Mátyás-nap – 2021. február 26.

Február 26-án a rendkívüli körülmények ellenére ismét megrendeztük a Mátyás-napot iskolánkban.
Bár a járványhelyzet miatt sok dolgon változtatni kellett (pl. most először nem szavaztak az alsósok/Barbi néninek 100-ig sem kellett számolnia az összesítéskor!/, nem szervezhettünk közös programot az egész iskolának, de még a tagozatoknak sem), összességében elmondható, hogy sikerült a szokásos jó hangulatú 7-8. osztályosok közötti versenyt megrendezni. Köszönet a nyugodtan, szabályosan kampányoló majd vetélkedő csapatoknak, hogy végig a feladatokra és nem az egymás elleni harcra összpontosítottak. Megmutatkozott ez mind a kiegyenlített eredményt hozó előzetes versírás, illetve a szellemi vetélkedő eredményében is, amelyet Lilla néni állított össze az idén, Juhász Kati néni és Weszprémy Csilla néni pedig zsűrizte.
A lovagi torna nehézségét pedig a pálya mellett az jelentette, hogy az idő volt az ellenfél, hiszen osztályonként külön lehetettek csak jelen a tornateremben a csapatok. Abban is úttörő rendezvény volt a mostani, hogy ezt a küzdelmet élőben igyekeztünk közvetíteni a termekben várakozó többi diáknak rendszergazdánk, Dávid, valamint a 8.z-s Ancsa Márk és Kiss Zsombor révén, már amikor a wifi-erő engedte…
Az igazi különbségtételt Gabi és Viki néniexatlonpályája” biztosította, amelyen végigjutni komoly kihívást jelentett, és többen is feladni kényszerültek, míg Rábavölgyi Kitti (7.a) és Imre Bence (8.a) pillanatok alatt teljesítette.
És a végeredmény:

  1. 7.a 100 pont az iskola királya: Szűcs Peti, királynője: Fésű Bogi
  2. 7.z 90 pont
  3. 8.z 80 pont
  4. 8.a 70 pont

A programot sajnos nem a szokás szerinti sulibuli, hanem a névadónk domborművének koszorúzása zárta. Utána pedig jöhetett a csapatok számára az ünneplés: a szokásos nyeremény, a pezsgő és a torta elfogyasztása. Az utóbbi finomság az irodában dolgozó Évi és Ági néninek köszönhetően érkezett meg idén is.
Minden kedves közreműködő diáknak és kollégámnak köszönöm a munkáját: Turúné Tóth Anikó DÖK-segítő tanár


Valentin-nap – 2021. február 12.

Levelet, csokit és apró, főleg saját készítésű ajándékot kapni jó még akkor is, ha ma már az elektronikus levelezés a divat.
Iskolánkban már hagyománya van a Valentin-napi postának. Örömteli, hogy a hetekkel ezelőtt kitett hatalmas rózsaszín Valentin-napi postaládába még soha ennyi üzenetet, ajándékot nem dobtak be tanárok és diákok. Péntek reggel aztán Ács Regina, Horváth Dodó, Kazai Kamilla és Forgács Nelli az alkalomhoz illően (8.z) nyakába vette az iskolát, és kiosztotta az üzeneteket.
Izgatottan – vagy éppen meghatódva, mint Rozi néni– bontogatta a levelet diák és tanár, kicsi és nagy. Igazán remekül telt a délelőtt. (Anikó néni)


Mátyás-napi előzetes feladat (február 18.)

A versengő 7-8. osztályok írjanak 4×4 soros keresztrímes verset Hunyadi Mátyásról és koráról!
A versben szerepeljenek a következő szavak (toldalékolhatóak): Mátyás, sereg, dicsőség, hatalom.
Leadási határidő: 2021. 02. 18.
Leadás helyszíne: könyvtár
A késve leadott műveket a zsűri nem értékeli. Kellemes munkát kíván: T. T. Anikó néni


Karácsonyi cipősdoboz akció eredménye – 2020. december 11.

Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!

Több évre visszanyúló kapcsolat fűzi iskolánkat a Segítség Köve Alapítványhoz. Felhívásukra idén is csatlakoztunk a jótékonysági gyűjtésükhöz, amelynek eredményeképpen idén 148 gyerek karácsonyi öröméhez tudunk hozzájárulni.
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik nagylelkűségről tanúságot téve nemcsak a saját családjukra gondoltak ezekben a nehéz időkben, hanem együttéreznek a náluknál nehezebb körülmények között élőkkel, és kedveskednek nekik. Külön is dicséretre méltó a 4.z osztály, amelynek tanulói 42 cipős dobozt töltöttek meg ajándékkal.
Szívből kívánok minden ajándékozónak és megajándékozottnak a magam és az iskolai diákönkormányzat nevében áldott karácsonyt: Turúné Tóth Anikó


Karácsonyi cipősdoboz akció

Tisztelt Szülők!

Iskolánk diákönkormányzata idén is csatlakozik a Segítség Köve Alapítvány karácsonyi cipősdoboz akciójához. Néhány ötlet, hogyan készíthetünk cipődoboz ajándékot.
Az adományokkal a DÖK támogató pedagógusát, Turúné Tóth Anikót 2020. december 9-ig kereshetik. Segítségüket a rászoruló gyerekek nevében előre is köszönjük!


Békaavató – 2020. november 2.

Ilyen békaavatónk sem volt még, mint az idei!
A fránya COVID miatti többszöri halasztás után nov. 2-án hétfőn azért csak sikerült összehozni egy rendhagyó próbatételt az ötödikeseinknek. Hogy a biztonsági előírásoknak megfeleljünk, osztályonként versengtek a legkisebb felsősök a virtuális térben, a jutalom viszont most is ugyanaz volt: oklevél tanúsítja a sikeres próbatételt, és jó étvággyal rágcsálhatták a gumicukor békát is.
A programszervezésért nagy köszönet illeti Weszprémy Csilla nénit, Killi Nóra nénit és Károly Alexet (8.a), a feladatok összeállítása pedig Tölgyesi Tomi (6.a), Gál Viki (7.a) és Galgovszki Bence (8.a) óriási érdeme. Köszönet érte. (T. T. Anikó DÖK-segítő tanár)


DÖK képviselők 2020/21.

Vezetőség

Anikó néni DÖK segítő

Galgovszki Bence elnök

Müller Márk alelnök

Képviselők

Kiss Zsombor 8.z

Tóth Balázs 8.z

Gál Viktória 7.a

Hanol Niké Glória 7.a

Fosztó Soma 7.z

Tóth Kristóf 7.z

Kaszás György 6.a

Tölgyesi Tamás 6.a

Kopasz Viktória 6.z

Kovács Borka 6.z

Bádonyi-Nagy Zalán 5.a

Papp Zsombor 5.a

Lábodi Gergely 5.z

Konkoly Anna 5.z

Sógorka Ádám 4.a

Veszprémi Anna 4.a

Kelemen Ida 4.z

Tölgyesi Emma 4.z