Valentin-nap

A szerelem/szeretet ünnepnapja alkalmából az iskolánk diákjai titkos üzeneteket írhattak egymásnak. Ezeket egy nagy pink ládába gyűjtöttük, majd február 14-én a 8.a-s Cupidók kiosztották őket. Sok tanulónak és pedagógusnak érkezett  üdvözlet.
Ezúton is kívánunk az iskolánk minden dolgozójának és diákjának boldog Valentín-napot.  Szilágyi Emese DÖK-elnök

Karácsonyi cipősdoboz akció!

Köszönjük szépen minden ajándékozó szülő, tanár és diák segítségét Idén is sikerült felülmúlnunk tavalyi önmagunkat: összesen 155 doboznyi ajándékot sikerült összegyűjtenünk, plusz egy zacskó gyermekruhát és plüssállatokat. Külön  köszönet az alsós osztályoknak, amelyek a leglelkesebbek minden évben. Egészen rendkívüli volt a 2.z jótékonysága: tőlük a csomagoknak több mint a fele származik: 88 db.

Nagy segítséget jelentett az is, hogy a szállításba besegített iskolánk egyik régi diákja/ szülője. Így kedden reggel bepakoltunk a furgonjábanéhány 8.-ossal az alapítvány bázisára szállítva az adományokat véget ért a gyűjtés az iskolánkban.

Bízunk benne,  rengeteg mosolyt varázsolhatunk adományainkkal a rászoruló gyerekek arcára.
A diákönkormányzatunk nevében áldott karácsonyt és békés, sikeres új évet kívánunk mindenkinek: Szilágyi Emese DÖK-elnök és Turúné Tóth Anikó DÖK-segítő tanár

Diákönkormányzat választás

Diákönkormányzatunk vezetőválasztást tartott. A képviselők a több jelölt közül a bemutatkozó beszédek meghallgatása után titkos szavazással Szilágyi Emesét választották DÖK-elnöknek.
Emese helyettesnek Zupkó Katát és Konkoly Annát kérte fel.
Mindhármuknak eredményes munkát kíván a DÖK nevében: T.T. Anikó

DÖK kirándulás – 2022. június 7.

Június 7-én került sor a hagyományos DÖK kirándulásunkra. Az egész éves diákképviselői munka jutalmaként közkívánatra lézerharcoltunk Budafokon, majd számháborúzni, játszóterezni és fagyizni a Városligetbe utaztunk át.
Izgalmakban bőven volt részünk…és nemcsak a játékok, hanem a közlekedés során is. De szerencsére senkit nem hagytunk a „csatatéren”. (Turúné Tóth Anikó)


Focibajnokság – 2022. május 27.

Május 27-én pénteken az elmaradt Mátyás-napért kárpótlásul hosszas egyeztetés után került sor a 4.a és 4.z osztály, valamint külön korcsoportként az 5-6. osztályosok négy csapata közötti barátságos focibajnokságra.
A Kuris Gabi néni által vezetett meccsek győzteseként tortát nyert a 4.a és a 6.a csapata. A többi játékos pedig egy-egy tábla csokival nyerhette vissza az energiáját.
A DÖK nevében köszönöm a 8. osztályos dökösök és Gabi néni munkáját. (Turúné Tóth Anikó)


A gyűjtés eredménye – 2022. március 9.

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!
A DÖK nevében szeretném megköszönni mindazt az adományt (csokit, tartós élelmiszert, tisztálkodószert stb.), amelyet az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére az elmúlt héten iskolánkba behoztak. Az elszállítására a mai napon kerül sor.
Bízom benne, ezzel a gyűjtéssel mi is hozzá tudtunk járulni a szerencsétlen sorsú emberek gondjainak enyhítéséhez. Tisztelettel és köszönettel: Turúné Tóth Anikó DÖK-segítő ped.


Gyűjtés – 2022. március 3.

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!

