2019/20. | 2018/19. | 2017/18.


DÖK kirándulás – 2019. június 6.

Idén ismét buszos kiránduláson vett részt az iskolánk diákönkormányzata.
Visegrádon bobozással kezdődött a program, majd közkívánatra az esztergomi Duna Múzeumban vettünk részt foglalkozáson, ahol merített papírt készítettünk.
Ezután egy gyors fagyizást követően a Bazilika kupolakilátójába vezető kb. 400 lépcsőt másztunk meg.
Zárásként az altemplomba tisztelegtünk itt nyugvó nagyjaink előtt. (Lévay Levente)


Megemlékezés iskolánk 80. évfordulójáról – 2019. május 30.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő ünnepi beszédéből:
“Gondolatban repüljünk vissza az időben: 1934-ben vagyunk. Csepelen a Kertvárosban és Királyerdőben nincs iskola. A kisgyerekek esőben-hóban, fagyban, sárban minden reggel gyalogolnak a távoli községi iskolákba. Jogos hát az igény: szükség van egy szép, modern, egészséges iskolára a Kolozsvári utcában.
Az épület helyén egy jókora homokdombon időtlen idők óta egy vadászház állt.
Az építkezést 1938 tavaszán megkezdték, s ugyanebben az évben be is fejezték, de a felszerelés, berendezés hiánya miatt a tanítás csak 1939. február 3-án kezdődött meg a 4 tantermes, kisdiákok számára megnyílt Mátyás Király Állami Népiskolában. Ettől a naptól számítjuk iskolánk történetét, tehát idén ünnepeljük fennállásának 80. évfordulóját.
Az épület fokozatos bővítésével, a férőhely növelésével ma 3 épületben közel 400 diák tanul 40 pedagógus irányításával.”


Akadályverseny – 2019. április 16.

Iskolánkban idén tavasszal ismét megrendezésre került felső tagozatban az akadályverseny.
A népszerű vetélkedő, amely osztályonkénti csapatok alkotásával körbe járták az épület termeit, ahol a kollégák kreatív ötletekkel várták a lelkes tanulókat, hogy megoldják az általuk feltett kérdésekre a válaszokat.
A szervezők a csapatoknak megérdemelt finom ajándékokat osztottak ki. A vidám nap után a diákok megkezdték a tavaszi szünetet. (Gabi néni)


Napközisek húsvéti délutánja – 2019. április 12.

„Ez a húsvét olyan ünnep,
fák, virágok megzsendülnek…”

Április 12-én, pénteken a napközis tanulók húsvéti kézműveskedésen vettek részt. Megismerkedhettek a különböző motívumokkal, díszítési technikákkal. A kosárkákban a hímes tojások mellett nyuszik is megbújtak.
Ismereteiket is bővíthették az ünneppel, a hagyományokkal és a szokásokkal kapcsolatban. Jó hangulatban telt el a délután. (Dobos Anna és Fazekasné Vajda Éva tanítók)


Költészet Napja – 2019. április 11.

Harmadik éve rendezi meg a magyar költők előtti tisztelgésként a Mátyás Király Általános Iskola humán munkaközössége a költészet napi rendezvényét.
A hetedik és nyolcadik osztályosok egy-egy csapata most is versenyre gyűlt össze, amelyen az iskolánk könyvtárostanára, Kozák Ágnes által összeállított játékos feladatokat oldották meg. Kipróbálhatták magukat többek között versírásban, kvízjátékban és költők, múzsák, versek párosításában. Előzetes feladatként pedig tablót készítettek e jeles napra.
5. órában a minden évben nagyon várt versmaratonra került sor, amelyen tanáraink és diákjaink mondhatták el kedvenc magyar versüket. (Turúné Tóth Anikó MK-vezető)


Flashmob – 2019. március 14.

