1. a

Névsor


1. z

Névsor

Vendégszereplés a KromatiCanto koncertjén – 2022. június 4.

„Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban…”

Múlt héten szombaton a Csepeli Evangélikus Templomban adott koncertet a KromatiCanto Singers énekegyüttes – Faragó Attila karnagy vezetésével – amelynek vendégeként állhatott színpadra osztályunk. Mivel Várda Kati tanító néni már hosszú évek óta e kórus tagja, ez adta az ötletet a közös énekléshez.
A kicsik által önállóan megszólaltatott gyermekdalok, természetesen a közönség előtt szép sikert arattak.
A kórustagok soraiban örömmel fedeztünk fel egykori tanítványokat, illetve kedves szülőket.
A KromatiCanto kórus – az örömzenélésen túl – nagy gondot fordít arra, hogy a bevétel jelentős részét jótékony célokra fordítsa.
Igazán emlékezetes, lélekemelő pillanatokkal lettünk gazdagabbak az est folyamán, s szeretettel várjuk a folytatást! (1.z osztály)


Margitszigeten jártunk – 2022. május 31.

„Jó a játék kinn a téren! Napsugaras levegőn!
Száll a madár, száll a jókedv fényes égig lebegőn!”

Év végi osztálykirándulásunk keretében idén a Margitszigetre látogattunk. A program első élményeit maga az utazás jelentette, ugyanis a helyszínt tömegközlekedéssel értük el.
A nap folyamán végigjártuk a park főbb nevezetességeit, majd bringóhintóztunk, fára másztunk, és hatalmasat ugráltunk a sziget egyik játszóterén.
Remek hangulatban telt a napunk, sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak! (1.z osztály)


Kincskereső délután a Tamariska-dombon – 2022. május 10.

„Fa nélkül egy fillért sem ér a táj,
s üres a fa, ha nincs rajta madár.”

A Madarak és fák napját, egy természetismereti kincskereső játékkal köszöntötte osztályunk kedden délután.
A küldetés alapján arra vállalkoztak csapataink – a Csicserik és a Rügyecskék -, hogy megfejtik a Tamariska-domb őrzőjének a nevét, aki egyben az ajándékokkal teli kincsesládát is rejti.
A kaland során 11 állomást jártunk végig, s ha mindenhol teljesítettük a feladatokat, akkor helyszínenként 1-1 új betűt kaptunk a megfejtésből.
Végül mindkét csapatunk ügyesen teljesítette küldetését, ám egy hirtelen érkező zivatar miatt sajnos a helyszínen már nem, csak a tantermünk falain belül sikerült a kincsesládát megszereznünk. (1.z osztály)


Víz-világnapi délelőtt – 2022. március 26.

Fűnek, fának inni adjál,
élet adó víz, maradjál!

A Víz világnapja és a fenntarthatóság okán, heti figyelmünket az élet e csodás elixírjének szenteltük.
Már a témára történő ráhangolódás is nagy izgalomban telt. A tanteremben végzett tevékenységeinken túl, ellátogattunk a Csepeli Víztoronyhoz, ahol további érdekes információkkal gazdagodhattunk, illetve a vízi közlekedést próbáltuk ki a gyakorlatban, mikor péntek délután átkompoztunk Soroksárra.
S mindezek után a szombat délelőttjének teljes középpontjában a „Víz” állt.
Osztályunk 2 csapata – a Csöpik és a Párácskák – vetélkedő formájában mérte össze tudását, ügyességét a heti ismeretei alapján.
A program második felét pedig azok a vízzel kapcsolatos kísérletek, illetve érdekes bemutatók képezték, melyekkel korábbi tanítványaink ajándékoztak meg bennünket.
Tartalmas élményekkel és fontos, mindannyiunk számára elgondolkodtató információkkal lettünk gazdagabbak, melyek nemcsak a „Víz világnapján” szólítanak meg! (1.z osztály)


Osztályfarsang – 2022. február 25.

Farsangostul áll a bál,
Mókás vagy, Te Február!

