Víz-világnapi délelőtt (1.z) – 2022. március 26.

Fűnek, fának inni adjál,
élet adó víz, maradjál!

A Víz világnapja és a fenntarthatóság okán, heti figyelmünket az élet e csodás elixírjének szenteltük.
Már a témára történő ráhangolódás is nagy izgalomban telt. A tanteremben végzett tevékenységeinken túl, ellátogattunk a Csepeli Víztoronyhoz, ahol további érdekes információkkal gazdagodhattunk, illetve a vízi közlekedést próbáltuk ki a gyakorlatban, mikor péntek délután átkompoztunk Soroksárra

tovább »


Színházlátogatás (5.z) – 2022. március 26.

2022. március 26-án este a Madách Színházban A nyomorultak című musicalt tekintette meg az 5.z kiegészülve néhány szülővel, testvérrel. A 22 fős csapatunknak nagyon látványos és izgalmas előadásban volt része.
A műsorról bővebben a Madách Színház  oldalán olvashatnak az érdeklődők. (Turúné Tóth Anikó o.f.)


Iskolahívogató 1. foglalkozás – 2022. március 24.

A járványhelyzet enyhülése miatt iskolánknak márciusban lehetősége nyílt, hogy a leendő első osztályosoknak iskolahívogató foglalkozás tartsanak. A házigazda Juhász Katalin intézményvezető asszony volt. A 2022. március 24-i foglalkozást az 1.a osztály (informatika) leendő tanítói tartották: Vaspálné Horváth Krisztina és Bakóczy-Szűcs Imre

tovább »


Csepel trikolórban rajzpályázat – 2022. március 24.

A Csepeli Önkormányzat “A magyar zászló és címer napja” alkalmából meghirdetett Csepel trikolórban című rajzpályázatára beérkezett több száz alkotásból a zsűri 24 pályaművet választott ki közönségszavazásra.
A Mátyás Király Általános Iskola alsós tanulói remekeltek, szép számmal készítettek gyönyörű rajzokat. A legjobbak közé került alkotások készítői:
Kurilla Liliána és Málik Melani 3.z (felkészítő tanáruk: Vaspálné Horváth Krisztina)…

tovább »


Alsó tagozatos kerületi helyesíró verseny – 2022. március 23.

2022. március 23-án iskolánkban rendeztük meg az alsó tagozatos kerületi helyesíró versenyt, amelyen Szende Borbála  4.z osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.
Eredményéhez szívből gratulálunk!
Felkészítője: Horváthné Elszászer Ildikó

Nagykovácsi körtúra – 2022. március 19.

Márciusi túránkon Nagykovácsiból tettünk egy alig 11 km-es kört. Előbb túracsapatunkkal felkapaszkodtunk a Nagy-Szénásra, majd átmentünk a Zsíros-hegyig. Felkutattuk a solymári Ördöglyukat is, ahol nagy szerencsénkre, barlangászok segítségével bekukkanthattunk a barlangba. A kilátópontokon megcsodálhattuk a pompás vidéket. A képek is bizonyítják, ma a tanösvényen rengeteg feketefenyő „kísérte” utunkat. Frissítőhöz a Fenyveskertben jutottunk. Mai természetjárásunkra végül 21 tanulóval indultunk, akikhez csatlakoztak az 1. z osztályból még 10-en. Így a szülőkkel is kiegészülve több mint 50 fővel vettünk részt ezen a körtúrán. Egy hónap múlva előreláthatólag Remeteszőlős vagy Piliscsaba környékét járjuk be. (Lovász Lóránd)


Lézerharc a Grundon (7.a) – 2022. március 10.

Régi tervünk volt, hogy az osztályunk egy 21. századi grundcsatát is megvívhasson, amelyben a csapatért, a csapat győzelméért, egységben egymásért, lányok és fiúk küzdhetnek (fájdalommentesen). A két csoportot már előre kialakítottuk. Megválasztottuk „Boka Jánost”, „Ács Ferit” és egy többfordulós küzdelemben összemértük erejünket, bátorságunkat, taktikánkat. Győzzön az ügyesebb, összetartóbb csapat! A csaták többségét a „vörös ingesek” nyerték, de aztán a Csenge nénivel kiegészülő “Pál utcaiak” az utolsó nagy küzdelemben szépítettek.
Kiválóan szórakoztunk és kellemesen elfáradtunk ezen a délelőttön. Következő osztályprogramunkat a természetbe tervezzük, de ez még egyelőre legyen titok. (Cs. A.)