Különleges módját választotta a március 15-i nemzeti ünnepünkről való megemlékezésnek a Mátyás Király Általános Iskola 14-én csütörtökön.
Az esemény idei felelőse, Kis Gergely és Turúné Tóth Anikó villámcsődületet szervezett a Görgey térre Petőfi szobrához, ahol Barati Krisztián, Szász Gergő, Zupkó Dávid (6.a), Ancsa Márk, Kiss Zsombor és Sztaniszlav Viktor (6.z) előadásában Kókay Márton (6.z) közreműködésével többször egymás után elhangzott Petőfi Sándor verse, a Nemzeti dal. Ahogy fokozatosan érkeztek az osztályok a térre, egyre többen harsogták a versmondókkal együtt az eskü szövegét.
Az ünnepség nagy örömünkre megállásra és versmondásra késztetett sok járókelőt is, valamint több óvodáscsoport is csatlakozott a diákjainkhoz, így a flashmobunk valóban elérte célját: megszólította Csepel népét.
A Kossuth-nóta éneklése közben tiszteletünk jeleként iskolánk diákvezetői, Fazekas Regina és Kucsera Tamás (8.a) kíséretében Weszprémyné Szeip Csilla intézményvezető-helyettes koszorút helyezett el a szobornál.
A diákság – nem kis feltűnést keltve- a Kossuth-nótát énekelve vonult vissza az iskolába. (Turúné Tóth Anikó)


Mókás Fizika – 2019. február 12.

Iskolánk 7. és 8. osztályosai megtekintették a Mókás Fizika c. interaktív kiállítást a Szabó Magda közösségi Térben.
Érdekes fizikai jelenségekkel találkoztak a tanulók, kísérleteket próbálhattak ki, megismerkedhettek mindennapokban használt eszközeink működésének törvényszerűségeivel, azokra könnyen érthető magyarázatot kaptak. Találkozhattak itt például a súrlódáshoz, a gravitációhoz, a hanghoz, az elektromossághoz és a fényhez kapcsolódó játékokkal. Jó programot jelentett, nemcsak szórakoztak, tanultak is, számos jelenséget megtapasztalhattak, melyeket fizika tanulmányaik során hasznosíthatnak. (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Alsós farsang – 2019. február 8.

„Arcod rejtsed álarc mögé, öltsél cifra maskarát,
Szökjünk, tomboljunk, itt a farsang,
Pörögjenek a citerák!”

A fenti népi rigmussal vette hivatalosan is kezdetét iskolánk idei farsangi ünnepsége.
A program a hagyományos jelmezes felvonulással indult a tornateremben. Az értékelés ezúttal is nehéz helyzet elé állította a zsűrit, hiszen a farsangi maskarák egytől-egyig sziporkázó ötletekről és készítőik – többnyire a kedves szülők – hihetetlen kreativitásáról árulkodtak.
Amíg vártunk az eredményhirdetésre, addig a tornateremben Tóth Zsuzsa és művésztársai táncházi vigasságot szerveztek kicsiknek és nagyoknak; illetve ezzel egyidőben Szmirnov Kriszta zsúr-animátor pedig játékos foglalkozásra várta a Csontváry terembe látogató kisdiákokat.
Ezen kívül volt még a bulin lufihajtogatás – a büfékben mindenféle finom falat – s az elmaradhatatlan tombolasorsolást is megtartották az évfolyamok.
Úgy gondoljuk; aki jelen volt, minden bizonnyal nagyon jól érezte magát; s reméljük a telet sikerült jó messzire kergetnünk. (Gyenes Csilla)


Látványszínház az alsósoknak – 2019. január 21.

A Szegedi Látványszínház Furfangos Farsang c. darabjával látogatott el iskolánkba január 21-én.
Az alsó tagozatosok számára előadott történetben igyekeztek népszerűsíteni az egészséges életmód mellett a környezettudatos életet is.
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Rendhagyó irodalomóra Csórics Balázzsal – 2018. december 14.

Rendhagyó irodalomórára érkezett a csepeli Mátyás Király Általános Iskolába Csórics Balázs színművész, intézményünk régi diákja Turúné Tóth Anikó meghívására. A 6.z osztály tanulói Arany János: Toldi Előhangjával ismerkedtek meg.
A művész bevonta a tanulókat a képalkotás izgalmas folyamatába, így a mű élményteremtő megismertetésébe. Az így megszerzett tudás lehetőséget teremtett az önismeret, a képzelet, a kreativitás és az érzelmek kifejezésére, fejlesztésére. Sőt a saját élményeiken, reflexióikon átszűrve meg is érthették az Előhangban leírt világot. Az is tudatosodhatott a gyerekekben, hogy a képzelet során kialakuló érzelem energizáló, mozgósító hatású, amely következtében eredményes lehet a tanulás. A szöveg ritmizálása pedig a bevésést, a könnyebb megjegyzést segítette. A foglalkozás végére az Előhang filmváltozatát is leforgatták. (Turúné Tóth Anikó, Kozák Ágnes)


Adventi vásár – 2018. december 14.

„Gyere velem a vásárba,
fussunk oda hamarjába!”

