néninek.
Turúné Tóth Anikó of.

 

Óriási örömhír!

Iskolánk mindkét negyedikes tanulója kiemelkedő eredményt ért el a kerületi matematika versenyen.
Kelemen Jakab (4.z) l.helyezést, Viczinger Ádám (4.a) lV. helyezést ért el.
Eredményükhöz szívből gratulálunk!
Felkészítőik: Kisné Bognár Ágnes és Rizmayer Katalin

2024.04.16. Fizika show

Hogyan lehet egyszerre játékos és tudományos a fizika? Mindez kiderült tanulóink számára a vidám, szórakoztató, utazó előadáson, ahol a természet törvényszerűségeivel ismerkedhettek meg a gyerekek. Olyan látványos kísérletekre csodálkozhattak rá, amelyek akár otthon is elvégezhetők és mindezek pontos magyarázatát is megkapták.
Mór-Baranyainé Kalmár Judit

A magyar költészet napja

1964 óta ünnepeljük Magyarországon József Attila születésnapján, április 11-én a magyar költészet napját. Iskolánkban minden évben megemlékezünk e jeles napról. A 7. és 8. osztályos tanulóink egy vetélkedő során adnak számot irodalmi jártasságukról. A gyerekek idén többek között verset írtak, költők és írók képeit ismerték fel, műrészleteket egészítettek ki. A verseny nagyon szorosan alakult, hiszen az első és a második helyezett csapat között mindössze egy pont döntött. A 7. z osztály egyik csapata két pont veszteséggel végezett az első helyen.
A végeredmény :
I. 7. z osztály: Pollák Viktória, Huszár Hanna, Deákvári Lilla

II. 8. a osztály: Gavajda Gergő, Rimán Mátyás, Dajka Máté

III. 8.z osztály: Kisgergely Júlia, Gazdag Emma, Sárközi Valentina

IV. 7.z: Szelei Lana, Ölei Réka, Pap Nika

V. 7. a osztály: Gyene Vivien, Pintér Helga, Vida Vivien

VI. 7. a osztály: Kárász Alex, Kovács Noel, Horváth Dávid

Minden résztvevőnek köszönjük a részvételt és gratulálunk az elért eredményhez!

Lengyel Barbara (humán mk. vezető)

2023.04.26. Nemzeti Sírkert reformkori séta- Minden báb kézműveskedés 6.z

2023.április 26-án a 6.z a tananyaghoz, azaz a reformkorhoz kapcsolódó vezetett sétán vett részt a Fiumei úti sírkertben. Felkerestük a korszak nagy magyar politikusainak és irodalmi szereplőinek (Vörösmarty Mihály, Arany János) sírját, a Petőfi család gyönyörűen felújított síremlékét, illetve bejutottunk Batthyány Lajos, Deák Ferenc és Kossuth Lajos -egyébként zárva tartott- mauzóleumába is.

Déltől pedig a Minden báb! című izgalmas program várt ránk a belvárosban: a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában nemcsak a magyar bábművészet előtt tisztelgő időszaki kiállítást tekintettük meg, hanem magunk is kipróbálhattuk, hogyan jut el egy báb a tervezőasztaltól a színpadig.

Aki bővebben szeretne tudni a fenti lehetőségekről, keresse fel a honlapokat: https://fiumeiutisirkert.nori.gov.hu/ és https://www.deak17galeria.hu/ !

Turúné Tóth Anikó o.f.

Mátyás-nap 2023.04.04

Idén rendkívüli időpontban, nem a megszokott februári napon, hanem április 4-én került sor a Mátyás-napi vigasságok programunkra.

Valójában a szokásainknak megfelelően már az előző hét óta zajlott a ráhangolódás, folyt a versengő osztályok közötti kampány/ plakátháború. Lezárásaként előző délután egy négyfordulós szellemi vetélkedővel indították a 7-8. osztályok a versengést. Ennek keretében Hunyadi Mátyás és korának ismeretéről adtak számot a diákok képek és egy kisfilm megnézését követően, illetve kérdéssorokat válaszoltak meg részben az általános műveltségüket is próbára téve.

Reggel leadhattuk a rokonszenves csapatra a szavazatunkat, megkoszorúztuk az aulában névadónk domborművét, majd a sátorban a sokoldalú nyitóműsor (a 6.z reneszánsz nyitótánca, stand up, társastánc, rg, népdaléneklés, vers- és prózamondás stb.) után kezdetét vette a Laci bácsi vezette lovagi torna.

