Logikoffer parti (2.z) 2023. május 26.

„Vajon mit rejthet e bőrönd?
Nemsokára megtudom;
Élményeim kincsestárát,
Biz’ én is ilyenbe dugom…”

 

Egy különleges párducmintás koffer volt a főszereplője annak a játékos, kincskereső partinak, melyet a 2.z-sek rendeztek gyermeknap alkalmából. Az egymásra épülő logikai, ügyességi, illetve keresgélős feladatok tematikáját ezúttal a „Dzsungel” szolgáltatta. A bevezető történet arra kérte a gyerekeket, hogy segítsenek Szimbának, az oroszlánnak megkeresni a dzsungel mélyén lapuló kincsesládáját.
Mivel bátorságban éppen nem volt hiány, ezért kezdődhetett is a küldetés.
A játék menete számos meglepetést tartogatott, ugyanis mágikus tárgyak, titkos kódok, valamint trükkös eszközök segítették a srácokat feladataik végrehajtásában.
Az elszánt dzsungel-harcosok a végén persze megtalálták a kincset, amiből – legnagyobb meglepetésükre – Szimba bőségesen juttatott nekik is.
Ezért a fantasztikus délutánért a „Logikoffer” élménycsapatát óriási köszönetünk illeti.  (2.z osztály)

 

 

Tanulmányi kirándulás (2.z) – 2023. május 24.

„Jó a játék kinn a téren! Napsugaras levegőn!
Száll a madár, száll a jókedv fényes égig lebegőn!”

 Múlt heti osztálykirándulásunk már abban a tekintetben is felért egy kalanddal, hogy tömegközlekedéssel valósítottuk meg.

Utunk először a Nemzeti Múzeumba vezetett, ahol egy remek, interaktív foglalkozás keretében Mátyás király korába csöppentünk.

A nap második felét pedig az Orczy-parkban töltöttük, ahol egy szabadtéri kincskereső játék formájában a „Varázserdő tolvajának” nyomába eredtünk.

Fantasztikus élményekben volt részünk, sok-sok emlékkel gazdagodtunk!

(2.z osztály)

Vermes Miklós Fizikaverseny

A Vermes Miklós Fizikaverseny az idén rendhagyó módon került megrendezésre. A tanulóknak háromfős csapatokban vagy akár egyénileg is egy általuk elkészített kísérletet kellett videóra venniük és a fizikai hátteréből ppt-t készíteniük. Valamennyi indulónk arany minősítést kapott!

Szilágyi Emese 8.z, Kirs Alma 8.z, Hulman Lara 8.z
Cserhalmi Enikő 8.z, Tóta Rebeka 8.z, Zupkó Kata 8.z
Tenk Mátyás 7.z

Szívből gratulálunk!

Mór-Baranyainé Kalmár Judit

Kis-Duna menti Általános Iskolák Horgászversenye Május 28.

A Ráckevei Dunaág Horgász Szövetség által általános iskoláknak meghirdetett horgászversenyén iskolánk hét tanulója indult: egy alsós, egy felsős csapatunk és egyéniben egy tanuló.
Alsós csapat: Veszteg Boldizsár 2.a, Merl Sebestyén 2.a, Csontos Gergő 2.a
Felsős csapat: Rigó Norman 6.a, Elszászer Marcell 6.z, Burnóczky Máté 6.z
Egyéni induló: Neacsu Aurél Dominik 3.a

Gratulálunk!

 

Tanulmányi kirándulás Tatabánya magaslataira

A 3.a osztály „lemásolta” a természetjáró szakkörünk utolsó túráját. A gyerekek kedvező kirándulóidőben, gyönyörű környezetben a gyakorlatban is kamatoztathatták a környezetismeret területén megszerzett elméleti ismereteiket. A csodálatos Szelim-barlang, az elképesztő Raczinger Vince kilátó és a monumentális Turul szobor lenyűgözték osztály tanulóit. A magaslati lépcsősoron, turista utakon tett gyaloglás közben fafajokat, érdekes rovarokat és más természeti ritkaságokat tanulmányozhattak a diákok. Az élménydús nap végén a Gerecse Kapuja Látogatóközpont ajándéktárgyaiból válogattak a gyerekek, és a helyi játszótéren való szórakozásra is jutott idő.

A Gerecse kapujában – 2023. 05. 13.