December 14-én rendezte meg a napközis munkaközösség hagyományos adventi vásárát.
A programot most is, mint minden évben szorgos előkészület előzött meg. A gyerekek saját kezűleg barkácsolt alkotásai mellett, az anyukák által készített finomabbnál-finomabb sütik és egyéb ünnepi kreációk sokasága töltötte meg az árusok asztalait.
A gyerekek és a szervezők nevében ezúton szeretnénk megköszönni a lelkes szülők és támogatók segítségét. (Gyenes Csilla)


Karácsonyi hangverseny – 2018. december 13.

Iskolánk december 13-án tartotta hagyományos karácsonyi hangversenyét a Béke téri Jézus Szíve plébániatemplomban. A zsúfolásig megtelt templomban az iskola mindkét kórusa szerepelt Kissné Katona Mária vezényletével. Gyönyörködhettünk Vaspál Zsombor szólóénekében, aki egy Bach dallamot adott elő. Osztálytársa Müller Petra ķísérte zongorán. Kiss Gábor tanítványai Miklós Bíborka és Kovács Kamilla furulyán játszottak. Majd a Kicsinyek kórusa következett. Csengő hangjukon betlehemes dalok, Bárdos Lajos és Karai József szerzeményei hangzottak fel. Iskolánk volt tanulója Pap Noémi kísérte őket zongorán, aki önálló zeneszámmal Mozart Variációival is szerepelt. A felsős kórus műsorában 13. századi Domine dallamot, Lisznyai Gábor: Ó, jöjj Messiásunk, Karai J. -Nagy László: Új regösének kórusműveit hallhattuk. A hangverseny vége felé következett Britten: Deo Gracias című csodazenéje, amely a kórus kedvencévé vált. Köszönet a kitűnő zongorakíséretért Király Angelika tanárnőnek. A közönség örömére kicsik és nagyok együtt énekelték a Dolly Roll népszerű Karácsonyi képeslap c. szívhez szóló számát. Az idén is lelkesítő volt az a szeretet, amellyel a templomban fogadtak bennünket, reméljük, még hosszú évekig így lesz.


FKF foglalkozás – 2018. november 21.

Iskolán alsó tagozatosai a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) által szervezett interaktív foglalkozás keretében ismerkedhettek az FKF tevékenységével, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újrahasznosítás és újrahasználat nyújtotta lehetőségekkel. A gyerekek szembesülhettek a szemetelés környezetkárosító hatásával valamint a szelektív szemétgyűjtés gyakorlatát is megismerhették és kipróbálhatták szemléltető eszközök segítségével. Reméljük, hogy a környezettudatos gondolkodásmód kialakításához hozzájárult a foglakozás. A gyerekek a kapott munkafüzet kitöltésével játékos formában továbbgondolhatják a látottakat. (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Irodalmi délután (1-2. oszt) – 2018. november 19.

2018. november 19-én irodalmi délutánt rendeztünk az 1-2. osztályos tanulóknak a Mátyás Király Emlékév alkalmából.
Rejtvényfejtés, mesefilm, közös mesélés, mozgásos játék színesítette a programot, melynek végén mindenki elkészítette saját koronáját.
(Elszászer Ildikó és Mácsai Erika tanítók)


Kerületi Mátyás-nap – 2018. november 16.

A Mátyás Király Általános Iskola Mátyás király születése 575. és trónra lépése 560. évfordulója (1458-1490) alkalmából kerületi versenyt rendezett Mátyás király és kora címmel. A csepeli és soroksári 7-8. osztályos tanulókból álló csapatok már hónapokkal a verseny napja előtt előzetes feladatokkal (reneszánsz női fejdísz, sisak, pajzs, korhű udvari viselet, korabeli fegyverek) készültek a nagy erő-és tudáspróbára. Készült még „tárlatvezetés” is (digitális film, power point) a témával kapcsolatos témakörökből. A szellemi vetélkedőn a tanulók bizonyíthatták tudásukat, illetve a versenyző csapatok fölsorakozva a rajtvonalra a nemes versengés ügyességi feladatait is megoldották. A verseny győztese a Gróf Széchenyi István Általános Iskola csapata lett.
Bízunk benne, hogy mindannyiunk számára feledhetetlen emlék marad ez a program. (Kozák Ágnes a vetélkedő szervezője, könyvtáros tanár)


Erdőismereti foglalkozás (2.a, 2.z) – 2018. november 14.