Diákönkormányzatunk nemes hagyománya, hogy adománygyűjtéssel segítünk a bajba jutott embertársainknak.
Az Ukrajna elleni háború következtében menekülők megsegítésére az egész ország megmozdult. Szeretnénk mi is bekapcsolódni a gyűjtésbe, ezért kérjük, hogy aki teheti, támogassa az akciónkat, amellyel – ádventhez hasonlóan – a Segítség Köve Alapítványhoz csatlakozunk. Iskolai gyűjtőpontunkra a híradásokban jelzett adományokat várjuk. További tájékozódási lehetőség


Karácsonyi cipősdoboz akció eredménye – 2021. december 13.

Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
Több évre visszanyúló kapcsolat fűzi iskolánkat a Segítség Köve Alapítványhoz. Felhívásukra idén is csatlakoztunk a karácsonyi jótékonysági gyűjtésükhöz, amelynek eredményeképpen idén 169 gyerek karácsonyi öröméhez tudunk hozzájárulni.
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik nagylelkűségről tanúságot téve nemcsak a saját családjukra gondolnak ezekben a nehéz időkben, hanem együttéreznek a náluknál nehezebb körülmények között élőkkel, és kedveskednek nekik. Külön is dicséretre méltó az 1.z osztály, amelynek minden tanulója bekapcsolódott az akcióba, így összesen 67 cipős dobozt töltöttek meg ajándékkal; illetve Lábodi Gergely (6.z) és Marcell (8.z), akik ketten 18 doboznyi adománnyal járultak hozzá az ajándékozáshoz.
Szívből kívánok minden ajándékozónak és megajándékozottnak az iskolai diákönkormányzat és a magam nevében áldott karácsonyt és boldog új évet: Turúné Tóth Anikó


Békaavató – 2021. szeptember 29.

Szeptember 29-én, vagyis szerda délután az iskolában ifjú békajelöltek izgatott várakozását lehetett mindenütt látni, ugyanis a már sok éve hagyománnyá vált békaavató vette kezdetét.
Az ötödikeseknek több próbát kellett kiállniuk, hogy igazi béka váljon belőlük. Az egyik feladat előírása szerint a mocsárban (ami persze csak főtt tészta volt) kellett apró „ebihalakat” megtalálni. Egy másik feladat során gumicukor békákat kellett keresni, miután egy képen az igazi „angol tigrist” is meg kellett találni. Igazi eleven teknősbéka is riogatta szegény ötödikeseket. Az sem volt egyszerű, amikor vízzel a szájban kellett békaügetésben célba jutni a szlalompályán.
A legizgalmasabb feladatnak mégis Mátyás lovagjainak viadala bizonyult. A hídról a mélybe kellett a kerettörténet szerint taszítani a várba betolakodót.
Összességében mindenki jól szórakozott, és élvezte a vicces feladatokat, és örömmel vette át a próbatétel végén a békás oklevelét mint bátorságának bizonyítékát.
Köszönjük a DÖK-nek, a segítő diákoknak, hogy idén is sikerült megrendezni a békaavató próbát. (Anikó néni)


DÖK képviselők 2021/22.

Vezetőség

Anikó néni DÖK segítő

Szilágyi Emese elnök 8.z

Zupkó Kata alelnök 8.z

Szűcs Péter alelnök 8.a

Képviselők

Tölgyesi Tamás 8.a

Kaszás György 8.a

Zupkó Kata 8.z

Szilágyi Emese 8.z

Vári Attila 6.a

Nyirfalvi Bence 6.a

Lajtos Nóra Csenge 6.z

Szilágyi Orsolya 6.z

Nyírfalvi Bence 5.a

Sógorka Ádám 5.a

Ritzl Abigél 5.z

Ritzl Abigél 5.z

Csesznek Liza 4.a

Nagy Dániel 4.a

Koza Zorka Anna 4.z

Papp Erik 4.z