Népmese napja – 2020. szeptember 30.

Szeptember 30-án, a magyar népmese napján vetélkedőre gyűlt össze a könyvtárban a 3-4. osztályosok egy-egy csapata: összemérték a tudásukat a népmesék ismeretét illetően.
Próbát tettek, mint a mesehősök: totót töltöttek ki, lencsét válogattak, közmondásokat kellett felismerniük, meseszótárt készítettek, de boldogulniuk kellett a „sűrű, sötét erdőben” is…

tovább »


Állatkert (1.a, 1.z) – 2020. szeptember 24.

Az idei első kirándulásunkat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szerveztük. A gyerekek izgatottan várták a nagy napot. Az állatkertbe érve egy osztálykép készítése után elindultunk az állatok „dzsungelébe”. A jó időnek köszönhetően szinte minden állatot megcsodálhattunk. Nagy élmény volt a fóka show. Természetesen a játszótér sem maradhatott ki a programból. A kijárat felé mindenki az élményeit mesélte és tervezgették a következő állatkerti kirándulásunkat. (Hévizi-Zajacz Ildikó)


Dobogókő környéki túra – 2020. szeptember 19.

Hétvégén megtartottuk idei első természetjárásunkat, melynek – a túrán résztvevők találó elnevezése szerint – a „Pilis szívében” címet adtam. Fő programunk a Dobogókő-t övező Thirring- sétány és a szakasz csodálatos sziklái felfedezése volt. Lelkes csapatunk megbirkózott a változatos tereppel, a gyerekeknek a Pilisszentkereszt határában húzódó Dera-szurdok bejárása is izgalmas kalandot jelentett. Reméljük, hogy októberi túránkon is gyönyörű időben lesz részünk. Terveink szerint akkor a Naszály hegy látványos vidékével ismerkedünk meg. (Lovász Lóránd)


Járványügyi tájékoztató


Ebédfizetés októberre

Tisztelt Szülők!

A Mátyás Király Általános Iskola diákjai számára a készpénzes ebédbefizetés helyszíne:
Széchenyi István Általános Iskola (1212 Bp., Széchenyi u. 93-95.)
Az iskola udvarán található különálló épület, amely a hátsó kapun megközelíthető.
Időpontja: 2020. 09. 16. (szerda) és 2020. 09. 17. (csütörtök) 7:00-17:00 óráig.
Megértésüket köszönjük!


Ebédbefizetéssel kapcsolatos tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az étkezési térítési díjak befizetésének eljárásrendje változik.

tovább »


Készpénzes ebédbefizetés

Tisztelt Szülők!

Értesítjük önöket, hogy a meghirdetett szeptemberi készpénzes ebédbefizetési időpontokat törölték. Kérjük szíves türelmüket, az új időpontról a jövő hét folyamán adunk tájékoztatást. Az utalással történő befizetés változatlan. Együttműködésüket köszönjük!


Szigethalmi kirándulás (2.a, 2.z, 3.a, 4.z) – 2020. szeptember 4.

Iskolánk fent említett alsós osztályai egy közös kirándulással indították útjára az új tanévet.
A nyarat idéző szikrázó napsütésben felkerekedtünk, s két busznyi gyereksereggel Szigethalomra utaztunk.
Megérkezésünk után a csoport egy részének programja az Emese Parkban kezdődött. Ez a hely egy olyan középkori múzeumfalu, ahol 12 hektárnyi területen egy kora Árpád-kort megidéző „Várispánságba” csöppentünk, s interaktív módon minden tevékenységet ki is próbálhattunk…

tovább »


Zenei tábor – 2020. szeptember 1-4.

Szeptember elsején indultunk a zenei táborba Balatonszemesre. Idén az első nap akárcsak tavaly, esőben telt, de végül remek kirándulóidőnk lett. A legbátrabbak a Balatonban is megmártóztak. Az új táborban a fedett, szabadtéri közösségi tereken folytak a rajzos foglalkozások és itt készültek fel a csapatok a versenyekre is. A hagyományos, egész estét betöltő versenyek helyett új feladatokat is kaptak a gyerekek. Ezek közül legnépszerűbb a közismert dallamra vagy magyar népdalra angol dalszöveg írása és előadása lett…

tovább »


Tanévnyitó – 2020. szeptember 1.

Hagyományainkhoz híven Mátyásos diákká avatták az első osztályos gyerekeket az évnyitón. A járványügyi intézkedések miatt zártkörűen megrendezett eseményen verset mondott Márki Hanna 1. z osztályos tanuló, és beszédet mondott Juhász Katalin intézményvezető asszony.
Részlet Juhász Katalin igazgatónő tanévnyitó beszédéből: “Valószínűleg többen már hosszú ideje nem jártok óvodába, nagyon sokáig nem találkoztatok játszótársakkal óvó nénikkel, dadusokkal…”

tovább »


Első tervezett túra (szeptember 19.)

A tanév első túráján a Dobogókő-Pilisszentkereszt útvonalon kirándulunk majd. Egy kellemes gyalogtúrát teszünk többek között a Thirring-sétány és Dera-szurdok bejárásával.
Áprilistól sajnos meghiúsultak természetjárásaink a vándortábor viszont nagyon sikeres volt.
Terveink szerint idén több túránkon is kicsit távolabbra merészkednénk…

tovább »


Első két héttel kapcsolatos információk

 • Augusztus 31-én (hétfő) tankönyvosztás a zenei táborosoknak. 9:00 5.z, 9:30 6.z, 10:00 7.z és 7.a zeneisei, 10:30 8.z
 • Szeptember 1-jén (kedd) 8 órakor tanévnyitó ünnepség. Az elsősöknek az iskola udvarán, a többi osztályoknak a tantermekben, utána három osztályfőnöki óra délig. Ezen a napon osztjuk ki a tankönyveket is.
 • Zenei tábor szeptember 1-4. Indulás 9:30, érkezés péntek 15-16 óra. Az itt maradó felsős tanulóknak ideiglenes órarend lesz, a tanítás 13 óráig tart. Az első két hétben nincs tanulószoba.
 • Első héten lesznek az alsós, a második héten a felsős szülői értekezletek.
 • Első héten az elsősöknek csak 11 óráig van tanítás, a többi alsó tagozatos osztályban pedig 12 óráig. Utána haza lehet őket vinni, vagy napközi.

Felsős szülői értekezletek

 • 5.a – szeptember 7. (hétfő) 16:30 – tornaterem
 • 5.z – szeptember 7. (hétfő) 17:00 – sátor
 • 6.a – szeptember 7. (hétfő) 17:00 – gépterem
 • 6.z – szeptember 8. (kedd) 17:00 – online
 • 7.a – szeptember 7. (hétfő) 17:00 – online
 • 7.z – szeptember 8. (kedd) 17:00 – Csontváry
 • 8.a – szeptember 7. (hétfő) 17:00 – Ady
 • 8.z – szeptember 7. (hétfő) 17:00 – online

Alsós szülői értekezletek

 • 1.a – szeptember 1. (kedd) 17:00 – sátor
 • 1.z – szeptember 1. (kedd) 17:00 – tornaterem
 • 2.a – szeptember 2. (szerda) 17:00 – online
 • 2.z – szeptember 2. (szerda) 17:00 – tanterem
 • 3.a – szeptember 3. (csütörtök) 17:00 – tanterem
 • 3.z – szeptember 2. (szerda) 14:00 – online
 • 4.a – szeptember 2. (szerda) 17:00 – tanterem
 • 4.z – szeptember 2. (szerda) 17:00 – sátor