Vidd magaddal erdő csendjét,
virágoknak harmatkelyhét…

Rendhagyó erdei kiránduláson vettek részt másodikos tanulóink a Hűvösvölgyben és környékén egy hűs, ámde verőfényes novemberi napon.
Vendéglátónk – Aradi Alice földrajztanár-erdőpedagógus először egy órás erdei sétára invitált bennünket, ahol az ott élő állat- és növényvilággal ismerkedhettünk meg.
Utunk gyalogosan a hárshegyi állomásig tartott, ahol az éppen befutó gyermekvasút „laborkocsijába” szálltunk fel. Ahogy elfoglaltuk helyünket; tekintetünk elsőként a kocsi gazdag és igényes belső dekorációján akadt meg. Az ablakokat erdei termésekből készített füzérek díszítették; számos kitömött erdei állatot láthattunk; a falakat pedig vidám gyermekrajzok tarkították.
Mialatt vonatunk haladt velünk útján Széchenyi-hegyre, illetve vissza Hűvösvölgybe; ezalatt kétórás interaktív, játékos foglalkozáson vettünk részt azon ismeretekre építve, melyeket erdei sétánkon tanultunk. A kiscsoportokban zajló madár-meghatározás, illatfelismerés, a „Titok asztalnál” való keresgélés és a többi érdekes feladat sok-sok vidám percet és hasznos ismeretszerzést jelentett tanulóinknak!
Köszönjük Aradi Alice tanárnőnek igényes szakmai munkáját és a kedves fogadtatást! ☺
(2.a és 2.z osztály)


Megemlékezés a Tamariska-dombon – 2018. október 19.

1956. október 23.-i forradalom alkalmából látogattunk el az osztályunkkal a Tamariska domb alatt található Csepeli Büszkeségpontra. Az egykori légoltalmi óvóhely ma 1956-os emlékkiállításnak ad helyet.
Beléptünk az óvóhelyre ahol egy hosszú folyosó fogadott minket, aminek mindkét oldalán háborús műemlékeket csodálhattunk meg. Az idegenvezető hölgy elmondta a műemlékek történeteit, amelyeknek egy részét az akkor élő gyerekektől, – akik ma is élnek- tudjuk. Mesélt nekünk az korabeli harci viseletről, katonai és otthon készített fegyverekről. Arról, ahogyan az épületek kinéztek a harcok után. Elmondta a Tamariska domb felépítését és háborús jelentőségét. Majd odaértünk egy helyre, amit korhűen rendeztek be „portának”, ahol a létszámot és hasonlóan fontos dolgokat ellenőrizték. Onnan átléptünk a sebesültek ellátására szolgáló helyre, ahol három jelentkező kipróbálhatta az akkori hordágyat. Azután egy hosszú folyosóra értünk, ahol várakoztak akkoriban az emberek, két hölgyet ábrázoló bábunak a beszélgetését hallgathattunk meg hangfelvételen. Az idegenvezető a beszélgetés alapján feltett nekünk kérdéseket. Továbbmenve megnéztünk egy hálókamrát, egy férfiak és nők által közösen használt mosdót, majd végül egy berendezett sarkot ahol a gyerekek játszottak. A következő folyosón az ebédlőrészt láttuk, egy anyukát és egy lányt, amint az ételt készítették. Végül pedig egy kisfilmet néztünk meg, ami összefoglalta a szabadságharcban történteket. Itt ért véget a Tamariska dombon tett látogatásunk.
Nagyon tanulságos és érdekes volt, a büszkeségponton tett látogatásunk, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. (Sirmer Blanka 7.z osztályos tanuló)


Emlékezés a könyvtárban – 2018. október 8.

Az iskolai könyvtár névadójára, Dr. Ballér Endrénére emlékezve ünnepi műsort rendeztek a Mátyás Király Általános Iskola könyvtárában 2018. 10. 8-án.
A tanulók szavalattal, felolvasással, énekléssel tisztelegtek a névadó emléke előtt. Majd Dr. Ballér Endréné hozzátartozói felidézték a névadóhoz fűződő emlékeiket.
A jelen lévők lelkében mély nyomokat hagytak az ünnep pillanatai. (Kozák Ágnes)

Tisztelt Igazgató Asszony, Kedves Juhász Katalin!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a tegnapi megható és felemelő megemlékezésért! Nem csak a műsor volt nagyon szép, hanem különösen is nagy élmény volt látni ezt a kiválóan szervezett, igényes iskolát. Érezhető volt – nemcsak a könyvtárban, hanem a folyosókon, az ebédlőben és az udvaron is -, hogy mindenre jut figyelem és gondoskodás, és hogy gyerekek is magukénak érzik az iskolát, ami így igazán “második otthonuk” lehet.
Mi komolyan gondoljuk, hogy szeretnénk tartani a kapcsolatot, ahogy ez az leginkább iskolának megfelel. Sok üdvözlettel és még egyszer köszönettel: Ballér Piroska


Megemlékezés az aradi vértanúkról – 2018. október 5.

