Fővárosi és kerületi versenyek

Vermes Miklós Fizikaverseny országos döntő – 2020. február 8.

2020. február 8-án került sor a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Intézetében Vermes Miklós Kossuth-díjas fizikatanár emlékére meghirdetett Muki bácsi „mutatós kísérletek – bárki csinálhatja” Fizikai Kísérletek Versenyének országos döntőjére.
Iskolánkat Ács Regina és Musbeh Szonja (7.z) osztályos tanulók képviselték, akik közös kísérlet bemutatójukkal a körzeti fordulón jogot szereztek a döntőben való részvételre. A szombati megmérettetésen ismételten kiválóan szerepeltek, országos III. helyezést értek el. Nem mindennapi élmény volt számukra megtapasztalni, hogy milyen egy egyetemi katedrán előadni és kísérleteket végezni a csaknem 50 néző és az egyetemi- és középiskolai oktatókból álló zsűri előtt.
Gratulálunk Reginának és Szonjának sikeres munkájukhoz, kiemelkedő eredményükhöz!
(Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Bolyai Természettudományi Verseny – 2020. február 7.

A Bolyai Természettudományi Versenyt körzeti fordulóját február 7-én rendezték meg. Az eseménynek a Jedlik Ányos Gimnázium adott otthont. A rangos megmérettetésen iskolánkat összesen 28 tanuló (7 csapat) képviselte. Azóta a díjkiosztóra is sor került. A 4. z egyik csapata – Pintér Janka, Gazdag Emma, Kiss Noémi, Varga-Bata Áron korcsoportjában a 6. helyen végzett. Míg a 6. z osztályból Antos Noémi, Lajtos Janka, Fazekas Tamara és Krisztián Lilla az előkelő 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!
Felkészítő tanárok: Bencéné Várda Katalin, Kisné Bognár Ágnes, Lovász Lóránd


Vermes Miklós Fizikaverseny – 2020. január 17.

Vermes Miklós Kossuth-díjas fizikatanár emlékére 2020. január 17-én rendezték meg a Muki bácsi, „Mutatós kísérletek – bárki csinálhatja” c. fizikai kísérletek budapesti és Pest megyei versenyét a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Vermes Miklós tanári pályáját a Fasori Gimnáziumban kezdte, ott tanított 1929 és 1952 között, majd 1952-től kezdve haláláig a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban.
Egyszerű, látványos kísérletekkel lehetett benevezni a versenyre.
Iskolánkat 7. osztályos tanulók képviselték: Ács Regina, Musbeh Szonja, Forgács Nelli, Kazai Kamilla (7.z) és Galgovszki Bence, Károly Alex, Szász Gergő (7.a). Valamennyien szépen helyt álltak, sikeresen elvégezték és ismertették a választott kísérleteiket a háromtagú zsűri, a többi pályázó és a kísérőtanárok előtt. A zsűri elnöke Kroó Norbert fizikus, kutatóprofesszor volt.
Résztvevő tanulóink közül a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta Ács Regina-Musbeh Szonja, akik kategóriájukban III. helyezést értek és ezzel jogot szereztek az országos döntőben való részvételre.
Minden résztvevőnek gratulálunk, a döntősökért szorítunk február 8-án. Szegeden az egyetem Fizika Tanszékén mutatják be újra a kísérletüket. (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Kerületi szépolvasó verseny – 2019. november 6.

Papp Diána 3.z osztályos tanuló az alsó tagozatos kerületi szépolvasó versenyen III. helyezést ért el.
Eredményéhez szívből gratulálunk!
Felkészítő tanára: Benczéné Várda Katalin

Házi versenyek

Házi kémia verseny – 2020. február 4.

Résztvevők: 7. évfolyam 10 fő, 8. évfolyam 5 fő
A kerületi versenyen iskolánkat képviseli:
7. évfolyam: Ács Regina, Horváth Dóra (7.z), Szécsi László (7.a)
8. évfolyam: Ács Dorina, Tóth Alexa, Bicskey Attila (8.z)
Minden résztvevőnek gratulálok és további jó felkészülést kívánok. (Király Bálintné)


Házi Kazinczy verseny – 2019. november 13.

Szerdán nagysikerű házi Kazinczy-versenyt szervezett a Humán Munkaközösség. A verseny egyben a decemberi kerületi versenyre való kiválasztást is jelentette mindkét korcsoport számára. A zsűrinek nagyon nehéz helyzete volt, ugyanis kiegyenlített, magas szintű előadást produkált minden versenyző. Éppen ezért csak 1. helyezést hirdettünk.
Ők a következők: 5-6. osztályosok: Kopasz Viktória 5.z, 7-8. osztályosok: Repei Petra 8.z
A versenyzőknek szívből gratulálunk a kiváló teljesítményükhöz, az I. helyezetteknek pedig eredményes felkészülést kívánunk a kerületi versenyre: a Humán MK nevében Turúné Tóth Anikó mk.-vez.


Szépolvasó verseny az alsó tagozaton – 2019. október 17.

2019. október 17-én megrendeztük az alsó tagozaton az első versenyünket, a szépolvasó versenyt.
A harmadik és negyedik évfolyamos gyerekek közül 10-10 tanuló képviselte az osztályát. Az első helyezettek képviselik iskolánkat a november 6-án megrendezendő kerületi szépolvasó versenyen. A 3. évfolyamon Papp Diána (3.z), a 4. évfolyamon pedig Gazdag Emma (4.z) osztályos tanuló.
A versenyzőknek és a felkészítő tanároknak gratulálunk az eredményekhez!

  1. Gazdag Emma (4.z)
  2. Pintér Janka (4.z)
  3. Kiss Tanara (4.z), Papp Zsombor (4.a)
  1. Papp Diána (3.z)
  2. Tölgyesi Emma (3.z)
  3. Szőke Viktor (3.a)