Kerületi Művészeti Szemle eredményei – 2021. június 21.

Ebben a tanévben a digitális oktatás után ott folytatódott a művészeti szemle énekversenyére a felkészülés, ahol márciusban abbahagytuk. Két hét állt a gyerekek rendelkezésére, hogy felfrissítsék tudásukat, valamint több napon keresztül vettük fel videóra az egyes produkciókat. Az eredmények magukért beszélnek! Legnagyobb sikert a 7. osztályosok érték el, ők külön jutalomban is részesültek. A zongorakíséretes műveket Pap Noémi, iskolánk volt növendéke kísérte. Eredmények…

tovább »


Ballagás – 2021. június 15.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő búcsúztató beszédéből:
Ma 9 órakor megszólalt a Mátyás Király Általános Iskolában töltött 8 évetek utolsó csengőszója. Vállatokra akasztottátok a tarisznyát, s azzal ballagtatok a jól ismert termeken, folyosókon keresztül. A legismertebb ballagási kellék, a tarisznya egyfajta áldás jelképe is. Útjára engedjük vele az ifjúkorba lépőket, jelezzük ezzel azt, hogy egyszerre támogatjuk és hagyjuk függetlenné válni azt, aki a mesebeli szegénylegényhez hasonlóan elmegy világgá, hogy szerencsét próbáljon…”

tovább »


Dívaest – 2021. június 12.

Iskolánk táncosai június 12-én este kis műsorukkal nyitották meg a Nagymarosi Nyári BARBart Kultterasz rendezvénysorozatát.
A Dívaesten olyan művésznőkkel léphettek fel egy színpadon, mint Xantus Barbara, Détár Enikő, Gregor Bernadett, Fehér Adrienn és Bodor Szabina.
A Lányok látványos és vidám táncukkal emelték az este fényét, tanáraik és szüleik pedig méltán lehettek büszkék helytállásukért és lelkes munkájukért. Felkészítő tanáruk és koreográfusuk: Gergely Eszter.


Kerékpáros családi piknik – 2021. június 12.

Hagyományainknak megfelelően idén júniusban is megtartottuk a családi kerékpáros gyermeknapi rendezvényünket a tököli Mezővári-szigeten. Köszönet a résztvevő száznál is több diákunknak, egykor volt diákjainknak, szülőknek és a kísérő pedagógusoknak. Az időjárás kegyes volt hozzánk, a programjaink (homokvárépítés, bunkerépítés, zsákbanfutás, biciklis ügyességi verseny, névháború) rendben lezajlottak.
A finom ebéd után elfáradva, de törve nem, kerékpároztunk haza Csepelig. (Orosz László)


Budapesti túra (8.z) – 2021. június 10.

Csütörtökön a 8.z még egy utolsó közös tematikus túrát tett a budai hegycsúcsok között. Fogaskerekűvel a Széchenyi-hegyre mentünk, hogy az itteni kilátóból megnézzük a fővárosi panorámát. Innen az árnyas fák alatti kellemes túrával a Normafán át fölsétáltunk a János-hegyre, hogy az Erzsébet-kilátó tetejéről is megcsodáljuk a várost. Fagyizás után libegővel ereszkedtünk le Zugligetbe, majd a pesti oldal kilátópontjából, a Szent István Bazilika körkilátójából csodáltuk a várost. Természetesen nem hagytuk ki az utunkba kerülő játszótereket sem. A legnagyobb sikere most is az Olimpia parknak volt. Kellemesen elfáradva késő délután érkeztünk haza. (Turúné Tóth Anikó of.)


Újraélesztési gyakorlat – 2021. június 9.

Iskolánkban június 9-én tartottunk a 7. évfolyamos tanulóinknak olyan elsősegélynyújtó órákat, ahol az újraélesztés volt a téma. Alapvető célkitűzése a tanfolyamnak, hogy olyan ismeretanyagot adjon át, amellyel felhívja a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára, készségszintre fejlesszen meghatározott tevékenységeket és elérje azt, hogy a tanulókban kialakuljon olyan szemlélet, mellyel félelem nélkül képesek laikus szintű életmentő eljárásokat alkalmazni a szaksegítség megérkezéséig. Diákjaink érdeklődve vettek részt az órákon, ahol kipróbálták az újraélesztést az egészségügyi eszközökön. Bízom benne, ha szükségük lesz rá, megfelelően tudják majd alkalmazni a tanultakat. (Rédei Ágnes)


Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny

Utánozzuk mi is a természetet! Műszerek, gyári készülékek nélkül, a háztartásban kéznél lévő anyagok, eszközök felhasználásával állítunk elő, értünk meg jelenségeket, törvényszerűségeket.” (Öveges József)

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által évente megrendezésre kerülő Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyre benevezett tanulóink közül Szász Gergő 8.a osztályos tanuló az első két forduló után bejutott a országos döntőbe, ahol középmezőnyben végzett. Teszt- és számítási feladatok megoldásán túl, fizikatörténetből és kísérletelemzésből is jeleskedett.
A szép eredményhez szívből gratulálunk Gergőnek és sok sikert kívánunk a középiskolás tanulmányaihoz! (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Csepel-sziget Ifjú Tehetségei – 2021. június 4.

2021-ben huszadik alkalommal került megrendezésre a regionális képző- és iparművészeti pályázatát, Csepel-sziget Ifjú Tehetségei címmel.
A jelenlegi járványügyi helyzetben elmaradt az igazi kiállítás megnyitó. Iskolánk diákjai közül különdíjban részesültek:

tovább »


Tanév végi programok

 • Június 11. (péntek) – Osztályfőnöki nap 9-12 óráig, ballagási főpróba
 • Június 12. (szombat) – Kerékpáros családi piknik 8-17 óráig
 • Június 14. (hétfő) – Osztályzó értekezlet, tanítási szünet
 • Június 15. (kedd) – Ballagás 9 órakor
 • Június 21. (hétfő) – Bizonyítványosztás 8 órától az osztálytermekben.

Lézerharc, városligeti séta (8.z) – 2021. június 3.

A 8.z június 3-án egy utolsó közös lézerharcon vett részt a Laser Force Aréna Duna Plaza pályáján. A kétórás kimerítő küzdelmet városligeti séta követte. Érintettük az Időkereket, az épülő Néprajzi Múzeumot és a Magyar Zene Házát is, de az igazi mégis a nagyok számára is csúcskategóriás játszótér vagy inkább kalandpark volt.
A hazautat is érdemes volt megszakítani: a Ludovika Campus parkjában vadkacsákat etettünk a tóparton; játszóterezett vagy sétált, akinek még volt ereje hozzá; majd fagyizással zártuk ennek a verőfényes napnak a programját. A szokásainknak megfelelően késő délután értünk haza Csepelre. (T.T. Anikó o.f.)


Nyári Napközis Tábor (2021. július 5.-augusztus 19.)

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata az idei nyáron is megszervezi az általános iskolákba járó csepeli tanulók részére a Napközis Tábort.

 • A napközis tábor időpontja: 2021. július 5. – augusztus 19.
 • Helyszínek (jelentkezési sorrend alapján, az üres férőhelyek függvényében):
  Az elsődleges helyszín a Napközis Tábor, amennyiben a férőhelyek betelnek, úgy a gyermeknek a Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban tudunk férőhelyet biztosítani.

  • Napközis Tábor (1213 Budapest, Hollandi út 18.)
  • Sport, Szabadidő és Rendezvényközpont (1213 Budapest, Hollandi út 8-10.)
 • Részletes tájékoztató
 • Nyomtatható jelentkezési lap

tovább »


Ebédfizetés nyári ügyeletre – 2021. június 3.

A Mátyás Király Általános Iskola diákjai számára a készpénzes ebédbefizetés júniusi, júliusi és augusztusi iskolai ügyeleti napokra

 • Helyszíne: Játszóház főbejárata (1211 Bp., II. Rákóczi F. út 88-92.)
 • Időpontja: 2021. június 3. (csütörtök) 7:00-17:00 óráig
 • Étkezési térítési díjak: háromszori étkezés (napközi) 760 Ft/nap, 50%-os ár: 380 Ft/nap. Egyszeri ebéd (menza) 540 Ft/nap, 50%-os ár: 270 Ft/nap

Kerékpáros családi piknik (június 12.)

 • Időpont: 2021. június 12. (szombat)
 • Helyszín: Mezővári-sziget (Lakihegy)
 • Indulás: 8:00-8:15 az iskola udvaráról
 • Érkezés: kb. 17 óra az iskolához
 • Jelentkezés: a jelentkezési lapot Laci bácsinak kell leadni

Meghívó
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!