A három összetevőjű verseny összesített eredménye a következő lett:

40 pont IV. helyezés: 8.a,

60 pont III. helyezés: 8.z,

80 pont II. helyezés: 7.z

120 pont I. helyezés: 7.a,

így a korona Papp Zsombor és Flezsár Titanilla fejére kerülhetett.

Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez minden csapatnak, amelyek a hagyományainknak megfelelően 1-1 tortát és pezsgőt kaptak jutalmul.

A solymászbemutató is sokak érdeklődését kiváltotta az estig tartó sulidiszkóhoz hasonlóan.

A színvonalas vendéglátásról egész nap a 6.z által üzemeltetett Fogadó a fekete hollóhoz gondoskodott.

(T.T.Anikó DÖK-segítő tanár)

Nagymarostól Törökmezőig – 2023. 04. 16.

A szeszélyes áprilisi időjárás kissé megviccelt bennünket, így nem szombaton, hanem vasárnap látogattunk a Börzsönybe. Végül 12 főre fogyatkozott, elszánt csapatunk kitett magáért, Nagymarosról induló körtúránkon 14 km-t tettünk meg úgy, hogy néha meggyűlt a bajunk a sárral is. Fő látnivaló a Törökmezőn működő kisállatkert volt. Számos – hazánkban nem őshonos – élőlénnyel találkozhattunk egyre bővülő bemutatóján (láma. emu, ormányos medve, nyestkutya, páva, aranyfácán, szurikáta, kenguru, nagy mara, kapibara, papagájok, nyulak). A túraútvonalon elénk táruló Dunakanyar, a visegrádi oldal képe is maradandó élményt nyújtott természetjáróinknak. A lányok ez erdő egyik „tóká”-jánál foltos szalamandrát is találtak! Májusi, az idén az utolsó, túránkon a Tatabánya fölötti erdős terület érdekességeivel ismerkedünk majd.

Zenevarázslat, interaktív négykezes zongorakoncert

Április 19 – én délelőtt alsós és felsős osztályokkal a Szabó Magda Közösségi Térbe látogattunk el, ahol négykezes zongorakoncertet hallgattunk meg. Az interaktív előadást Várnagy Andrea vezette, a négykezes zongoramuzsikában közreműködött lánya, Farkas Lili. A hangverseny megmozgatta a gyerekek fantáziáját, megérintette a lelküket és magával ragadott mindenkit a zongora hangja. Felcsendültek Grieg, Dvořák, Chopin, Pachelbel művei és végül Weiner Leó Rókatáncát ütemes tapssal kísérte a közönség.
Jó volt hátra hagyni a nyüzsgő világot és elcsitulni ezen a remek előadáson. 
                                                    Kissné Katona Mária

Játékos vetélkedő: Vermes Tehetségnap

2023. április 26-án került megrendezésre a Vermes Miklós Általános Iskolában egy játékos matematikai vetélkedő, melyen felső tagozaton két ötödikes egy harmadikos, valamint egy negyedikes csapatunk vett rész.

I.helyezést ért el egyik csapatunk, melynek tagjai:

Veszprémi Zalán és Csesznek Liza 4.a
Kifut András és Antal Balázs 4.z

Helyezést ért el másik csapatunk, melynek tagjai:

Borka Georgina, Mincsik Nóra, Sárközi Nóra, Vadászi Alíz 5.z osztályos tanulók.

Gratulálunk! 🙂

Másik két csapatunk is legjobb tudása szerint ment végig az akadálypályán.

Csapatok tagjai:

Bajor Csaba, Kontra Levente, Szabó Márton, Veres András, szintén 5.z osztályos tanulók.

Koza Mihály Soha Bejke Kovács Tamás és Kis Bercel a 3.z osztályból.

Előfordult, hogy a csapatok egymás ellen küzdöttek, máshol együtt kellett működni két idegen csoportnak. A csapatoknak szükségük volt tantárgyi tudáson túl logikára, memóriára, együttműködésre, összefogásra. A feladatok rendkívül változatosak, kreatívok, ötletesek voltak. Elrepült a kétórás verseny!

Fenntarthatósági Témahét
április 24-28

Évek óta csatlakozunk a Fenntarthatósági Témahét programjához. Idén a főbb témák:
biodiverzitás, fenntartható értékek, energia, tudatos fogyasztás és hulladék.
Valamennyi osztályban az volt a cél, hogy a tanulók szórakoztató, érdekes módon ismerkedjenek meg a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel, miközben   megtanuljanak felelősségteljes és tudatos döntéseket hozni. Valamennyi osztályban különböző programokat, feladatokat kaptak a gyerekek. Sor került filmvetítésekre, csoportmunkában feladatmegoldásokra, önálló prezentációk, plakátok, munkadarabok készítésére. Az alsó tagozatosok virágokat ültettek, újrahasznosított anyagokból készítettek tárgyakat, virágokat. Rovarhotelt állítottak össze, magokat csíráztattak, beszélgettek a növényápolásról, komposztálásról. Szó esett a légszennyezésről a biztonságos közlekedésről, feladatot kaptak hungaricumokról. A felsősök A ZöldOkosKupa versenyein vettek részt. Téma volt a hulladékok és az újra felhasználás és a műanyagok újra hasznosítása. Számos kiselőadás, ppt, kisfilm, feladatmegoldás született, online órák megtekintése, elkészített plakátok színesítették a Fenntarthatósági Témahét programját.