Iskolánk alsó tagozatos tanulói rendhagyó módon emlékeztek meg 1849. október 6-ról.
Az első és második osztályos tanulók az első órában ünnepi műsoron vettek részt, majd a másodikosok az Aradi vértanúk útja sarkán felállított emlékműhöz látogattak el, ahol kegyeleti szalagok és mécsesek elhelyezésével tisztelegtek az október 6-i hősök emléke előtt.
Harmadik és negyedik évfolyamos tanulóink a Fiumei úti temetőben rótták le tiszteletüket. (Zajacz Ildikó)


A Zene Világnapja az iskolánkban – 2018. október 1.

Iskolánk néhány éves hagyománya október 1-jén a zene világnapjának megūnneplése. Két évvel ezelőtt Liszt Ferenc rapszódia mûveiből tartottunk rendhagyó énekórát. Tavaly Kodály Zoltán halálának 100. évfordulójára emlékeztünk.
Az idei tanév október 1-jén bemutattuk tanulóinknak, hogy nemcsak Mozart vagy Beethoven, vagy Liszt Ferenc kezdte pályáját csodagyerekként, kivételes zenei tehetségek ma is születnek. A hangszeres pici gyerekek mellett csodálatos hangú fiúkórustól hallgattuk Britten Karácsonyi énekeit. Iskolánk felsős kórusa december 13-án szerepel ezekkel a dalokkal a Béke téri Jézus szíve templomban melyre szeretettel hívjuk majd a családokat. (Hajas Lilla)


Napközis sportdélután – 2018. szeptember 27-28.

Csatát vívok, lovagolok,
Az igazságot védem,
Nemes szívű lovag vagyok,
A becsület a létem.

A „Lovagi torna” nevet kapta az a játékos sportrendezvény, melyet a napközis munkaközösség szervezett szeptember havának utolsó csütörtök-, illetve péntek délutánján az iskola udvarán. A témaválasztás aktualitását az idei tanév „Mátyás”-tematikája szolgáltatta. A tanulócsoportokból szerveződött alkalmi csapatok különböző ügyességet, bátorságot és erőt igénylő feladatok végrehajtásával idézték meg a középkori lovagok életét; illetve a lovagi tornák hangulatát.
Elmondható, hogy valamennyi feladat végrehajtását a sportszerű küzdelem, és a jó hangulatú csapatjáték jellemezte. Köszönet érte Debreceni Istvánné Etelka néninek a rendezvény főszervezőjének! (Gyenes Csilla)


Papírgyűjtés – 2018. szeptember 25-27.

Iskolánk Diákönkormányzata idén is megszervezte a tanév első papírgyűjtését. A szülők és gyerekeik egyaránt kitettek magukért, hiszen rengeteg papírt gyűjtöttek. Ebben az évben is a 7. és a 8. osztályosok segédkeztek a papírok lemérésében, pakolásában és cipelésében. A hideg ellenére mindenki remekül érezte magát ebben a három napban. Remélhetőleg a második félévben is lesz gyűjtés és akkor lehet ismét rengeteg papírt gyűjteni. (Kucsera Tamás 8.a)


Varázslatos Világom – 2018. szeptember 24.

Szeptember 24-én Varázslatos Világom címmel a Magyar Állami Operaház zeneművész nagykövete, Nagy Mária iskolánk alsós osztályainak interaktív, zenés előadást tartott. A gyerekek betekinthettek a színház életébe, a művészek tevékenységébe. Az élvezetes program során a tanulók megismerkedhettek azokkal a hangszerekkel, amelyek az opera- vagy balettelőadások során megszólalnak a zenekarban és kötetlenül, játékos formában kerülhettek közel a zene különleges világához. (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Békaavató – 2018. szeptember 19.

Szeptember 19-én a DÖK idén is megszervezte az 5. osztályosoknak a békaavató bátorságpróbát. A felső tagozat legkisebbjei izgalommal vetették bele magukat a vicces feladatok megoldásába, mint amilyen pl. a „mocsári kígyó” megtalálása, vagy a békaügetés hátrafelé volt.
A próbatétel végén örömmel vették át a hősiességüket bizonyító oklevelet. (Turúné Tóth Anikó)


Faültetés – 2018. szeptember 7.

