Fővárosi és kerületi versenyek

Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny

Utánozzuk mi is a természetet! Műszerek, gyári készülékek nélkül, a háztartásban kéznél lévő anyagok, eszközök felhasználásával állítunk elő, értünk meg jelenségeket, törvényszerűségeket.” (Öveges József)

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által évente megrendezésre kerülő Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyre benevezett tanulóink közül Szász Gergő 8.a osztályos tanuló az első két forduló után bejutott a országos döntőbe, ahol középmezőnyben végzett. Teszt- és számítási feladatok megoldásán túl, fizikatörténetből és kísérletelemzésből is jeleskedett.
A szép eredményhez szívből gratulálunk Gergőnek és sok sikert kívánunk a középiskolás tanulmányaihoz! (Mór-Baranyainé Kalmár Judit)


Bolyai Természettudományi Csapatverseny – 2021. február 5.

Az idei tanévben a Bolyai Természettudományi Csapatversenyt február 5-én rendezték meg, amelyre iskolánk 6 csapatot nevezett. A körzeti fordulót (rendhagyó módon online bonyolították le). Azóta sor került a díjátadó eredményhirdetésre is. A népes mezőnyben csapataink kimagaslóan szerepeltek.
A 4.z osztályosok – Szilágyi Orsolya, Lajtos Nóra, Tölgyesi Emma, Kulimák Blanka (felkészítő tanár: Benczéné Várda Katalin) – az előkelő 4. helyet érték el.
Az 5.z lánycsapata – Kiss Noémi, Konkoly Anna, Pintér Janka, Gazdag Emma (felkészítő tanár: Lovász Lóránd) – a dobogós 2. helyen végzett (az elsővel megegyező pontszámmal!).
A 6.z négyese – Szilágyi Emese, Zupkó Kata, Kopasz Viktória, Kis Csanád (felkészítő tanár: Weszprémyné Szeip Csilla) – szintén a 2. hely megszerzésével öregbítette iskolánk hírnevét.
A 7.z osztályosok csapata Lajtos Janka, Antos Noémi, Földi Máté, Sirmer Gergely 10. helyezést ért el (felkészítő tanárok: Weszprémyné Szeip Csilla, Mór-Baranyainé Kalmár Judit). Hatalmas gratuláció a versenyzőknek! Rendkívül büszkék vagyunk Rátok!

Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.” (Bolyai János)


Budapesti Bolyai csapatverseny – 2020. november 25.

Örömhír!
A budapesti Bolyai matematika csapatversenyen Kulimák Blanka, Lajtos Nóra, Szilágyi Orsolya és Tölgyesi Emma 4.z osztályos csapata II. helyen végzett.
A budapesti Bolyai anyanyelvi csapatversenyen ugyancsak ők X. helyet, míg osztálytársaik XV. helyet szereztek. Csapattagok:
Nemes-Nagy Dóra, Pap Nika, Papp Diána, és Repei Eszter.
Felkészítő tanáruk: Benczéné Várda Katalin. Eredményükhöz szívből gratulálunk!


Házi versenyek

Kazinczy-verseny – 2021. január 18-19.

Január 18-án és 19-én osztályonként két felső tagozatos diák mérte össze szépolvasó képességét két korcsoportban a házi Kazinczy-versenyünkön.
2-2 szöveggel kellett boldogulniuk a versenyzőknek: egyiket előre megkapták, felkészülhettek a kifejező felolvasására, ám a másikat a verseny első fordulója után vehették csak kézbe, és nagyon rövid időt kaptak a tanulmányozására a felolvasás előtt.
Némely diák hangja el-elcsuklott az izgalomtól, de szerencsére magabiztos, bátor versenyzőink is voltak, így a zsűrinek – J. Kati néninek, W. Csilla néninek; Judit, Lilla és Barbi néninek – komoly feladatot jelentett a minősítés. A verseny a következő eredménnyel zárult:
5-6. osztályosok:

 1. Gazdag Emma 5.z
 2. Kálmán Máté 5.a
 3. Gavajda Gergő 5.a és Tölgyesi Tamás 6.a
 4. Kiss Tamara 5.z

7-8. osztályosok:

 1. Szűcs Péter 7.a
 2. Fosztó Soma 7.z
 3. Földi Máté 7.z és Nagy Ilka 8.a
 4. Szász Gergő 8.a

Szívből gratulálunk a szép eredményhez, a versenyzők színvonalas munkájához: Turúné Tóth Anikó Humán MK-vez.


Szövegértő verseny – 2020. november 3.

November 3-án osztályonként három, összesen 24 felső tagozatos diák mérte össze szövegértő képességét két korcsoportban.
Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, olykor csak 1 ponton múlt egy-egy helyezés elérése, tehát valóban osztályuk legjobbjai mérkőztek egymással.
A versenyzők komoly munkája a következő eredménnyel zárult:

5-6. osztályosok:

 1. Tölgyesi Tamás 6.a
 2. Kálmán Máté 5.a és Kiss Noémi 5.z
 3. Szilágyi Emese 6.z

7-8. osztályosok:

 1. Páll-Takács Hanna 8.a és Góczen Anna 8.zhibátlan megoldással!
 2. Hanol Niké Glória 7.a
 3. Murina Melissza 8.z

Szívből gratulálunk a szép eredményhez, a versenyzők színvonalas munkájához: Hajas Lilla, Lengyel Barbara és Turúné Tóth Anikó magyartanár