Osztályfarsang (1.z) – 2022. február 25.

Farsangostul áll a bál,
Mókás vagy, Te Február!

Alsó tagozatos éveink első közös farsangját ünnepeltük pénteken délelőtt.
Már a reggel is meglepetésekkel és vidámsággal indult a sok különleges és ötletes jelmez láttán. Miután megfejtettük, hogy egy-egy álarc vagy öltözet kit takar, kezdődhetett is a játékos vetélkedő. Ennek keretében a „Maskarák” és a „Karnevál” csapataink mérték össze ügyességüket…

tovább »


Időutazáson a belvárosban (5.z) – 2022. február 22.

Tartalmasan telt az 5.z 2022.02.22-je. Reggel a Március 15. téren az ókori római erőd maradványait tekintettük meg, majd a térhez köthető történelmi eseményeket idéztük meg 1848-at és 1956-ot illetően.
A ’48-as március 15-i fiatalokra emlékeztünk, amikor a Pilvax kávéházhoz, aztán a Landerer és Heckenast nyomdájának helyet adó lakóházhoz vonultunk át…

tovább »


Készpénzes pótbefizetés márciusra – 2022. február 24.

A készpénzes márciusi pótbefizetés (22 nap)

  • helyszíne: a Játszóház főbejárata (II. Rákóczi F. út 88-92.)
  • időpontja: február 24. (csütörtök) 9:00-12:00
  • térítési díja: háromszori étkezés 16 720 Ft, egyszeri ebéd 11 880 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Valentin-nap – 2022. február 14.

Hagyományos levelet kapni jó még akkor is, ha ma már az elektronikus levelezés a divat.
Iskolánkban már hagyománya van a Valentin-napi postának. Örömteli, hogy a két héttel ezelőtt kitett hatalmas rózsaszín Valentin-napi postaládába rengeteg küldeményt dobtak be tanárok és diákok. Ma reggel aztán a 8.z üzenetvivő angyalkái nyakukba vették az iskolát, és kiosztotta az üzeneteket.
Úgy tűnt, izgatottan bontogatta a levelet diák és tanár, kicsi és nagy. Ha a Valentin-nap történetéről szeretnél többet tudni, látogass el ide. (Anikó néni)


Árpád-kilátó – Hármashatár-hegy – 2022. február 12.

Az év első, februári természetjárásán remek időjárásunk volt. 22 tanulót és 10 felnőttet számláló vidám csapatunkkal előbb – az Árpád-kilátót érintve – felkerestük az Apáthy-sziklát, és megnéztük a közelben található 130 éves libanoni cédrust. S miután a Macis játszótéren kihancúrozták magukat a gyerekek, még felkapaszkodtunk a Hármashatár-hegyre. A kilátóból szinte az egész fővárost beláthattuk, hiszen ma verőfényes napsütésben volt részünk. Körtúránkat a Fenyőgyöngyénél zártuk.
Márciusi túránk helyszíne még bizonytalan, de a tervezettől eltérően valószínűleg a Nagy-Szénásra látogatunk majd. (Lovász Lóránd)


Információk a 2022. őszén induló 1. osztályok szervezéséről

Tisztelt Szülők!

Közeledik az általános iskolába való beiratkozás időpontja. Nagyon nehéz a szülőknek meghozni a döntést: melyik iskolába, milyen speciális képzésre, melyik tanító nénihez vigyem a gyermekemet.
A járványügyi helyzet miatt az iskolákban is komoly intézkedéseket kellett hozni védelmi, megelőzési okokból. Ezért sajnos a beiratkozás, ennek előkészítésének folyamata, a döntés megkönnyítése az eddigi évektől jelentősen eltér, nem tudjuk az eddig jól bevált bemutatkozási formákat megvalósítani…

tovább »


Negyedik tervezett túra (február 12.)

Idei első „téli” túránkhoz nem rendeltem autóbuszt, a budai hegyekben barangolunk. Így utolsó napig lehet jelentkezni! Tervek szerint a FenyőgyöngyeÁrpád-kilátóApáthy-sziklaHármashatárhegyFenyőgyöngye kb. 10 km-es körtúrát tesszük meg. Tömegközlekedéshez csak diákigazolvány kell.
Szülői jelentkezés esetén kérem, rendezzék bérletüket (jegyeiket 4 járatra oda és vissza). Jelentkezzetek!