Mór-Baranyainé Kalmár Judit

ZöldOkos Kupa Magonc verseny (április 28.)

A Fenntarthatósági Témahét keretében kollégámmal Lovász Lóránddal megrendeztük a ZöldOkos Kupa Magonc versenyt. A versenyen az 5-6. osztályos tanulók vettek részt. A változatos feladatok a természetvédelemmel, bolygónk jövőjével, az energiatakarékossággal, hulladékgazdálkodással foglalkoztak. 10 csapat versenyzett egymással, összesen 30 tanuló.

 

A részt vevő csapatok:

5.a: Patakfalvi Petra, Bari Natália, Nguyen Ngoc Jenny (Reménysugár csapat)

5.z: Urbán Dóra, Palotás Panna, Novák Natália (Vörös könyv csapat); Mincsik Nóra, Krump Nikolett, Szamper Márton Természetvédők csapat); Bajor Csaba, Szabó Márton, Oláh-Szitás Ádám (Életrevalók csapat)

6.a: Nyirfalvi Bence, Palásti György, Kovács Noel (Természetjárók csapat); Ferenczik Richárd, Pintér András, Orbán Máté (Favigyázók csapat);

6.z: Deákvári Lilla, Bártfai Bíborka, Oláh-Szitás Gréti (Hegyi kecskék csapat); Elszászer Marcell, Burnóczky Máté, Csapó Sebestyén (Gyökérszint csapat); Pap Nika, Papp Diána, Szelei Lana (Zöldikék csapat); Musbeh Karina, Lajtos Nóra, Szilágyi Orsolya (Nagykócsag csapat)

A küzdelem során szoros verseny alakult ki, végül a dicsőséges első három helyet a következő csapatok szerezték meg:

  1. helyezett: Nagykócsag csapat- 6.z- Lajtos Nóra, Musbeh Karina, Szilágyi Orsolya
  2. helyezett: Természetvédők csapat- 5.z- Krump Nikolett, Mincsik Nóra, Szamper Márton
  3. helyezett: Vörös könyv csapat- 5.z- Novák Natália, Palotás Panna, Urbán Dóra

(Weszprémyné Szeip Csilla biológia-földrajz szakos tanár)

Fótfürdőn az édesanyákkal

A 3.a osztály Fótfürdőre kirándult a „fenntarthatóság hete” péntekén.

A csodálatos környezetben zajló közösségépítő nap azért is volt különleges, mert a gyerekeket az édesanyák is elkísérték. Így alkalom nyílhatott a közelgő Anyák napját érintő megemlékezésre is. Az anyukák köszöntésével – versek, dalok – vette kezdetét várva-várt programunk, majd egy kellemes kirándulást tettünk a településnél húzódó Somlyó hegyen. Az erdei tanösvényen barangolva az osztály megismerhette a helyi élővilágot (növények, madarak, rovarok), közben a kilátópontról a lenyűgöző panorámában gyönyörködhetett népes csoportunk. Felkerestük a Fáy Présház környékét is, itt a „fóti betyár”-ral készítettek közös fotót a gyerekek. A szabadidőparkhoz visszaérve – hazautazásig – kötetlen kikapcsolódást jelentett az osztálynak a kis kalandpark, illetve a kirándulók a mesés tóparton felfedezhették az érdekes vízi, vízparti állatokat (teknősbékák, tőkés récék, békák, ebihalak, apró halak..).

A kedvező időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, segítve élménydús tavaszi napunk vidám eltöltését.

