ápr | márc | febr | jan | dec | nov | okt | szept

Európai Hulladékcsökkentési Hét – 2020. november 21-29.

A fenntartható jövő érdekében indított kezdeményezést 2009 óta november utolsó hetében rendezik meg. A cél a figyelem felkeltése a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.
Iskolánk benevezett a kezdeményezésre, melynek keretében a 7. és 8. osztályosok számára biológia és fizika órákon ismertettük a programot…

tovább »


Fővárosi és kerületi versenyek

Budapesti Bolyai csapatverseny – 2020. november 25.

Örömhír!
A budapesti Bolyai matematika csapatversenyen Kulimák Blanka, Lajtos Nóra, Szilágyi Orsolya és Tölgyesi Emma 4.z osztályos csapata II. helyen végzett.
A budapesti Bolyai anyanyelvi csapatversenyen ugyancsak ők X. helyet, míg osztálytársaik XV. helyet szereztek. Csapattagok:
Nemes-Nagy Dóra, Pap Nika, Papp Diána, és Repei Eszter.
Felkészítő tanáruk: Benczéné Várda Katalin. Eredményükhöz szívből gratulálunk!


Hatósági karantén – 2020. november 19-26.

Az intézményben újabb Covid megbetegedés fordult elő, ezért a Népegészségügyi Központ utasítása alapján az 1.a, és a 3.z osztályban november 19-26-ig digitális oktatást rendeltünk el.
Első nap november 27-én pénteken jönnek iskolába.
A befizetett ebédet lemondjuk.


Hatósági karantén – 2020. november 16-20.

Az intézményben Covid megbetegedés fordult elő, ezért a Népegészségügyi Központ utasítása alapján a 8.z osztályban a héten digitális oktatást rendeltünk el.
Első nap november 23-án hétfőn jönnek iskolába.
A befizetett ebédet lemondjuk.


Pilisszentiván, Solymár – 2020. november 7.

Harmadikegyben utolsó őszi – természetjárásunk is számos meglepetéssel szolgált. Ismét remek időjárás mellett, előbb bejártuk a pilisszentiváni Jági-tanösvényt, majd – rövid buszozást követően – bekukkantottunk a solymári várba. Ezután leereszkedtünk a helyi bányatóhoz, melynek holdbéli felszínre emlékeztető környezete elbűvölte a diákokat. Végül a Jegenye-völgyi mesés vízesést is felkerestük.
Legközelebb már 2021-ben találkozunk ismét. Reményeink szerint szakkörünk tavaszi programja is számos lelkes érdeklődőt megmozgat majd! (Lovász Lóránd)


Házi szövegértő verseny – 2020. november 3.

November 3-án osztályonként három, összesen 24 felső tagozatos diák mérte össze szövegértő képességét két korcsoportban.
Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, olykor csak 1 ponton múlt egy-egy helyezés elérése, tehát valóban osztályuk legjobbjai mérkőztek egymással.
A versenyzők komoly munkája a következő eredménnyel zárult:…

tovább »


II. Aladár életre kelt – 2020. november 3.

Az őszi szünet után a 2.a osztályban egy rendhagyó madárijesztős bulival köszöntöttük a novembert! Az osztály madárijesztője II. Aladár is élvezte a fergeteges játékkavalkádot, és igazi csapattaggá vált. A gyerekek közül erre az eseményre sokan igazi madárijesztős hacukát öltöttek. De milyen is egy madárijesztő? Laza, és gondtalan, pont mint egy valódi gyerek! A srácok megmozgatták minden tagjukat a táncos feladatokban, és lenyűgöző ügyességükről adtak számot a madárijesztő olimpiai versenysportágakban. Hogy melyek ezek?…

tovább »


Békaavató – 2020. november 2.

Ilyen békaavatónk sem volt még, mint az idei!
A fránya COVID miatti többszöri halasztás után nov. 2-án hétfőn azért csak sikerült összehozni egy rendhagyó próbatételt az ötödikeseinknek. Hogy a biztonsági előírásoknak megfeleljünk, osztályonként versengtek a legkisebb felsősök a virtuális térben, a jutalom viszont most is ugyanaz volt: oklevél tanúsítja a sikeres próbatételt, és jó étvággyal rágcsálhatták a gumicukor békát is…

tovább »


Ebédfizetés decemberre

A készpénzes decemberi ebédfizetés (15 nap)

  • helyszíne: Rákóczi Kert (1212 Bp., Rákóczi tér 34.)
  • időpontja: 11. 04.  (szerda) 7:00-17:00 óráig és 11. 11. (szerda) 7:00-12:00 óráig.
  • térítési díja: háromszori étkezés (napközi) teljes ár: 686 Ft/nap, 50%-os ár: 343 Ft/nap
    egyszeri ebéd (menza) teljes ár: 488 Ft/nap, 50%-os ár: 244 Ft/nap.

Harmadik tervezett túra (november 7.)

Bizonytalan volt, hogy novemberben túrázunk-e (vírushelyzet, időjárás). Végül úgy terveztem meg a programot, hogy kis megszakítással 2 rövidebb körtúrát tennénk majd. Először a Pilisszentiván határában kialakított Jági-tanösvényt járnánk be (4 km), majd Solymár nevezetességeit tekintenénk meg. A várat, a jegenye-völgyi vízesést (esetleg bányatavat) keresnénk fel (4 km). Bizakodva várjuk a jó időjárást, és a természetjárásunkra jelentkezőket!


ápr | márc | febr | jan | dec | nov | okt | szept