Mikulás parti (3.z) – 2023. december 1.

„Jó vagyok már csuda jó,

becsszavamra, Télapó!”

Úgy tűnik, hogy idén a lappföldi Mikulás kicsit korábban indult ajándékosztó útjára, ugyanis már december 1-jén a 3. zeneisekhez látogatott. Nyilván itt voltak legjobbak a gyerekek…

De ne szaladjunk ennyire előre!

A már hagyományosnak mondható Mikulás partit a tanító nénik előző osztályaiba járt, egykori növendékek nyitották meg, ajándék műsorszámokkal. A szabadulószobás játék, a táncbemutatók, a bűvészkedés egyaránt elvarázsolta kis közönségét.

A parti csúcspontját természetesen a Télapó megérkezése jelentette, aki feneketlen puttonyából mindenkit megajándékozott.

S végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetünket kifejezni közreműködőinknek, segítőinknek; valamint osztályunk szülői körének a finom süteményekért!

(3.z osztály)

Iskolánk 8.z osztályos csengőegylete december 15-én a Segítség Köve Alapítvány cipősdoboz átadó ünnepségén közel 100 fős gyereksereg előtt varázsolt karácsonyi hangulatot a Jingle bells című feldolgozással. A csengettyűs fiúk előadása ezúttal is hatalmas sikert aratott, a kedves közönség apraja-nagyja harsány tapssal köszönte meg a különleges műsorszámot.

Karácsonyi koncert

Iskolánk ének – zene tagozata 2023. december 14 – én rendezte meg karácsonyi koncertjét a Béke
téri Jézus Szíve plébániatemplomban. Sok munkával és nagy izgalommal készültek a gyerekek a
hangversenyre. A kórusok és a hangszeres szólisták muzsikálása méltó volt az Adventi, ünnepi
hangulathoz. Idén először léptek fel műsorral az 1. és 2. zeneis kisdiákok és a 8. z osztályos fiúk
csengettyű játéka is elbűvölte a hallgatóságot. Műsorunk felidézésével kívánunk mindenkinek áldott
karácsonyt.
Kissné Katona Mária kórus vezető

Videók

Adventi vásár – 2023. december 8.

„Gyere velem a vásárba,
fussunk oda hamarjába!”

 

December 8-án rendezte meg a napközis munkaközösség hagyományos adventi vásárát.
A programot most is, mint minden évben szorgos előkészület előzött meg. A gyerekek saját kezűleg barkácsolt alkotásai mellett, az anyukák által készített finomabbnál-finomabb sütik és egyéb ünnepi kreációk sokasága töltötte meg az árusok asztalait.
A gyerekek és a szervezők nevében ezúton szeretnénk megköszönni a lelkes szülők és támogatók segítségét. (Gyenes Csilla)

Mikulás parti (3.z) – 2023. december 1.

„Jó vagyok már csuda jó,

becsszavamra, Télapó!”

 

Úgy tűnik, hogy idén a lappföldi Mikulás kicsit korábban indult ajándékosztó útjára, ugyanis már december 1-jén a 3. zeneisekhez látogatott. Nyilván itt voltak legjobbak a gyerekek…

De ne szaladjunk ennyire előre!

A már hagyományosnak mondható Mikulás partit a tanító nénik előző osztályaiba járt, egykori növendékei nyitották meg, ajándék műsorszámokkal. A szabadulószobás játék, a táncbemutatók, a bűvészkedés egyaránt elvarázsolta kis közönségét.

A parti csúcspontját természetesen a Télapó megérkezése jelentette, aki feneketlen puttonyából mindenkit megajándékozott.

S végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetünket kifejezni közreműködőinknek, segítőinknek; valamint osztályunk szülői körének a finom süteményekért!

(3.z osztály)

Karácsonyi koncert 2022

2022.december 14 – én a Jézus Szíve templomban tartottuk két év kihagyás után karácsonyi koncertünket. A Kicsinyek kórusa szép, tiszta hangon énekeltek magyar karácsonyi népdalokat és több zenei korszak kórusműveit. A felső tagozatosok két kórusa, szemben egymással, nagy örömmel és várakozással énekelték a Gyöngyös – Patai Graduálból a Sanctus gregoriánt és Vodnansky: Rorando coeli c. művét. Konkoly Gábor kísérte orgonán Mohay: Ím az Úrnak c. kórusművét, Kiss Gábor játszotta Kodály Zoltán: Karácsonyi pásztortánc c. művének furulyaszólóját. A kórusokat és a hangszeres szólistákat – Márki Hanna 3. z klarinét, Gyulai Benjámin 8. z vadászkürt – Pap Noémi kísérte zongorán. Az összkar szintén orgonakísérettel Bárdos Lajos: Ó, gyönyörűszép c. kórusművét adta elő.

