A népmese napján (2.a) – 2021. szeptember 30.

Ma a 2.a osztályt „mesedélutánra” fogadták, a csepeli Összetartozás Háza Trianon emlékkiállítás épületében. Még az esős idő sem szegte kedvünket a népmese napján (Benedek Elek születésnapja is) főleg, hogy vendéglátóink meleg teával, limonádéval fogadtak bennünket.
A fő program – az „Aranyszőrű” című népmese – bemutatása előtt, előbb az állandó tárlatokkal ismerkedtünk. A mese interaktív feldolgozását, az együtt szereplést módfelett élvezték a gyerekek…

tovább »


Békaavató – 2021. szeptember 29.

Szeptember 29-én, vagyis szerda délután az iskolában ifjú békajelöltek izgatott várakozását lehetett mindenütt látni, ugyanis a már sok éve hagyománnyá vált békaavató vette kezdetét.
Az ötödikeseknek több próbát kellett kiállniuk, hogy igazi béka váljon belőlük. Az egyik feladat előírása szerint a mocsárban (ami persze csak főtt tészta volt) kellett apró „ebihalakat” megtalálni. Egy másik feladat során gumicukor békákat kellett keresni, miután egy képen az igazi „angol tigrist” is meg kellett találni. Igazi eleven teknősbéka is riogatta szegény ötödikeseket…

tovább »


Fut a Csepel – 2021. szeptember 26.

2021. szeptember 26-án a Daru-dombon rendezték meg a hagyományos Fut a Csepel futóversenyt és sportágválasztót. Egész nap színpadi fellépők és a csepeli sportegyesületek képviselőivel való beszélgetések tarkították a versenyt. Az idei év rendhagyó rendezésű volt. A járványhelyzetre tekintettel a rendezők 500 főben maximalizálták az indulók számát. Iskolánkat az alsó tagozatból 8 tanuló képviselte, a felső tagozatosok közül 10 tanuló futott. Néhány szülő is futócipőt húzott, és a felső tagozatosokkal lefutották a 4000 méteres távot. (Molnár Viktória – testnevelő)


Kerületi Labdarúgó Diákolimpia – 2021. szeptember 21-23.

2021. szeptember 21-én és 23-án rendezték a kerületi Labdarúgó Diákolimpiát a IV. korcsoportban a Hollandi úton lévő CSUSE műfüves pályán.
Nyolc iskola vett részt a diákolimpián, csapatunk az ötödik helyen végzett. Remek játékkal, összeszedett csapatmunkával két győzelmet is arattak.
A csapat tagjai: Bárdi Gábor, Bicskey Áron, Fosztó Soma, Földi Máté, Howaidi Adel, Palotás Gerő 8.z osztályos tanulók. Az elért sportsikerekhez gratulálunk! (Molnár Viktória – testnevelő)


Ebédfizetés októberre – 2021. szeptember 14-15.

A készpénzes októberi ebédfizetés (16 nap)

 • helyszíne: a Játszóház főbejárata (1211 Bp., II. Rákóczi F. út 88-92.)
 • időpontja: szeptember 14. (kedd) 7:00-17:00 és szeptember 15. (szerda) 7:00-15:00 óráig
 • térítési díja: háromszori étkezés (napközi) teljes ár: 760 Ft/nap, 50%-os ár: 380 Ft/nap
  egyszeri ebéd (menza) teljes ár: 540 Ft/nap, 50%-os ár: 270 Ft/nap
 • kapcsolat: Agyagássy Tünde GSZI koordinátor
  tel.: 06 70 443 2924, email: matyas.etkezes@csepelgszi.hu

Pilisszentlélek környéki körtúra – 2021. szeptember 11.

Gyengélkedők távolmaradása mellett, ugyanakkor több új diákkal (3. és 4. osztályosok) kiegészülve szakkörünk megtette első őszi túráját a hétvégén. Ismét csodás látványosságokban volt részünk a Pilisi erdőkben. A Fekete-kőről Pilisszentlélekre, a Kémény-kőről Klastrompusztára tekinthettünk le. A kisebbeknek egyfajta bátorságpróbával is felérő élmény volt az egyedülálló környezet meghódítása. Az elénk táruló gyönyörű panoráma része volt a távoli Esztergom a Dunaszakasszal, Dorog és Kesztölc kísérve a Nagy-Getével, és Piliscsév település…

tovább »


Tanítás nélküli nap (szeptember 15.)

Tisztelt Szülők!

2021. szeptember 15-én (szerda) az iskolában tanítás nélküli nap (tantestületi kirándulás) lesz. A gyerekeknek ügyeletet tudunk biztosítani.
Kérjük, az osztályfőnöknél jelezzék szeptember 10-ig (péntek), hogy kérik-e az ügyeletet.
Az ebédet lemondjuk azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei szeptember 10-ig nem jeleznek vissza. (iskolatitkárság)


Zenei tábor – 2021. szeptember 7-10.