Alsó tagozatos éveink első közös farsangját ünnepeltük pénteken délelőtt.
Már a reggel is meglepetésekkel és vidámsággal indult a sok különleges és ötletes jelmez láttán. Miután megfejtettük, hogy egy-egy álarc vagy öltözet kit takar, kezdődhetett is a játékos vetélkedő. Ennek keretében a „Maskarák” és a „Karnevál” csapataink mérték össze ügyességüket, játékos kedvüket, természetesen a farsang témájában. Minimális különbséggel a „Maskarák”-at illette a fődíj-torta, amit természetesen közösen fogyasztottunk el.
Ezt követte a sokak által már nagy izgalommal várt tombolasorsolás, ahol leginkább plüssállatokat nyerhettünk.
S a program végén Szmirnov Kriszti zsúranimátor volt a vendégünk, aki parádés műsorával további emlékezetes, vidám perceket szerzett mindannyiunknak.
Így tehát igen-igen harsányan, jó hangulatban telt a napunk, reméljük a telet sikerült végre magunk mögött hagyni! (1.z osztály)


Luca-napi vetélkedő – 2021. december 11.

Luca, Luca széke,
elkészül-e végre?

A téli ünnepkör e kissé babonás, titokzatos jeles napjának szenteltük teljes szombat délelőttünket.
Már a program előtti napokban igyekeztünk megismerni az ide kapcsolódó népszokásokat, illetve hagyományokat. Miután megtudtuk, hogy december 13-a alapvetően egy „dologtiltó” nap, ezért úgy döntöttünk, hogy ekkor mi sem tanulunk, hanem egy vidám, játékos vetélkedőt rendezünk e témában.
Megépítettük a magunk Luca-székét, seprűkre pattantunk „boszikként”, igyekeztünk megtalálni kincseinket a Luca-pogácsában, és még számos, érdekes tevékenység várt ránk a délelőtt folyamán.
Az egymással versenyző „Boszi” és „Lucaszék” csapatunk egyaránt ügyesen teljesítette feladatait, de minimális különbséggel a vetélkedőt a „Boszi” csapat nyerte, de szerencsére senki nem maradt ajándék nélkül ezen a csodaklassz napon! (1.z osztály)


Mikulás parti – 2021. december 3.

Hull a hó, hull a hó,
Mennyi apró télapó…

Kis elsőseink számára talán a tanév eddigi legizgalmasabb napját jelentette december 3-a, ugyanis ekkor látogatott el hozzánk Télapó.
Köszöntőjét azzal kezdte, hogy bizony ezúttal ő maga is rengeteg vitamint fogyasztott, sőt a rénszarvasai is sokkal több répát kaptak, hogy biztosan eljussanak a gyerekekhez. S mivel mindenki egészséges maradt, ezért indulhatott is a parti, melyet a tanító nénik előző osztályának növendékei, az 5.z-sek nyitottak meg ajándék-műsorszámokkal.
A hangszeres számok, a bűvészkedés, a táncbemutatók, a közönség soraiban lévő kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolták.
A délután csúcspontját természetesen a Télapó megérkezése jelentette, aki feneketlen puttonyából minden jelenlévőt megajándékozott.
S végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetünket kifejezni közreműködőinknek, valamint osztályunk szülői körének segítő támogatásáért. (1.z osztály)


Töklámpás délután – 2021. november 5.

Tök, tök, kicsi tök,
Ugye hozzánk eljöttök?…

Töklámpás” délutánt tartottak az 1.z-sek múlt héten pénteken.
A rendezvény nem az angolszász országok klasszikus „Halloween” utánzata volt, sokkal inkább a kicsik életkori sajátosságainak megfelelő vidám játékok, érdekes feladatok délutánja; melyek mindegyikének középpontjában a tök növény állt. Készültek pl.: tökmagból lámpások; zenére dísztököt kellett körbeadogatni; s a játékok szünetében természetesen tökből készített süteményeket fogyasztottak a gyerkőcök. S a jó hangulatú parti minden egyes mozzanatát a sejtelmesen világító töklámpás vigyázta. (1.z osztály)


Első osztálykirándulásunk – 2021. szeptember 4.

Szombaton csapatépítő osztálykiránduláson vettek részt az 1.z osztályosok.
A testvérekkel és szülőkkel kibővült, mintegy 70-80 főnyi lelkes csapatunk a Normafát és környékét barangolta be a nap folyamán. Jártunk az Erzsébet-kilátónál, utaztunk a Gyermekvasúton, s a bátrabb családok még a Libegőt is kipróbálhatták. Miközben a gyerekek a játszótéren jókedvűen szaladgáltak, addig a felnőttek a tisztáson beszélgetve ismerkedtek egymással, és a tanító nénikkel. Úgy gondoljuk: vidám, lelkes kis csapattá szerveződtünk, várjuk a folytatást! (1.z osztály)


2. a

Névsor

Egészség- és sportnap – 2022. június 2-3.