A hétvégén – a csapadékosabbra, hűvösebbre forduló időjárás dacára – megtartottuk májusi (egyben a tanév utolsó) túránkat. Szerencsére eső nem esett, így elszánt, 14 főre olvadt csapatunknak olyan élményekben volt része, mint az óriási, csodaszép Szelim-barlang bejárása, az egyedülálló, 30 m magas (154 lépcsős) Raczinger Vince kilátó megmászása. Utunk során lélegzetelállító látványt jelentett a sziklaperemről a városokra (Tatabánya és a távoli Tata) való letekintés. Természetesen a monumentális Turul-szobornál is jártunk (15 méteres a madárszárnyak fesztávolsága), és rövid látogatást tettünk a helyi, 5 éve működő látogató központban is. Természetjáróinknak a kis játszótéren hancúrozással is jutott idejük.

 

Hetedik túránk is (mint az idei összes) sikeresen zárult, túrázóink ebben a tanévben is dicséretesen kitettek magukért.                                                                        Már a nyári vándortáborra készülünk, cél a Mecsek „meghódítása” lesz.

Házitanító országos matematika verseny – 2023. május 6.

Ebben a tanévben is meredezésre került a Házitanitó matematika egyéni verseny. Képes Máté 4.a osztályos tanuló idén is ott volt a versenyzők között, és nagy örömünkre, a május 6-án megrendezett döntőben második helyezést ért el! Büszkék vagyunk rá!
Gratulálunk az elért nagyszerű eredményhez! Gratulálunk a szülőknek is és köszönjük segítő munkájukat!

Margitszigeten jártunk (1.z) – 2022. május 31.

„Jó a játék kinn a téren! Napsugaras levegőn!
Száll a madár, száll a jókedv fényes égig lebegőn!”

Év végi osztálykirándulásunk keretében idén a Margitszigetre látogattunk. A program első élményeit maga az utazás jelentette, ugyanis a helyszínt tömegközlekedéssel értük el.
A nap folyamán végigjártuk a park főbb nevezetességeit, majd bringóhintóztunk, fára másztunk, és hatalmasat ugráltunk a sziget egyik játszóterén.
Remek hangulatban telt a napunk, sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak! (1.z osztály)


Házitanító országos matematikaverseny – 2022. május 30.

Képes Máté  3.a osztályos tanuló, a Házitanító egyéni matematikaverseny  országos döntőjében második helyezést ért el.
Gratulálunk a kooperáló felkészítéshez a szülőknek és Bock Erikának!

Focibajnokság – 2022. május 27.

Május 27-én pénteken az elmaradt Mátyás-napért kárpótlásul hosszas egyeztetés után került sor a 4.a és 4.z osztály, valamint külön korcsoportként az 5-6. osztályosok négy csapata közötti barátságos focibajnokságra.
A Kuris Gabi néni által vezetett meccsek győzteseként tortát nyert a 4.a és a 6.a csapata. A többi játékos pedig egy-egy tábla csokival nyerhette vissza az energiáját.
A DÖK nevében köszönöm a 8. osztályos dökösök és Gabi néni munkáját. (Turúné Tóth Anikó)


Velencei-tó (7.a) – 2022. május 23-24.

Kirándulásunkat egy 28 kilométeres Velencei-tó körüli biciklizéssel kezdtük, amelyet esésekkel és eltévedésekkel színesítettünk, amit aztán a kb. egy kilométeres nádasokba beleütköző kenutúrával vezettünk le. Amikor éppen nem a kormányzás és evezés nehézségeivel voltunk elfoglalva, lehetőségünk adódott hogy megfigyeljük a nádas madárvilágát (szürke és vörös gémek, bakcsók, tücsökmadarak, nádirigók, nagykócsagok, gólyatöcsök). Este egy kis sütögetéssel zártuk a nap kalandjait. Másnap, hála az éjszakai esőzés utáni napsütésnek, élő csócsóval és fürdőzéssel pihentük ki az előző nap fáradalmait. (Cs. A.)


Leendő elsősök szülői értekezlete

Leendő elsősök szüleit szeretettel várjuk az első szülői értekezletre.

  • 1.z osztály: 2022. május 26-án (csütörtökön), 17:00 órakor
  • 1.a osztály: 2022. június 2-án (csütörtökön), 17:00 órakor

Megkérjük a szülőket, hogy a tantermek befogadóképessége miatt, gyermekenként egy szülő jelenjen meg az értekezleten. Köszönjük az együttműködésüket.


Látogatás a Veresegyházi Medveotthonban – 2022. május 21.

Az idei utolsó túránkon szeszélyes időjárásban volt részünk. Felhős ég, szórványos széllökések, intenzív esők esélye mellett gyönyörű idő.
Ivacsra vonattal érkeztünk, ahol a két horgásztó mellett kis időre „letáboroztunk” (visszaindulás előtt is). 20 fős túracsapatunkhoz Kati néni elsősei (11 fő) is csatlakoztak Veresegyházán, így szülőkkel együtt megduplázódott a létszám. A medveotthonig és vissza (6 km) gyalogosan tettük meg az utat…

tovább »


Tanulmányi kirándulás (2.a) – 2022. május 19.