Iskolánk két első osztályának az idén is egy-egy facsemetét ajánlott fel a Tankerületünk a Zöldelő-zöldülő Iskolák program keretében, azzal a pedagógiai céllal, hogy a gyermekek 8 éven keresztül vigyázzanak az “évfolyamfára”, gondozzák azt a természet és a környezet iránti felelősségüket erősítve. Szeptember 7-én került sor az iskolaudvaron osztályok fáinak elültetésére a tanulók és a tanító nénik jelenlétében.
Az 1.a gömbkőris, az 1.z csüngő nyír csemetét kapott. Köszönjük Tóth János tankerületi igazgatónak és iskolánk karbantartójának, hogy az elképzelés a gyakorlatban is megvalósult.
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Zenei tábor – 2018. szeptember 4-7.

Hagyományos zenei táborunkat idén is a Balaton partján, Szántódon tartottuk meg szeptember 4–7–ig. Az első nap kilátástalan, özönvíz szerű esőzése után szerencsére kiderült az ég és nyárias meleg időben zajlottak a programok.
Délelőttönként énekkari próbákon és kézműves foglalkozásokon vettek részt a diákok, délutánonként kirándultunk Tihanyba, vagy a Balaton partján pihentünk, számháborúztunk. Esténként fodrász-, tetoválás-, és sminkversenyen, csapatvetélkedőkön és Ki mit tud?-on mérték össze tudásukat a gyerekek. Péntek délután mindenki sajnálta otthagyni ezt a vidám tábort. (Kissné Katona Mária)


Sporttábor – 2018. szeptember 4-7.

Keddien reggel 8 órakor elindultunk táborunk helyszínére: Gárdonyba. Esős napunk volt. A sok utazás után végre megérkeztünk. Először elfoglaltuk a szállásunkat a Fészek vendégházban. Még mindig nagyon esett az eső. Szerencsére délutánra elállt és elmentünk kenuzni. Sok ismeretet szereztünk a túravezetőnktől, aki mesélt a Velencei-tó állatvilágról és persze magáról a tóról is. Este 10 körül még éjszakai fürdőzésen is részt vettünk a szabad strandon.
Szerdán körbebicikliztük a tavat, bár néhány baleset is volt, de épen hazaért mindenki. Ezalatt a 4 óra alatt meglátogattuk Miska huszár bádogszobrát és a pákozdi Katonai Emlékparkot. Itt láthattunk világháborús tankot is.
Csütörtökön is strandoltunk, pancsoltunk, vizibicikliztünk és még számháborúztunk is, délután elmentünk szabaduló szobába, aztán „élőcsocsóztunk”. Este elfoglaltuk az új szállásunkat ahol sütögettünk is. Pénteken még utoljára elmentünk strandolni aztán vonatra szálltunk és indultunk haza. (Kucsera Tamás 8.a)


Évnyitó – 2018. szeptember 3.

Részlet Juhász Katalin igazgatónő évnyitó beszédéből:
“Most hozzátok, iskolánk legfiatalabb tanulóihoz, iskolánkba ma először belépő elsős gyerekekhez fordulok.
Mától egy egészen új, izgalmas világ tárul fel előttetek. Ebben a csodálatos világban segítőitek lesznek a tanító nénik. Ha figyelmesen hallgatjátok őket, megfogadjátok tanácsaikat, teljesítitek kéréseiket, akkor ez a gyönyörűséges világ ebben az iskolában 8 éven keresztül mindig körülvesz majd Benneteket.
Jól látom, hogy a legtöbben izgatottan vártátok a mai napot? Nagyon szeretnétek már tudni, hogy mi fog történni ma, holnap, vagy a jövő héten?
Elárulok nektek nagyon halkan egy titkot, amit én tudok: Van, aki nálatok sokkal jobban izgul, s kíváncsian várja az elkövetkező napokat. Mit gondoltok, kiről beszélek? Édesanyátok, édesapátok, akik számára nehezebb lesz az iskolakezdés, mint nektek. Segítsetek nekik azzal, hogy sok dicséretet, piros pontot visztek nekik haza, jókedvvel jöttök iskolába, s otthon szófogadóan elkészítitek a másnapi házi feladatokat!”


2019/20. | 2018/19. | 2017/18.