Picit rendhagyó módon, két napra elosztva a programot, a 2.a osztály megtartotta várva várt egészség- és sportnapját. Előbb a Rákóczi kertbe látogattunk. Itt az osztály két csapatra osztva, váltófutásban mérte össze erejét. A stafétabotot ügyesen adták egymásnak a futók, mindenki kitette a szívét-lelkét a futópályán. Végül szoros versenyben, alig 30-35 m különbséggel, nyert az 1. csapat. Ezután játékkal töltöttük az időt a szabadban (játékvár, hinta, fogócska), és természetesen nem maradhatott el a foci sem.
Másnap a piacon szemlélődtünk. Ismerkedtünk a különféle zöldségekkel, gyümölcsökkel, a növények részeivel, szó volt az egészséges ételekről. A friss „portékákból” kóstolónak vásároltunk is keveset, amit már az iskolában fogyasztották el a gyerekek. Az osztály nagyon jól érezte magát mindkét nap.


Tanulmányi kirándulás – 2022. május 19.

Ma a 2.a osztály Tatán járt. A tanulmányi kirándulás remekül sikerült. A színes program része volt a Fényes Tanösvény, Az Öreg-tó környéke a várral, a Fellner Jakab kilátó (Söréttorony) és a Geológus Kert. Csodálatos időben, a helyszínek között is kicsit barangolva, olyan csodákban volt részünk a „vizek városában”, amit mások lehet, nem is ismernek. A titokzatos tanösvény, a csodálatos környezet a tónál, az erdei ösvények sziklái, mesebeli romok, „csigalépcső” mind-mind hatalmas élményt jelentett a gyerekeknek. Mindannyian megmásztuk (és le is ereszkedtünk) a torony 175 lépcsőfokát. 40 m feletti magasságból pompás volt a város látványa. A geológus-kertben szakszerű idegenvezetés mellett betekintést kaphattunk a földtörténeti korokból, megtekintettük a kovakő bányát és átmentünk a bambuszerdőn. Utunkat virágzó nőszirmok kísérték. Nagy örömünkre a program végén apróbb kerti virágokat, ásványokat (cápafogat) vásárolhattunk. Felejthetetlen volt ez a nap. (Minda Judit és Lovász Lóránd)


A népmese napján – 2021. szeptember 30.

Ma a 2.a osztályt „mesedélutánra” fogadták, a csepeli Összetartozás Háza Trianon emlékkiállítás épületében. Még az esős idő sem szegte kedvünket a népmese napján (Benedek Elek születésnapja is) főleg, hogy vendéglátóink meleg teával, limonádéval fogadtak bennünket.
A fő program – az „Aranyszőrű” című népmese – bemutatása előtt, előbb az állandó tárlatokkal ismerkedtünk. A mese interaktív feldolgozását, az együtt szereplést módfelett élvezték a gyerekek. A közös játék és kacagás közepette sajnos villámgyorsan telt az idő. Látogatásunk második felében egyrészt – rövid kézműves foglalkozáson – mesefigurák (farkas, medve, malacka..) készítésére volt a lehetőségük a kicsiknek. Másrészt ízelítőt kaphattunk fából készült népi fúvós- és ütős hangszerek használatából (kakukksíp, hosszifurugla, tilinkó…). Ezek is hatalmas élményt jelentettek a diákoknak.
A program végén 1-1 mézeskalácsot is kaptak ajándékba a tanulók, akik nagyon jól érezték magukat ezen az eseményen. Köszönjük a meghívást, a gazdag műsort. (Lovász Lóránd)


2. z

Névsor


3. a

Névsor

Pancake Day – 2022. március 1.