Ma a 2.a osztály Tatán járt. A tanulmányi kirándulás remekül sikerült. A színes program része volt a Fényes Tanösvény, Az Öreg-tó környéke a várral, a Fellner Jakab kilátó (Söréttorony) és a Geológus Kert. Csodálatos időben, a helyszínek között is kicsit barangolva, olyan csodákban volt részünk a „vizek városában”, amit mások lehet, nem is ismernek. A titokzatos tanösvény, a csodálatos környezet a tónál…

tovább »


Molnár Ferenc és a Pál utcai fiúk (5.z) – 2022. május 16.

Tartalmas programmal, kiváló időben indította a hetet az 5.z: a Sétaműhely tematikus sétája keretében jártuk végig a mindenki által ismert 115 éves regény, az író és a szereplők életének meghatározó, ikonikus helyszíneit: a gimnáziumokat, ahová a szereplők valódi megfelelői jártak; golyóztunk az einstand helyszínén, a Múzeumkertben; beazonosítottuk az író lakóhelyeit és a valamikori grund helyét; majd felfedeztük a Füvészkertet, ahol Nemecsek (szobra) a mai napig megbújik a medencében.
A program során minden utunkba kerülő játszóteret kipróbáltunk. A nap végén a Ludovika Akadémia parkjában a tóparton hűsölve fagyiztunk… erőt gyűjtve a hazaindulásra. (Turúné Tóth Anikó of.)


Turay Ida Színház, Orczy-kert (8.a) – 2022. május 12.

A mai napon osztályunk ellátogatott a Turay Ida Színházba, ahol megnéztük Csokonai Vitéz MihályAz özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című zenés bohózatát. A darab, az eredeti nyelvezet ellenére, vendégszövegek és a szójátékok miatt jól kapcsolódik a mai korhoz. A gyerekek számára is szórakoztató volt.
A színház után, a jó időt kihasználva, elmentük az Orczy-kertbe, ahol kipróbáltuk a játszóteret, a kondiparkot és sétáltunk egy jót. (Árva Csenge)


Alsós vers- és prózamondó verseny – 2022. május 11.

A mai napon nagy sikerrel megrendeztük iskolánkban az alsós vers- és prózamondó versenyt. 36 tanuló mérettette meg tudását.
A gyerekek magyar írók és költők műveit adták elő.
Köszönjük a felkészítő tanítók és szülők munkáját!
Az eredményekhez szívből gratulálunk…

tovább »


Kincskereső délután a Tamariska-dombon (1.z) – 2022. május 10.

„Fa nélkül egy fillért sem ér a táj,
s üres a fa, ha nincs rajta madár.”

A Madarak és fák napját, egy természetismereti kincskereső játékkal köszöntötte osztályunk kedden délután.
A küldetés alapján arra vállalkoztak csapataink – a Csicserik és a Rügyecskék -, hogy megfejtik a Tamariska-domb őrzőjének a nevét, aki egyben az ajándékokkal teli kincsesládát is rejti…

tovább »


Medvematek – 2022. május 8.

Május második vasárnapján került megrendezésre a Medve Szabadtéri Matekverseny. Iskolánkat a 6. és 8. osztályos csapatok képviselték. Élvezték a közös feladatmegoldást napsütéses nyári időben a Városligetben, betekintést nyerhettek az élményalapú matematikába.
Kísérő tanárok: Judit néni és Kriszta néni


Készpénzes ebédfizetés júniusra

A készpénzes júniusi ebédfizetés (10 nap)

  • helyszíne: az iskola portája
  • időpontja: május 9., 11. (hétfő, szerda) 7:30-17:00
  • térítési díja: háromszori étkezés 7 600 Ft, egyszeri ebéd 5 400 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Bankkártyás rendszerre regisztrált szülőknek minden hónap 2-12. között van lehetőségük az étkezés befizetésére.


Hetedik tervezett túra (május 21.)

Az időpont változatlan, de nem Tatára megyünk (kisszámú autóbuszos jelentkezés), hanem a Veresegyházi Medveotthonba látogatunk. Az autóbuszt lemondtam, tömegközlekedéssel indulunk a nyugatiba, majd vonattal Ivacsig (veresegyházi tavak). Innen a medveotthonig és vissza gyalog tesszük meg az utat (összesen 6 km). Az utazási költség és belépő összesen 2000 forint lesz személyenként (felnőtteknek 2700 forint, de külön is rendezhetik költségeiket). Jelentkezési határidő május 19-e, csütörtök. (Lovász Lóránd)