Köszönjük kedves közönségünk adományait, amit a jövő évi zenei tábor költségeihez használunk fel a gyermekek javára.

Karácsonyi cipősdoboz akció!

Köszönjük szépen minden ajándékozó szülő, tanár és diák segítségét Idén is sikerült felülmúlnunk tavalyi önmagunkat: összesen 155 doboznyi ajándékot sikerült összegyűjtenünk, plusz egy zacskó gyermekruhát és plüssállatokat. Külön  köszönet az alsós osztályoknak, amelyek a leglelkesebbek minden évben. Egészen rendkívüli volt a 2.z jótékonysága: tőlük a csomagoknak több mint a fele származik: 88 db.

Nagy segítséget jelentett az is, hogy a szállításba besegített iskolánk egyik régi diákja/ szülője. Így kedden reggel bepakoltunk a furgonjábanéhány 8.-ossal az alapítvány bázisára szállítva az adományokat véget ért a gyűjtés az iskolánkban.

Bízunk benne,  rengeteg mosolyt varázsolhatunk adományainkkal a rászoruló gyerekek arcára.
A diákönkormányzatunk nevében áldott karácsonyt és békés, sikeres új évet kívánunk mindenkinek: Szilágyi Emese DÖK-elnök és Turúné Tóth Anikó DÖK-segítő tanár

Tisztelt Szülők!

A Mátyás Király Általános Iskola diákjai számára a készpénzes 2023 Januári ebédbefizetés (17nap) helyszíne:

Mátyás Király Általános Iskola

Időpontja: 2022.12.12.     Hétfő   7.30-17.00 óráig és

2022.12.13.     Kedd    7.30-16.00 óráig

Étkezési térítési díjak:

Háromszori étkezés (napközi)  Teljes ár: 1002 Ft/nap    50%-os ár: 501 Ft/nap

Egyszeri ebéd (menza)                Teljes ár: 712 Ft/nap                50%-os ár: 356 Ft/nap

Bankkártyás „Simple Pay” rendszerrel(MultiSchool4-be regisztrált Szülőknek) minden hónap 02.-12.-ig  lehetőségük van az étkezés befizetésére.

Utalással(bankszámláról -bankszámlára) fizető Szülőknek minden hónap 02.-12.-ig  lehetőségük van a kiküldött számla összegének átutalásra.

„Simple Pay” rendszerrel illetve  Utalással fizető Szülőket kérjük minden hónap 02.-12.-ig jelezzék az élelmezési koordinátornak amennyiben nem kívánják adott hónapra megrendelni az étkezést.

Kérem tisztelettel vegyék figyelembe: 2023 Január hónapra pótbefizetésre nem lesz lehetőség!

Megértésüket köszönjük!

Kapcsolat: Agyagássy Tünde/GSZI koordinátor

Tell. szám: 0670 443 2924

email: matyas.etkezes@csepelgszi.hu

Kedves Szülők, Diákok!

Iskolánk hagyományaként csatlakoztunk idén is a Segítség Köve Alapítvány  cipős doboz akciójához, amelynek keretében rászoruló gyerekeknek gyűjtünk adományokat.
Aki teheti, járuljon hozzá a gyűjtéshez legalább egy doboznyi ajándékkal.
Az alapítvány kérése, hogy a doboz alját és tetejét külön csomagolják be, valamint írják rá, fiúnak/ lánynak, ill. milyen életkorúnak szánják a csomagot.

A gyűjtést 2022.12.09. péntekig folytatjuk. A dobozokat alsóban a tanteremben, felsőben a könyvtárban gyűjtjük.
Az adományokat előre is köszöni a DÖK.

Ebédfizetés a téli szüneti ügyeletre

(2022.12.22; 23.; 2022.12.27-12.30. és 2023.01.02-01.06. Összesen 11 nap)

A HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

(1214 Budapest, Dr. Koncz János tér 1.)

(Megközelítés: NEM az iskola főbejáratán keresztül, hanem a Dr.Koncz János tér felőli hátsó kis utcában lévő kiskapun kell bejönni az irodába.)

2022.12. 05-én 7.00 órától – 17.00 óráig

és 2022.12.07-én 7.00 – 14.00 óráig.

Az ügyelet a Nagy Imre Általános Iskolában (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.) lesz.

Kedves Szülők!

