Fővárosi és kerületi versenyek

Hatvani István Fizikaverseny – 2019. május 17-18.

Simon Marcell 8. z osztályos tanuló a Hatvani István Fizikaverseny három levelező fordulója után meghívást kapott a május 17-18-án Debrecenben megrendezésre kerülő döntőre. A versenyt az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Hadú-Bihar Megyei csoportja szervezi a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetével együttműködésben. Marcell a három forduló után a 76 induló közül a 8. helyen végzett. Gratulálunk az eddigi kimagasló teljesítményéhez és szurkolunk neki a döntőben!
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Kerületi játékos anyanyelvi vetélkedő – 2019. április 25.

A 2019. április 25-én megrendezett kerületi játékos anyanyelvi vetélkedőn iskolánkat az 5-6. osztályos korcsoportban a 6.z osztályos Toth Balázs, Musbeh Szonja és Papp Csepke képviselte. A csapat a nagyon erős mezőnyben 4. helyen végzett.

A 2019. márciusi kerületi szövegértő versenyen Lajtos Janka (5.z) 3. helyezést, Papp Csepke 6.z osztályos tanulónk pedig 1. helyezést ért el. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk. (Turúné Tóth Anikó humán mk.-vez.)


Kerületi informatika verseny – 2019. március 13.

A Fővárosi Általános Iskolai Informatika Alkalmazói Verseny kerületi fordulójára négy tanulónk nevezett. A versenyen Szász Gergő (6.a) a 7-8. osztályosok táblázatkezelés versenyén 4. helyezést, Bicskey Attila (7.z) pedig 2. helyezést ért el.
Prezentáció készítés kategóriában Tóth Krisztina (8.a) 4. helyezést, Weszerle Ádám (8.a) pedig 1. helyezést ért el.
Weszerle Ádám és Bicskey Attila továbbjutott az április 16-án megrendezésre kerülő budapesti döntőbe. Mindannyiuknak szívből gratulál felkészítő tanáruk: Csákány András.


Kerületi versenyek az alsó tagozaton – 2019. március 5. , 12.

Tanulóink kiemelkedő eredményeket értek el a kerületi alsó tagozatos versenyeken.

Március 5-én tartották a szövegértő versenyt, melyen Pintér Janka 3.z osztályos tanulónk I. helyezett, Gazdag Emma 3.z osztályos tanulónk VII. helyezett lett. Farkas Emma 4.a osztályos tanulónk VI. helyen végzett.

Március 12-én iskolánkban rendeztük meg a kerületi helyesíró versenyt, melyen Farkas Emma győzött, s így ő képviseli kerületünket a fővárosi anyanyelvi versenyen. Kis Csanád 4.z osztályos tanulónk IV. helyezést ért el.
Eredményükhöz szívből gratulálunk! Köszönjük a felkészítő tanító nénik munkáját!


Zrínyi Ilona Matematikaverseny – 2019. február 15.

Február 15-én megrendezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2000 fő feletti versenyzőből a Budapest IV. körzeti fordulóján a 3. osztályosok között Kovács Róbert 11. helyezést érte el. Felkészítő tanár: Zajacz IldikóEzúton is gratulálunk a szép eredményhez!


Montágh Imre Szépolvasó Verseny – 2018. november 7.

A 2018. november 7.-én megrendezett kerületi Montágh Imre Szépolvasó Versenyen iskolánk tanulói kiemelkedő eredményt értek el.Kopasz Viktória Zoé (4.z) 3. helyezett,
Gavajda Gergő (3.a) 4. helyezett lett.Felkészítő tanítóiknak is gratulálunk!

Matekguru verseny – 2018. november 7.

A 8.z osztály csapata tovább jutott a Matekguru verseny első fordulóján. A csapat tagjai:

 • Simon Marcell
 • Szabó Kamilla
 • Szolyka Adrienn
 • Kondrát Liza

Felkészítő tanáruk: Plank Györgyné.
Gratulálunk a szép eredményhez!


Bolyai Matematika Csapatverseny – 2018. október 26.

A 7.z osztályos csapatunk az októberben megrendezésre került Bolyai Matematika Csapatverseny Dél-Pesti Körzeti fordulójában 2. helyezést ért el. A csapat tagjai:

 • Bicskey Attila Norbert
 • Sirmer Blanka
 • Repei Petra
 • Török Norbert

Felkészítő tanárok: Scherer Aranka, Gálné Rozsi Krisztina
Gratulálunk a szép eredményhez!


Házi versenyek

Alsós szövegértő matematika- és rajzverseny – 2018. december 1.

Iskolánkban novemberben megtartottuk a szokásos szövegértő és matematika versenyeinket a 2-4. osztályos tanulóknak Scherer Aranka tanító néni szervezésében. Az előző évekhez hasonlóan osztályonként 8-10 tanuló képviseltette magát a megmérettetéseken és december 1-én hirdettünk eredményt, amely során minden tanuló kedves ajándékban részesült. Ezen a napon díjaztuk a rajzverseny helyezettjeit is. Börcsök Anna néni és Fekete Ildikó néni zsűrizte az alkotásokat.

Matematikaversenyen 1. helyezést elért tanulók:

 • Lajtos Nóra 2.z
 • Gazdag Emma 3.z
 • Tölgyesi Tamás 4.a, Halupka Dániel 4.z

Szövegértő versenyen 1. helyezést elért tanulók:

 • Pintér Helga 2.a, Papp Diána 2.z, Nemes Nagy Dóra 2.z, Tölgyesi Emma 2.z,
  Lajtos Nóra 2.z, Pap Nika 2.z, Repei Eszter 2.z
 • Plank Bendegúz 3.a, Pintér Janka 3.z, Gazdag Emma 3.z
 • Tóth Rebeka 4.z, Halupka Dániel 4.z, Kis Csanád 4.z, Farkas Emma 4.a, Tölgyesi Tamás 4.a

Rajzversenyen 1. helyezést elért tanulók:

 • Szőlősi Boglárka 1.a
 • Kelemen Ida 2.z
 • Fok Levente 3.z
 • Kocsis Kristóf 4.z

Gratulálunk az eredményekhez!


Szépolvasó verseny 3-4. osztály – 2018. október 16.

Hagyományainkhoz hűen, ebben az esztendőben is megrendeztük iskolánkban a szépolvasó versenyt a 3. és 4. osztályos tanulók között, melynek célja, hogy a győztesek képviseljék iskolánkat a kerületi megmérettetésen. Nagyon sok szép olvasást hallottunk, közülük a 3. osztályos Gavajda Gergő, és a 4. osztályos Kopasz Viktória teljesítménye nyerte el a zsűri tetszését.
A következő eredmények születtek:

 1. Kopasz Viktória 4.z
 2. Farkas Emma 4.a
 3. Halupka Dániel 4.z
 1. Gavajda Gergő 3.a
 2. Kálmán Máté 3.a
 3. Gazdag Emma 3.z

Köszönjük a gyermekeknek a részvételt, a győzteseknek pedig sok sikert kívánunk a kerületi versenyre. (Scheuring Ferencné)