Fenntarthatósági Témahét – 2022. április 25-29.

Iskolánk az idén második alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét országos rendezvényhez, melynek kiemelt témái a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás volt.
Minden osztály kivette részét a programból. A víz fontossága és védelme ihletésű igényes rajzok, festmények, tablók születtek. A tanulmányi kirándulások, vetélkedők, múzeumlátogatások is a környezettudatosságra, környezetvédelemre hívták fel a figyelmet…

tovább »


Csepeli Fizika Feladatmegoldó Csapatverseny – 2022. április 26.

Iskolánkban került sor a 7. és 8. évfolyamosok számára meghirdetett kerületi fizikaversenyre. A tanulók három fős csapatokban oldották meg közösen a feladatokat. Az indulók közül 3. helyezést ért el Kis Csanád 7.z, Gyulai Benjámin 7.z, Soni Arián 7.a alkotta csapat.
Felkészítőjük: Mór-Baranyainé Kalmár Judit
Eredményükhöz gratulálunk!


Alsó tagozatos kerületi szövegértő verseny – 2022. április 26.

A kerületi szövegértő versenyen ismét remekeltek tanulóink!
Csesznek Liza 3.a osztályos tanuló 2. helyezett, Láng Dorottya  4.z osztályos tanuló egy ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezett lett.
Eredményükhöz szívből gratulálunk!
Felkészítőik: Bock Erika, Horváthné Elszászer Ildikó

Körtúra a Remete-szurdokból – 2022. április 23.

Szeszélyes áprilisi időjárás mellett, 14 diák részvételével a hétvégén megtettük a tanév hatodik természetjárását. A túra hossza most alig 8 km volt, de így is sok élményben volt részünk. A Remete-szurdok kimélyített barlangja volt az első állomásunk. Innen nagyjából 300 m-en át tartó hegymászással értük el az első kilátóhelyet. A sziklákról elragadó természeti látvány tárult elénk. Felkutattunk néhány helyi zsombolyt (Hétlyuk) és a Nagysuty-barlang régi bejárati helyét is megtaláltuk. Lelkes csapatunkkal a Máriaremetei Kegytemplomnál zártuk programunkat. A májusi, utolsó programunkat már hirdetem. Tervek szerint Tatára teszünk egy autóbuszos kirándulást. (Lovász Lóránd)


Beiratkozás a 2022/23. tanévre (április 21-22.)

Tisztelt Szülő!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.
A beiratkozás időpontja: 2022. április 21-22. (csütörtök, péntek) 8-19 óráig.
A személyes megjelenés a beiratkozás napján kötelező

tovább »


Kerületi mezei futóverseny – 2022. április 11.

2022. április 11-én rendezték a csepeli Dunaparton a kerületi Mezei Futás Diákolimpiát.
Iskolánkat három csapat képviselte.
A harmadikosok korcsoportjában (2012-es születésűek) a fiú csapat fantasztikus helyezésszámmal megnyerte a kategóriát, ezzel a teljes kerületi mezőnyt maguk mögé utasították.
A csapat tagjai: Selek István 3.a, Kifut András 3.z, Papp Erik 3.z, Kisgergely Ármin 3.z, Joó Levente 3.z…

tovább »


Költészet napja – 2022. április 11.

1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én rendezik meg a magyar költészet napját. Néhány év kényszerű kihagyás után, idén iskolánk is megünnepelte az alkalmat.
Az első órában 7. és 8. osztályos tanulóink 3 fős csapatokban adtak számot irodalmi jártasságukról. A diákok többek között verset írtak, költők arcképeit ismerték fel, művek szereplőit párosították

tovább »


Előadás Norvégiáról (5.z) – 2022. április 11.

2022. április 11. nemcsak a magyar költészet napja alkalmából rendezett iskolai versmaratonon való közös versmondás miatt volt emlékezetes az 5.z számára.
Osztályfőnöki órán érdekes előadást hallhattunk Norvégiáról az ott élő 4. osztályos Noahtól. Minda Judit napközis tanítónőnk unokája érdekes és izgalmas tényeket, élményeket osztott meg velünk az országról, az ottani életről, a diákok mindennapjairól és tanulmányi, illetve szabadidős lehetőségeiről…

tovább »


Készpénzes ebédfizetés májusra

A készpénzes májusi ebédfizetés (22 nap)

  • helyszíne: az iskola portája
  • időpontja: április 11. (hétfő) és április 20. (szerda) 7:30-17:00
  • térítési díja: háromszori étkezés 16 720 Ft, egyszeri ebéd 11 880 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Bankkártyás rendszerre regisztrált szülőknek minden hónap 2-14-ig van lehetőségük az étkezés befizetésére.


Hatodik tervezett túra (április 23.)

Húsvétot követő természetjárásunkon nem tervezünk, csak 7-8 km-t gyalogolni. A Remete-szurdok tanösvényen felkeressük a Remete-barlangot, majd – a gyönyörű kilátásért – kb. 300-350 m embert próbáló szakaszon „sziklákat mászunk”. Megkeressük az Öcsi-barlangot és a Törpe-zsombolyt is. Körtúránkat a Máriaremetei kegytemplomnál zárjuk majd.
Ismét tömegközlekedési eszközökkel közelítjük meg a helyszínt, az irány is hasonló, de környéki jegyre nem lesz szükség. Szülői jelentkezés esetén kérem, rendezzék bérletüket, napi jegyüket. Kalandra fel! Tájékoztató és jelentkezés. (Lovász Lóránd)


Hangszerválasztó a Fasang zeneiskolában (április 9.)

A Fasang Árpád Zeneiskola a COVID miatti kényszerszünet után ismét megrendezi április 9-én (szombaton) a Hangszerválasztó matinét.
A 6-12 éves gyermekeknek ajánlott családi rendezvényen bemutatják az iskolában választható, tanulható hangszereket.
Kézműves foglalkozások a program teljes ideje alatt.
Felvételi meghallgatás: április 11-12. (hétfő, kedd) 17:00-18:30.