Beiratkozás 2021/22. tanévre (április 15-16.)

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.
A beiratkozás időpontja: 2021. április 15-16.
A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-ügyintézési felületén keresztül.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2021/22-es tanév első napján történik meg.


Tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik.
A tankötelessé váló gyermekek beiratkozásáról szóló részletes tájékoztató a körzetes intézmények, az önkormányzatok honlapján, valamint a Dél-Pesti Tankerületi Központ honlapján egyaránt elérhető és megtekinthető lesz. Az általános iskolai beiratkozás időpontja 2021. április 15-16.

Felhívás


Információk a 2021. őszén induló 1. osztályok szervezéséről

Tisztelt Szülők!

Közeledik az általános iskolába való beiratkozás időpontja. Nagyon nehéz a szülőknek meghozni a döntést: melyik iskolába, milyen speciális képzésre, melyik tanító nénihez vigyem a gyermekemet.
Sajnos a járványügyi helyzet miatt az iskolákban is komoly intézkedéseket kellett hozni védelmi, megelőzési okokból. Ezért sajnos a beiratkozás, ennek előkészítésének folyamata, a döntés megkönnyítése az eddigi évektől jelentősen eltér, nem tudjuk az eddig jól bevált bemutatkozási formákat megvalósítani.
Folyamatosan szeretnénk Önöket tájékoztatni, a felmerülő kérdéseket megválaszolni. Ezért létrehoztunk egy csoportot a Google Classroom felületén, ahol minden aktuális információt megtalálnak majd, illetve kérdéseket tehetnek fel, amire az adott téma illetékese választ ad. Természetesen ezeket a kérdéseket, válaszokat a csoport minden tagja láthatja.

Mi szükséges ehhez?
Először is a Gmailben egy email postafiók. Majd ezzel az email címmel kell belépni az alábbi linken található felületre.
https://classroom.google.com/c/MjYyMDAxODAwMTgw?cjc=stvvalz
Várjuk a csatlakozásukat. Minden egyéb információt ott találhatnak majd.

Köszönettel: Juhász Katalin intézményvezető