Hagyományos zenei táborunk szép, nyárias időben zajlott le Balatonszemesen. A magas létszám ellenére minden programban egyszerre, közösen vettünk részt. 79 diák 6 csapatot alkotott és végül a versenyt a Szemesi szerzetesek csapata nyerte Szabó Nikolett 8.a osztályos tanuló vezetésével. A Ki mit tud? – versenyen a 8.z osztály csapata nyűgözött le mindenkit egy fénytechnikával kombinált tánccal, de óriási sikert aratott egy hegedű trió játék is…

tovább »


Első osztálykirándulásunk (1.z) – 2021. szeptember 4.

Szombaton csapatépítő osztálykiránduláson vettek részt az 1.z osztályosok.
A testvérekkel és szülőkkel kibővült, mintegy 70-80 főnyi lelkes csapatunk a Normafát és környékét barangolta be a nap folyamán. Jártunk az Erzsébet-kilátónál, utaztunk a Gyermekvasúton, s a bátrabb családok még a Libegőt is kipróbálhatták. Miközben a gyerekek a játszótéren jókedvűen szaladgáltak, addig a felnőttek a tisztáson beszélgetve ismerkedtek egymással, és a tanító nénikkel. Úgy gondoljuk: vidám, lelkes kis csapattá szerveződtünk, várjuk a folytatást! (1.z osztály)


Első kirándulásaink (3.z) – 2021. szeptember 1-3.

A tanévet csapatépítéssel kezdtük, három napon keresztül kirándultunk.
Első nap ellátogattunk a szentendrei Skanzenbe, ahol a falusi élet mindennapjaiba pillanthattunk bele. Megismerkedtünk a régi idők iskolájával, kipróbáltuk a ház körüli teendőket és a mezei munkákat is. Vajat köpültünk, kaszáltunk, kukoricát morzsoltunk, saroglyát cipeltünk, tehenet fejtünk. Mindezt tettük azért, hogy közelebb hozzuk a gyerekek számára a távolinak tűnő, de létező vidéki életformát, életkörülményeket…

tovább »


Első tervezett túra (szeptember 11.)

A tanév első természetjáró szakkörén Pilisszentlélek környékén barangolunk. Egy kellemes gyalogtúrát teszünk a Pilisben, a Kémény-sziklától (Klastrompuszta közelében) Pilisszentlélek pálos kolostorromjához. A településen „Teca kocsmáját” is felkeressük majd. A gyalogos erdei túra kb. 13-14 km hosszú lesz.
Minden túrázni vágyó diákot (3. osztálytól) szeretettel várunk a természetbe! Tájékoztató és jelentkezési lap


Tanévnyitó ünnepély – 2021. augusztus 31.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő tanévnyitó beszédéből: “Most hozzátok, iskolánk legfiatalabb tanulóihoz, iskolánkba ma először belépő elsős gyerekekhez fordulok.
Mától egy egészen új, izgalmas világ tárul fel előttetek. Ebben a csodálatos világban segítőitek lesznek a tanító nénik. Ha figyelmesen hallgatjátok őket, megfogadjátok tanácsaikat, teljesítitek kéréseiket, akkor ez a gyönyörűséges világ ebben az iskolában 8 éven keresztül mindig körülvesz majd Benneteket…

tovább »


Kozák Ágnes (1957-2021)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollegánk, Kozák Ágnes tragikus hirtelenséggel augusztus 26-án megtért Teremtőjéhez.
Hiába a bizonyosság, ott a feszítő kérdés: tényleg ilyen rövid idő adatott neki?! A barátnőmnek?! Annak, aki minden megbántottságot is félre tudott tenni, ha a segítségét kérték?!
Hiába láttam az utolsó percek küzdelmét, nyúlok a telefon után napjában többször, hogy elmondjam neki, hogy megkérdezzem, hogy… aztán az üresség… a kínzó tudat: már nem lesznek válaszok, már nem lesz megnyugtató tanács, beszélgetések. Együtt már semmi sem lesz. Csak volt…

tovább »


Első három héttel kapcsolatos információk

 • Augusztus 25-én (szerda) javítóvizsga8:00
 • Augusztus 25-27. (szerda, csütörtök, péntek) osztályozó vizsga8:00
 • Augusztus 27. (péntek1.a ismerkedős délután a Rákóczi-kertben – 16:00
 • Augusztus 30. (hétfő) 1.z ismerkedős délután a Rákóczi-kertben – 16:00
 • Augusztus 31. (kedd) kerületi tanévnyitó ünnepség17:00
  Szülők csak védettségi igazolvánnyal jöhetnek!
 • Szeptember 1. (szerda) három osztályfőnöki óra és egy szakóra
  Szülői értekezletek: 1.a, 1.z, 2.a – 17:00, zenei táborosoknak – 17:30
 • Szeptember 2. (csütörtök) szülői értekezlet: 2.z – 17:00
 • Szeptember 6. (hétfő) szülői értekezletek: 3.a, 3.z, 4.a, 4.z, 7.a, 8.a – 17:00
 • Szeptember 7-10. (kedd-péntek) zenei táborBalatonszemes
 • Szeptember 11. (szombat) túra a Pilisben – természetjáró szakkör
 • Szeptember 13. (hétfő) szülői értekezletek: 5.a, 5.z, 6.a, 6.z, 7.z, 8.z – 17:30

Első tanítási héten az elsősöknek csak 11 óráig van tanítás, a többi alsó tagozatos osztályban pedig 12 óráig, utána haza lehet őket vinni, vagy napközi.