A gyűjtés eredménye – 2022. március 9.

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!
A DÖK nevében szeretném megköszönni mindazt az adományt (csokit, tartós élelmiszert, tisztálkodószert stb.), amelyet az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére az elmúlt héten iskolánkba behoztak. Az elszállítására a mai napon kerül sor.
Bízom benne, ezzel a gyűjtéssel mi is hozzá tudtunk járulni a szerencsétlen sorsú emberek gondjainak enyhítéséhez. Tisztelettel és köszönettel: Turúné Tóth Anikó DÖK-segítő ped.


MultiSchool4 étkezés-megrendelő szülői modul

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. márciusától bevezetésre kerül a MultiSchool4 étkezés-megrendelő szülői modul, amellyel lehetővé válik az étkezés online rendszeren keresztül történő megrendelése, lemondása, és a díjak bankkártyás (SimplePay) befizetése.
A szülők maguk intézhetik gyermekük számára a megrendelést és a lemondást is.
Az alábbi mellékletek adnak tájékoztatást és útmutatót az új rendszerről:


Készpénzes ebédfizetés áprilisra (március 16-17.)

A készpénzes áprilisi ebédfizetés (17 nap)

  • helyszíne: a Játszóház főbejárata (II. Rákóczi F. út 88-92.)
  • időpontja: március 16-17. (szerda, csütörtök) 7:30-17:00
  • térítési díja: háromszori étkezés 12 920 Ft, egyszeri ebéd 9 180 Ft
  • kapcsolat: Agyagássy Tünde tel.: 70 443 2924

Pesti Magyar Színház (5.a, 5.z) – 2022. március 2.

A Lázár Ervin Program keretében március 2-án a Pesti Magyar Színház Tündér Lala című előadását tekintette meg az 5.a és 5.z osztály.
Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez

tovább »


Pancake Day (3.a) – 2022. március 1.

A 3.a osztály idén nem csak a farsangot ünnepelte meg fergeteges jelmezekkel és játékokkal, de a farsangi időszak utolsó napját, március 1-jét is emlékezetessé tettük. Húshagyó kedden a nagyböjt előtti napon megtartottuk a Pancake Dayt, amit az angolszász kultúrában már régóta ünnepelnek. Óriási segítségünkre voltak az anyukák, akik összesen több, mint 200 különleges palacsintát küldtek be erre a napra. A gyerekek készültek a receptúra megosztásával, és megtanultuk miből is áll össze ez a mennyei étel…

tovább »


Diákok oltása (március 8.)

Tisztelt Szülők!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 12-18 éves korosztály átoltottságának növelése érdekében folytatódik az iskolai oltási program, amelynek keretében Vermes Miklós Általános Iskolában (Tejút u. 2.) 2022. március 8-án, keddi napon, 12:30 és 14:00 óra között ismételten biztosítjuk az oltások felvételének lehetőségét…

tovább »


Ötödik tervezett túra (március 19.)

Márciusi túránkhoz is tömegközlekedéssel közelítjük meg a helyszínt. Nagykovácsiból teszünk egy körtúrát. Terveink szerint felkapaszkodunk a Nagy-Szénásra, majd felkeressük a Zsíros-hegyet, ahol szintén csodás kilátásban lesz részünk. Lehetőségünk nyílhat kis frissítőre a Fenyveskertben.
Ismét mindenkinél legyen diákigazolvány, és tanulónkként még 2 db környéki jegy vásárlása szükséges. Szülői jelentkezés esetén kérem, rendezzék bérletüket, napi jegyüket, a környéki jegyeket a gyerekekével meg tudom vásárolni. Tájékoztató és jelentkezés. (Lovász Lóránd)


Gyűjtés (március 3.)

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!

Diákönkormányzatunk nemes hagyománya, hogy adománygyűjtéssel segítünk a bajba jutott embertársainknak.
Az Ukrajna elleni háború következtében menekülők megsegítésére az egész ország megmozdult. Szeretnénk mi is bekapcsolódni a gyűjtésbe, ezért kérjük, hogy aki teheti, támogassa az akciónkat, amellyel – ádventhez hasonlóan – a Segítség Köve Alapítványhoz csatlakozunk. Iskolai gyűjtőpontunkra a híradásokban jelzett adományokat várjuk. További tájékozódási lehetőség