A 3.a osztály idén nem csak a farsangot ünnepelte meg fergeteges jelmezekkel és játékokkal, de a farsangi időszak utolsó napját, március 1-jét is emlékezetessé tettük. Húshagyó kedden a nagyböjt előtti napon megtartottuk a Pancake Dayt, amit az angolszász kultúrában már régóta ünnepelnek. Óriási segítségünkre voltak az anyukák, akik összesen több, mint 200 különleges palacsintát küldtek be erre a napra. A gyerekek készültek a receptúra megosztásával, és megtanultuk miből is áll össze ez a mennyei étel. A memóriamozgatáson túl, az osztályteremben felállított mobilkonyhánban minden gyermek kipróbálhatta palacsintasütési tudományát, azaz kezébe vehette végre a lényeget, a palcsintasütőt. Egyszóval a megtanultakat azonnal a gyakorlatban is kipróbálhattuk. A haladók már palacsinta kompozícióval is próbálkoztak. Közösen töltöttük meg a finomságokat még annál is finomabb igazi kalóriadús nutellával, lekvárral, és díszítettük azt tejszínhabbal. Ezt követően a Dolly Roll Csintalan palacsinta dalával, és tánccal zártuk a napot. Jó móka volt, jövőre ismételjük! (Bodor Marica)


Kukorica party – 2021. november 5.

Mielőtt beköszönt a tél, meg kellet ünnepelnünk ezt a csodás napsugaras őszt! A 3. a osztály Kukorica Partyja kifejezte azt amilyenek vagyunk. Felszabadult játékos kedvű osztályunk számtalan próbán vett részt, és nap végére nem csak ügyesebbek, és okosabbak, de nemes szívűbbek is lettünk. A végén elárulom hogyan.
Korán reggel már a jól ismert Popcorn zenére roptuk a bemelegítő táncot, és nem is akárhogyan hiszen mindenki sárgában pompázott, sőt voltak akik roppant ötletes, saját maguk készítette igazi alkalomhoz illő kukoricás szerkóban jelentek meg! A kukorica mindenféle részét felhasználtuk ezen a napon. A csutkával például célbadobtunk, és megépítettük belőle az osztálylétrát, melyen végigsétálni igazi kihívás volt, hiszen furfangos módon kellett végigmenni! Legnagyobb meglepetésünkre, a gyerekeknek a kukoricamorzsolás meg se kottyant, olyan gyorsan peregetek a szemek, hogy akár bérmorzsolást is vállalhatnánk az osztállyal. A kézügyességük a Hamupipőke játékban is megmutatkozott, mert rendkívül gyorsan válogatták négyfelé az összekeveredett, csapatonként negyed kilónyi terményszemeket. A legizgisebb játék persze a lézerterem volt, amikor a lézerszálak között csúszva mászva kellett szabályok szerint begyűjteni a termést. Az üzleti érzéküket is fejlesztettük, egy kis kereskedelmi játékkal, egymástól kellett vásárolni hiányzó kis darabkákat, és bizony az árszabásnál és az alkunál észnél kellett lenniük. A rengeteg agyalós és mozgásos játék meghozta a várva várt mosolyokat, hiszen nincs is annál nagyobb buli, mint bedobálni a társunk szájába a popcort, vagy egy popcornszőnyegen táncolni. A pontokat végül össze sem számoltuk, mert a srácok úgy döntöttek, nálunk november 5-én mindenki nyert, és semmi értelme helyezetteket hirdetnünk!
Na ez az amiért megérte megszerveznünk ezt a napot! Ismét bebizonyosodott, hogy nálunk a szeretet a legerősebb! (Bodor Marica és Bock Erika)


Tropicarium – 2021. október 1.