Játékos vetélkedő: Vermes Tehetségnap

2023. április 26-n került megrendezésre a Vermes Miklós Általános Iskolában egy játékos matematikai vetélkedő,melyen felső tagozaton két ötödikes csapatunk vett részt.
II.helyezést ért el egyik csapatunk,melynek tagjai:
Borka Georgina, Mincsik Nóra, Sárközi Nóra, Vadászi Alíz 5.z osztályos tanulók.
Gratulálunk! ????
Másik csapatunk is legjobb tudása szerint ment végig az akadálypályán.
Csapat tagjai:
Bajor Csaba, Kontra Levente, Szabó Márton, Veres András, szintén 5.z osztályos tanulók.
Előfordult, hogy a csapatok egymás ellen küzdöttek, máshol együtt kellett működni két idegen csoportnak. A csapatoknak szükségük volt tantárgyi tudáson túl logikára, memóriára,együttműködésre, összefogásra.A feladatok rendkívül változatosak,kreatívak, ötletesek voltak. Elrepült a kétórás verseny!

2023.04.26. Nemzeti Sírkert reformkori séta- Minden báb kézműveskedés 6.z

2023.április 26-án a 6.z a tananyaghoz, azaz a reformkorhoz kapcsolódó vezetett sétán vett részt a Fiumei úti sírkertben. Felkerestük a korszak nagy magyar politikusainak és irodalmi szereplőinek (Vörösmarty Mihály, Arany János) sírját, a Petőfi család gyönyörűen felújított síremlékét, illetve bejutottunk Batthyány Lajos, Deák Ferenc és Kossuth Lajos -egyébként zárva tartott- mauzóleumába is.

Déltől pedig a Minden báb! című izgalmas program várt ránk a belvárosban: a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában nemcsak a magyar bábművészet előtt tisztelgő időszaki kiállítást tekintettük meg, hanem magunk is kipróbálhattuk, hogyan jut el egy báb a tervezőasztaltól a színpadig.

Aki bővebben szeretne tudni a fenti lehetőségekről, keresse fel a honlapokat: https://fiumeiutisirkert.nori.gov.hu/ és https://www.deak17galeria.hu/ !

Turúné Tóth Anikó o.f.

Tervezett hetedik túra – (május 13-a, szombat)

Az idén a májusi lesz szakkörünk utolsó természetjárása. A Gerecse Tatabányáig húzódó nyúlványaira teszünk egy alig 10 km-es látogatást. Olyan nevezetességeket keresünk fel, mint a Turul-emlékmű, a Szelim- barlang, a Ranzinger Vince kilátó. Tatabányáig Kelenföldről vasúton érkezünk (vissza is vonatozunk), illetve tömegközlekedést veszünk még igénybe.

Kérem, hogy időben jelentkezzetek (vasúti jegyek), ne hagyjátok ki ezt a túrát!

Zenevarázslat, interaktív négykezes zongorakoncert

Április 19 – én délelőtt alsós és felsős osztályokkal a Szabó Magda Közösségi Térbe látogattunk el, ahol négykezes zongorakoncertet hallgattunk meg. Az interaktív előadást Várnagy Andrea vezette, a négykezes zongoramuzsikában közreműködött lánya, Farkas Lili. A hangverseny megmozgatta a gyerekek fantáziáját, megérintette a lelküket és magával ragadott mindenkit a zongora hangja. Felcsendültek Grieg, Dvořák, Chopin, Pachelbel művei és végül Weiner Leó Rókatáncát ütemes tapssal kísérte a közönség.
Jó volt hátra hagyni a nyüzsgő világot és elcsitulni ezen a remek előadáson. 
                                       
                                                    Kissné Katona Mária

Fenntarthatósági Témahét – 2022. április 25-29.

Iskolánk az idén második alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét országos rendezvényhez, melynek kiemelt témái a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás volt.
Minden osztály kivette részét a programból. A víz fontossága és védelme ihletésű igényes rajzok, festmények, tablók születtek. A tanulmányi kirándulások, vetélkedők, múzeumlátogatások is a környezettudatosságra, környezetvédelemre hívták fel a figyelmet…

tovább »


Csepeli Fizika Feladatmegoldó Csapatverseny – 2022. április 26.

Iskolánkban került sor a 7. és 8. évfolyamosok számára meghirdetett kerületi fizikaversenyre. A tanulók három fős csapatokban oldották meg közösen a feladatokat. Az indulók közül 3. helyezést ért el Kis Csanád 7.z, Gyulai Benjámin 7.z, Soni Arián 7.a alkotta csapat.
Felkészítőjük: Mór-Baranyainé Kalmár Judit
Eredményükhöz gratulálunk!


Alsó tagozatos kerületi szövegértő verseny – 2022. április 26.

A kerületi szövegértő versenyen ismét remekeltek tanulóink!
Csesznek Liza 3.a osztályos tanuló 2. helyezett, Láng Dorottya  4.z osztályos tanuló egy ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezett lett.
Eredményükhöz szívből gratulálunk!
Felkészítőik: Bock Erika, Horváthné Elszászer Ildikó

Körtúra a Remete-szurdokból – 2022. április 23.

