Karácsonyi ének az aulában – 2021. december 16.

Kórusaink nevében, a 7.z és 8.z osztályok karácsonyi éneklésével kívánunk békés, boldog karácsonyt! Alta trinitas beata – ismeretlen szerző a 15. századból. (Kissné Katona Mária)


Karácsonyi cipősdoboz akció eredménye – 2021. december 13.

Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
Több évre visszanyúló kapcsolat fűzi iskolánkat a Segítség Köve Alapítványhoz. Felhívásukra idén is csatlakoztunk a karácsonyi jótékonysági gyűjtésükhöz, amelynek eredményeképpen idén 169 gyerek karácsonyi öröméhez tudunk hozzájárulni.
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik nagylelkűségről tanúságot téve nemcsak a saját családjukra gondolnak ezekben a nehéz időkben, hanem együttéreznek a náluknál nehezebb körülmények között élőkkel, és kedveskednek nekik…

tovább »


Luca-napi vetélkedő (1.z) – 2021. december 11.

Luca, Luca széke,
elkészül-e végre?

A téli ünnepkör e kissé babonás, titokzatos jeles napjának szenteltük teljes szombat délelőttünket.
Már a program előtti napokban igyekeztünk megismerni az ide kapcsolódó népszokásokat, illetve hagyományokat. Miután megtudtuk, hogy december 13-a alapvetően egy „dologtiltó” nap, ezért úgy döntöttünk, hogy ekkor mi sem tanulunk, hanem egy vidám, játékos vetélkedőt rendezünk e témában…

tovább »


Készpénzes ebédfizetés januárra – 2021. december 13-14.

A készpénzes januári ebédfizetés (21 nap)

  • helyszín: ismét a Játszóház főbejárata (II. Rákóczi F. út 88-92.)
  • időpont: december 13-14. (hétfő, kedd) 7:00-17:00
  • térítési díj: háromszori étkezés 15 960 Ft, egyszeri ebéd 11 340 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Kérünk mindenkit aki készpénzben fizetett eddig, a két napon jöjjön rendezni az ebédbefizetést, mert megrendelő program váltás miatt nem lesz lehetőség pótbefizetésre!


Meghívó távcsöves bemutatóra – 2021. december 10.

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!
December 10-én 16:30-tól 18:30 óráig bemutatjuk a csillagos égbolt szépségeit!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt távcsöves észlelésre a Magyar Csillagász Egyesület közreműködésével. Az ingyenes program a Vermes Miklós Általános Iskola előtt lesz.
Tiszta ég esetén látható lesz: a Hold az első negyedben, a Naprendszer óriása, a Jupiter, és a gyűrűs bolygó, a Szaturnusz. A korán érkezők talán a ragyogó Vénuszt is megnézhetik. Borult időben a bemutató elmarad.
A készlet erejéig minden résztvevőnek ajándékozunk egy nézőkét, mely a Covid ellen védi a szemet. A távcsöveket csak maszkban lehet használni! A programot az MCSE, és a Vermes Miklós Általános Iskola a Kvalitás Alapítvánnyal együttműködve valósítja meg.


1-2. oltás felvétele iskolai keretek között – 2021. december 8.

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy iskolánk 12 évesnél idősebb tanulói számára 2021. december 8-án (szerda) 12:30 – 14:00 óra között van lehetőség az oltás felvételére a Vermes Miklós Általános Iskolában (Tejút u. 2.).


Mikulás parti (1.z) – 2021. december 3.

Hull a hó, hull a hó,
Mennyi apró télapó…

Kis elsőseink számára talán a tanév eddigi legizgalmasabb napját jelentette december 3-a, ugyanis ekkor látogatott el hozzánk Télapó.
Köszöntőjét azzal kezdte, hogy bizony ezúttal ő maga is rengeteg vitamint fogyasztott, sőt a rénszarvasai is sokkal több répát kaptak, hogy biztosan eljussanak a gyerekekhez…

tovább »