A tapasztalatokon, és a közös élményeken alapuló tanítás mindennél fontosabb a 3.a osztályban.
A tropicariumi vezetett élményóránk során észrevétlenül egy kötetnyi ismeretre tettünk szert. Felejthetetlen kalandokban is bőven volt részünk, de azt sosem gondoltuk volna, hogy egy valódi aligátor annyira kíváncsi lesz ránk, hogy még az ablaküveget is lefejeli. Pontosan megtanultuk hol találkozhatunk vele a természetben, és azt is milyen menüvel táplálkozik, hiszen az etetést karnyújtásnyi távolságból nézhettük végig. A tatuk életmódja sem maradt rejtve előttünk, sőt a páncélját meg is simogathattuk. A lisztesmajmok életterébe is beléphettünk, és közöttük minden gyerek arca federült. Ezt követően a piroscsőrű tokó madár a fejünk fölött repkedett, majd egyszerűen kikapta kis tanulónk kezéből a még élő sáskát, ami igazi ínyencség számára. Az orrszarvú leguán levedlett pikkelyszerű bőrét a saját kezükkel kapargathatták le a bátrabbak, és mindenki felpróbálhatta hogyan áll a nyakában egy igazi kígyó. A magyarországi halak akváriuma előtt is büszkék lehettünk, mert a gyermekeink óriási dicséretet kaptak ezért, hogy a koi pontyot nem „aranyhalként” aposztrofálták. Számot adtunk megszerzett tudásunkról egy vetélkedő kereti között, és majdnem mindenki cápafogakkal tért haza. A rájasimogatás csodásan sikerült, mivel közben etethettük is az állatokat, akik majdhogynem kiugrottak a vízből az osztály hatalmas örömére. Állati jó kaland volt, és játszva tanultunk meg rengeteg dolgot, mert a tanulás, mulatság! Legalább is nálunk. Reméljük ezt a hangulatot a képeken át meg tudjuk mutatni nektek is. (Bodor Marica)


3. z

Névsor

Almaszüret és vadaspark – 2021. október 1.

Október első napján Halásztelekre mentünk almaszüretre. Az idő kedvező volt a szüreteléshez, a fák roskadoztak az érett gyümölcsök alatt, a gyerekek lelkesedése pedig mindent felülmúlt. Szorgos kezek, vidám gyerekek és teli szatyrok jellemezték ezt a szép napot. Fantasztikus érzés ilyennek látni ezt a kis csapatot!
Délután a Nógrádban található magán vadasparkba látogattunk el, ahol a délutáni vadetetés közben figyelhettük meg az ott élő több száz állat – szarvas, őz, muflon, vaddisznó, strucc, nandu, emu – nem mindig békés együttélését. Hallottunk szarvasbőgést, szemtanúi lehettünk az állatok közötti – az élelemért folytatott – küzdelemnek is. A nem mindennapi látvány egyaránt elbűvölte a gyerekeket és a velünk tartó szülőket is! (Scheuring Éva)


Első kirándulásaink – 2021. szeptember 1-3.

A tanévet csapatépítéssel kezdtük, három napon keresztül kirándultunk.
Első nap ellátogattunk a szentendrei Skanzenbe, ahol a falusi élet mindennapjaiba pillanthattunk bele. Megismerkedtünk a régi idők iskolájával, kipróbáltuk a ház körüli teendőket és a mezei munkákat is. Vajat köpültünk, kaszáltunk, kukoricát morzsoltunk, saroglyát cipeltünk, tehenet fejtünk. Mindezt tettük azért, hogy közelebb hozzuk a gyerekek számára a távolinak tűnő, de létező vidéki életformát, életkörülményeket.
A második napon az újpesti Tarzan Parkba látogattunk el, ahol a gyerekek számára kialakított szuper játszótéren, szuper időjárás mellett, szuper jól érezték magukat a gyerekek. Öröm volt látni őket az önfeledt játék közben!
A harmadik napra egy kis izgalmat terveztünk. A Pál-völgyi cseppkőbarlang sötét mélyébe vezetett le minket egy barlangász szakember, ahol a természet évmilliók alatt kialakított csodáiban gyönyörködtünk. Lélegzetelállító látványban volt részünk!
Jól sikerült az évkezdés, reméljük, ilyen lesz a folytatás is! (Scheuring Éva)


4. a

Névsor


4. z

Névsor


5. a

Névsor


5. z

Névsor

Molnár Ferenc és a Pál utcai fiúk – 2022. május 16.

Tartalmas programmal, kiváló időben indította a hetet az 5.z: a Sétaműhely tematikus sétája keretében jártuk végig a mindenki által ismert 115 éves regény, az író és a szereplők életének meghatározó, ikonikus helyszíneit: a gimnáziumokat, ahová a szereplők valódi megfelelői jártak; golyóztunk az einstand helyszínén, a Múzeumkertben; beazonosítottuk az író lakóhelyeit és a valamikori grund helyét; majd felfedeztük a Füvészkertet, ahol Nemecsek (szobra) a mai napig megbújik a medencében.
A program során minden utunkba kerülő játszóteret kipróbáltunk. A nap végén a Ludovika Akadémia parkjában a tóparton hűsölve fagyiztunk… erőt gyűjtve a hazaindulásra. (Turúné Tóth Anikó of.)