Szeszélyes áprilisi időjárás mellett, 14 diák részvételével a hétvégén megtettük a tanév hatodik természetjárását. A túra hossza most alig 8 km volt, de így is sok élményben volt részünk. A Remete-szurdok kimélyített barlangja volt az első állomásunk. Innen nagyjából 300 m-en át tartó hegymászással értük el az első kilátóhelyet. A sziklákról elragadó természeti látvány tárult elénk. Felkutattunk néhány helyi zsombolyt (Hétlyuk) és a Nagysuty-barlang régi bejárati helyét is megtaláltuk. Lelkes csapatunkkal a Máriaremetei Kegytemplomnál zártuk programunkat. A májusi, utolsó programunkat már hirdetem. Tervek szerint Tatára teszünk egy autóbuszos kirándulást. (Lovász Lóránd)


Beiratkozás a 2022/23. tanévre (április 21-22.)

Tisztelt Szülő!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.
A beiratkozás időpontja: 2022. április 21-22. (csütörtök, péntek) 8-19 óráig.
A személyes megjelenés a beiratkozás napján kötelező

tovább »


Kerületi mezei futóverseny – 2022. április 11.

2022. április 11-én rendezték a csepeli Dunaparton a kerületi Mezei Futás Diákolimpiát.
Iskolánkat három csapat képviselte.
A harmadikosok korcsoportjában (2012-es születésűek) a fiú csapat fantasztikus helyezésszámmal megnyerte a kategóriát, ezzel a teljes kerületi mezőnyt maguk mögé utasították.
A csapat tagjai: Selek István 3.a, Kifut András 3.z, Papp Erik 3.z, Kisgergely Ármin 3.z, Joó Levente 3.z…

tovább »


Költészet napja – 2022. április 11.

1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én rendezik meg a magyar költészet napját. Néhány év kényszerű kihagyás után, idén iskolánk is megünnepelte az alkalmat.
Az első órában 7. és 8. osztályos tanulóink 3 fős csapatokban adtak számot irodalmi jártasságukról. A diákok többek között verset írtak, költők arcképeit ismerték fel, művek szereplőit párosították

tovább »


Előadás Norvégiáról (5.z) – 2022. április 11.

2022. április 11. nemcsak a magyar költészet napja alkalmából rendezett iskolai versmaratonon való közös versmondás miatt volt emlékezetes az 5.z számára.
Osztályfőnöki órán érdekes előadást hallhattunk Norvégiáról az ott élő 4. osztályos Noahtól. Minda Judit napközis tanítónőnk unokája érdekes és izgalmas tényeket, élményeket osztott meg velünk az országról, az ottani életről, a diákok mindennapjairól és tanulmányi, illetve szabadidős lehetőségeiről…

tovább »


Készpénzes ebédfizetés májusra

A készpénzes májusi ebédfizetés (22 nap)

  • helyszíne: az iskola portája
  • időpontja: április 11. (hétfő) és április 20. (szerda) 7:30-17:00
  • térítési díja: háromszori étkezés 16 720 Ft, egyszeri ebéd 11 880 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Bankkártyás rendszerre regisztrált szülőknek minden hónap 2-14-ig van lehetőségük az étkezés befizetésére.


Hatodik tervezett túra (április 23.)

Húsvétot követő természetjárásunkon nem tervezünk, csak 7-8 km-t gyalogolni. A Remete-szurdok tanösvényen felkeressük a Remete-barlangot, majd – a gyönyörű kilátásért – kb. 300-350 m embert próbáló szakaszon „sziklákat mászunk”. Megkeressük az Öcsi-barlangot és a Törpe-zsombolyt is. Körtúránkat a Máriaremetei kegytemplomnál zárjuk majd.
Ismét tömegközlekedési eszközökkel közelítjük meg a helyszínt, az irány is hasonló, de környéki jegyre nem lesz szükség. Szülői jelentkezés esetén kérem, rendezzék bérletüket, napi jegyüket. Kalandra fel! Tájékoztató és jelentkezés. (Lovász Lóránd)


Hangszerválasztó a Fasang zeneiskolában (április 9.)

A Fasang Árpád Zeneiskola a COVID miatti kényszerszünet után ismét megrendezi április 9-én (szombaton) a Hangszerválasztó matinét.
A 6-12 éves gyermekeknek ajánlott családi rendezvényen bemutatják az iskolában választható, tanulható hangszereket.
Kézműves foglalkozások a program teljes ideje alatt.
Felvételi meghallgatás: április 11-12. (hétfő, kedd) 17:00-18:30.