A következő ebédbefizetésnél (várható december 12.-13.) a 2023. január időszakra rendeljük az étkezést, ezért már az emelt napi étkezési díjakat fogja kérni a program.

Átutalással és bankkártyával (SimplePay) fizető Szülők amennyiben változtatni szeretnének az eddigi étkezési típuson (PL. „Napközi3x étkezés” -t rendeltek, és ezentúl „Menza, csak ebéd” -et kérnének) azt legyenek szívesek időben jelezni: 2022.November 30.-ig az élelmezési koordinátornak.

Köszönettel:

Agyagássy Tünde

Élelmezési koordinátor

tell:0670 443 2924

email: matyas.etkezes@csepelgszi.hu

Karácsonyi ének az aulában – 2021. december 16.

Kórusaink nevében, a 7.z és 8.z osztályok karácsonyi éneklésével kívánunk békés, boldog karácsonyt! Alta trinitas beata – ismeretlen szerző a 15. századból. (Kissné Katona Mária)


Karácsonyi cipősdoboz akció eredménye – 2021. december 13.

Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
Több évre visszanyúló kapcsolat fűzi iskolánkat a Segítség Köve Alapítványhoz. Felhívásukra idén is csatlakoztunk a karácsonyi jótékonysági gyűjtésükhöz, amelynek eredményeképpen idén 169 gyerek karácsonyi öröméhez tudunk hozzájárulni.
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik nagylelkűségről tanúságot téve nemcsak a saját családjukra gondolnak ezekben a nehéz időkben, hanem együttéreznek a náluknál nehezebb körülmények között élőkkel, és kedveskednek nekik…

tovább »


Luca-napi vetélkedő (1.z) – 2021. december 11.

Luca, Luca széke,
elkészül-e végre?

A téli ünnepkör e kissé babonás, titokzatos jeles napjának szenteltük teljes szombat délelőttünket.
Már a program előtti napokban igyekeztünk megismerni az ide kapcsolódó népszokásokat, illetve hagyományokat. Miután megtudtuk, hogy december 13-a alapvetően egy „dologtiltó” nap, ezért úgy döntöttünk, hogy ekkor mi sem tanulunk, hanem egy vidám, játékos vetélkedőt rendezünk e témában…

tovább »


Készpénzes ebédfizetés januárra – 2021. december 13-14.

A készpénzes januári ebédfizetés (21 nap)

  • helyszín: ismét a Játszóház főbejárata (II. Rákóczi F. út 88-92.)
  • időpont: december 13-14. (hétfő, kedd) 7:00-17:00
  • térítési díj: háromszori étkezés 15 960 Ft, egyszeri ebéd 11 340 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Kérünk mindenkit aki készpénzben fizetett eddig, a két napon jöjjön rendezni az ebédbefizetést, mert megrendelő program váltás miatt nem lesz lehetőség pótbefizetésre!


Meghívó távcsöves bemutatóra – 2021. december 10.

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!
December 10-én 16:30-tól 18:30 óráig bemutatjuk a csillagos égbolt szépségeit!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt távcsöves észlelésre a Magyar Csillagász Egyesület közreműködésével. Az ingyenes program a Vermes Miklós Általános Iskola előtt lesz.
Tiszta ég esetén látható lesz: a Hold az első negyedben, a Naprendszer óriása, a Jupiter, és a gyűrűs bolygó, a Szaturnusz. A korán érkezők talán a ragyogó Vénuszt is megnézhetik. Borult időben a bemutató elmarad.
A készlet erejéig minden résztvevőnek ajándékozunk egy nézőkét, mely a Covid ellen védi a szemet. A távcsöveket csak maszkban lehet használni! A programot az MCSE, és a Vermes Miklós Általános Iskola a Kvalitás Alapítvánnyal együttműködve valósítja meg.


1-2. oltás felvétele iskolai keretek között – 2021. december 8.

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy iskolánk 12 évesnél idősebb tanulói számára 2021. december 8-án (szerda) 12:30 – 14:00 óra között van lehetőség az oltás felvételére a Vermes Miklós Általános Iskolában (Tejút u. 2.).


Mikulás parti (1.z) – 2021. december 3.

Hull a hó, hull a hó,
Mennyi apró télapó…

Kis elsőseink számára talán a tanév eddigi legizgalmasabb napját jelentette december 3-a, ugyanis ekkor látogatott el hozzánk Télapó.
Köszöntőjét azzal kezdte, hogy bizony ezúttal ő maga is rengeteg vitamint fogyasztott, sőt a rénszarvasai is sokkal több répát kaptak, hogy biztosan eljussanak a gyerekekhez…

tovább »