Előadás Norvégiáról – 2022. április 11.

2022. április 11. nemcsak a magyar költészet napja alkalmából rendezett iskolai versmaratonon való közös versmondás miatt volt emlékezetes az 5.z számára.
Osztályfőnöki órán érdekes előadást hallhattunk Norvégiáról az ott élő 4. osztályos Noahtól. Minda Judit napközis tanítónőnk unokája érdekes és izgalmas tényeket, élményeket osztott meg velünk az országról, az ottani életről, a diákok mindennapjairól és tanulmányi, illetve szabadidős lehetőségeiről. Na meg a hidegről, a bergeni 365 napos esőről, a sarki fényről, az állatkerti pingvinek városi sétájáról.
Külön öröm volt számomra, hogy az angolul zajló beszélgetést értették a diákok, sőt kérdezni is tudtak és mertek Noahtól. (Turúné Tóth Anikó o.f.)


Színházlátogatás – 2022. március 26.

2022. március 26-án este a Madách Színházban A nyomorultak című musicalt tekintette meg az 5.z kiegészülve néhány szülővel, testvérrel. A 22 fős csapatunknak nagyon látványos és izgalmas előadásban volt része.
A műsorról bővebben a Madách Színház  oldalán olvashatnak az érdeklődők. (Turúné Tóth Anikó o.f.)


Időutazáson a belvárosban – 2022. február 22.

Tartalmasan telt az 5.z 2022.02.22-je. Reggel a Március 15. téren az ókori római erőd maradványait tekintettük meg, majd a térhez köthető történelmi eseményeket idéztük meg 1848-at és 1956-ot illetően.
A ’48-as március 15-i fiatalokra emlékeztünk, amikor a Pilvax kávéházhoz, aztán a Landerer és Heckenast nyomdájának helyet adó lakóházhoz vonultunk át. Közben szakítottunk időt a Károlyi kertben egy kis játszóterezésre, hogy utána a Nemzeti Múzeum kertjében felidézzük kötelező olvasmányunk egyik híres jelenetét, az einstandoló Pásztorokat. A mellvédről, ahogy a hagyomány szerint Petőfi tette, mi is elharsogtuk a Nemzeti dalt.
Majd a múzeumi foglalkozásokon megidéztük a lovagkort beöltözve, kardot kézbe véve és saját pénzt verve, hogy utána elvonuljunk a középkori kódexmásoló szerzetesek életét is kipróbálni, azaz lúdtollal latin bölcsességeket írni, valamint megismerni az ehhez szükséges eredeti kellékeket.
Játékos, de nagyon hasznos nap volt a mai. (Turúné Tóth Anikó o.f.)


A Szépművészeti Múzeumban – 2021. november 11.

2021. november 11-én az első iskolán kívüli programon vett részt az 5.z osztály.
A történelem tananyag adta az apropót a kimozdulásra. Mivel az ókori görögökről tanulunk, a múzeum kiállítási terében vettünk részt a hellének ünnep- és mindennapjait megismertető foglalkozáson. Eljátszhattunk a gondolattal, milyen lehetett szobrásznak, fémművesnek stb. lenni, megfesthettük a magunk feketealakos vázáit, beöltözhettünk a kor férfi-, illetve női ruhájába, vagy éppen zenészek lehettünk egy színházi előadáson. A foglalkozás másik részeként pedig ki-ki elkészíthette a maga rézfibuláit, azaz a ruha vállkapcsait.
Szorítottunk időt a múzeum egyiptomi tárlatára is: mindenki elámult a különböző ember- és állatmúmiák láttán.
Természetesen nem maradhatott el a városligeti játszóterezés és a Boráros téri kürtőskalácsozás sem. (Turúné Tóth Anikó of.)


6. a

Névsor


6. z

Névsor


7. a

Névsor

Velencei-tó – 2022. május 23-24.

Kirándulásunkat egy 28 kilométeres Velencei-tó körüli biciklizéssel kezdtük, amelyet esésekkel és eltévedésekkel színesítettünk, amit aztán a kb. egy kilométeres nádasokba beleütköző kenutúrával vezettünk le. Amikor éppen nem a kormányzás és evezés nehézségeivel voltunk elfoglalva, lehetőségünk adódott hogy megfigyeljük a nádas madárvilágát (szürke és vörös gémek, bakcsók, tücsökmadarak, nádirigók, nagykócsagok, gólyatöcsök). Este egy kis sütögetéssel zártuk a nap kalandjait. Másnap, hála az éjszakai esőzés utáni napsütésnek, élő csócsóval és fürdőzéssel pihentük ki az előző nap fáradalmait. (Cs. A.)


Lézerharc a Grundon – 2022. március 10.

Régi tervünk volt, hogy az osztályunk egy 21. századi grundcsatát is megvívhasson, amelyben a csapatért, a csapat győzelméért, egységben egymásért, lányok és fiúk küzdhetnek (fájdalommentesen). A két csoportot már előre kialakítottuk. Megválasztottuk „Boka Jánost”, „Ács Ferit” és egy többfordulós küzdelemben összemértük erejünket, bátorságunkat, taktikánkat. Győzzön az ügyesebb, összetartóbb csapat! A csaták többségét a „vörös ingesek” nyerték, de aztán a Csenge nénivel kiegészülő “Pál utcaiak” az utolsó nagy küzdelemben szépítettek.
Kiválóan szórakoztunk és kellemesen elfáradtunk ezen a délelőttön. Következő osztályprogramunkat a természetbe tervezzük, de ez még egyelőre legyen titok. (Cs. A.)


Szabadulószoba – 2021. október 5.

Ha egy jó csapatot akarsz összekovácsolni, akkor adj nekik egy közös célt, lásd el őket megoldandó problémákkal, és zárd össze őket. Emiatt látogattuk meg a Trap Factory szabadulószobáit.
Három részre osztottuk az osztályt. Az első fiú csapat Agatha Christie legendás regényhősének Miss Marple-nek segített kibogózni egy gyilkosság szálait (Bottal üthetjük a nyomát). A második fiú csapatnak egy bűvész talányait kellett megoldaniuk ahhoz hogy kiszabadulhassanak a szobából (Rejtélyek háza). A harmadik, vegyes csapat pedig a maffia világába csöppent, bár veszélybe nem kerültek, problémájuk azért adódott bőven. Meg kellett tudniuk hogy kik Don Vittorio téglái (A fekete lista). Remek délelőtti program lett belőle, még monitoron is izgalmas volt nézni. (Cs. A.)


7. z

Névsor

Szabadulószoba és megemlékezés a Corvin közben – 2021. október 21.

Október 21-én délelőtt csapatépítő programot szerveztünk a Trap Factory szabadulószobákba. Két csapat idő előtt teljesítette a feladatokat és már oda-vissza elmesélték az élményeiket, mire harmadik csapatunk az egy órás időkeret előtt 17 másodperccel végre kiszabadult!
A vidám hangulatot komolyra fordítottuk, amikor a Corvin közben koszorút helyeztünk el Győrfi Lajos szobrászművész „Az 56-os pesti srác” emlékműnél. Sajnos a hirtelen feltámadó, viharos szélben nem sikerült mécsest gyújtani, de egy közös képpel emlékezni fogunk erre a napra. (Kissné Katona Mária – osztályfőnök)


8. a

Névsor

Turay Ida Színház, Orczy-kert – 2022. május 12.

A mai napon osztályunk ellátogatott a Turay Ida Színházba, ahol megnéztük Csokonai Vitéz MihályAz özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című zenés bohózatát. A darab, az eredeti nyelvezet ellenére, vendégszövegek és a szójátékok miatt jól kapcsolódik a mai korhoz. A gyerekek számára is szórakoztató volt.
A színház után, a jó időt kihasználva, elmentük az Orczy-kertbe, ahol kipróbáltuk a játszóteret, a kondiparkot és sétáltunk egy jót. (Árva Csenge)


8. z

Névsor

Megemlékezés az 1956-os forradalomról – 2021. október 22.

Iskolánk hagyománya, hogy minden tanévben megemlékezünk az 1956-os forradalomról iskolai ünnepély keretén belül. Sajnos idén újra elmaradt a műsor. Az osztályok osztályfőnökeik vezetésével beszélgettek a magyarság egyik legfontosabb ünnepéről. A 8.z osztály tanulói is így emlékeztek: egy rövid beszélgetés után videókat néztünk meg. Így tisztelegtünk az ünnep előtt. (Killi Nóra osztályfőnök)