1956-os vetélkedő (4.z) – 2020. október 22.

„Szeresd hazád, felelős vagy a máért,
amely reményt, s szabadságot hozott…”

Mivel idén nem állt módunkban, hogy hagyományos iskolai ünnepen emlékezzünk 1956 hőseire, ezért úgy döntött osztályunk, hogy vetélkedő formájában idézzük fel e jeles időszak főbb eseményeit, illetve hangulatát…

tovább »


Erdőismereti foglalkozás (5.a) – 2020. október 20.

Az 5. a osztály őszi kiránduláson vett részt a Hűvösvölgyben. Szeressétek és védjétek az erdőket erdőismereti foglalkozáson a gyerekek egy erdei túrán megismerkedtek az erdei fák leveleivel, terméseivel és az erdő állataival, majd felszálltunk a gyermekvasútra, ahol utazás közben interaktív foglalkozáson vettek részt. A csodás őszi idő is hozzájárult, hogy jól érezzük magunkat! Köszönjük a szervezést és a jó hangulatot! (Gabi néni)


Erdőismereti foglalkozás (5.z) – 2020. október 19.

Október 19-én Hűvösvölgyi erdőismereti foglalkozáson vettünk részt. Az egy órás erdei séta alatt megismerkedtünk az erdő élővilágával, majd vonatoztunk. A berendezett kocsiban interaktív módon madarakat azonosítottunk, állatnyomokat, illatokat, hangokat ismertünk fel és a gyógynövények hatásaival ismerkedtünk meg. Sok érdekességgel találkoztunk és egy kicsit szakértőjévé váltunk az erdőnek! (Rédei Ágnes)


MS Office 365

Ingyenes Office letöltés a Tisztaszoftver programnak köszönhetően!
Minden tanuló és tanár ingyenesen töltheti le az oktatási azonosítója segítségével Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető! Miután nem múltál még el 16 éves, ezért a szülői regisztrációt kell kiválasztani! MS Office 365 regisztrációt segítő videó.


Hatósági karantén

Tisztelt Szülők!

Az intézményben Covid megbetegedés fordult elő, ezért a Népegészségügyi Központ utasítása alapján a 3.z, 5.a, 5.z, 6.a, 6.z, 7.z, 8.a osztályokban a héten digitális oktatást rendeltünk el.
Első nap október 19-én hétfőn jönnek iskolába.
A befizetett ebédet lemondjuk.
Figyeljék a gyerekeken a tüneteket és ha észlelik, azonnal hívják a házi orvost!

Tisztelettel: Iskola vezetősége

Ideiglenes órarend

A bejáró osztályok (8.z, 7.a) ideiglenes órarendje október 13-16.


Körtúra a Naszályon – 2020. október 10.

Második természetjárásunkon is gyönyörű őszi időben volt részünk. A diákok a Naszály látványosságaival és a Gyadai-tanösvénnyel is megismerkedhettek.
Megfordultunk a Látóhegyen is, ahonnan a Duna (Vác-Dunakeszi szakasza), Pilis és Börzsönyi hegység kies vidéke tárult elénk. Utunk során felkerestük az impozáns függőhidat, a Bik-kutat, bekukkantottunk a Szinlő-barlang nyílásán is. Utunk végén a turisztikai központban is tölthettünk (játszótér) egy kevés időt. Következő túránk ideje még bizonytalan, s így a helyszín sem biztos, de reményeink szerint mielőbb újra találkozunk majd. (Lovász Lóránd)


A zene világnapja – 2020. október 1.

A nagy létszámot vonzó rendhagyó énekórák helyett idén családias hangulatban emlékeztünk meg október elsején a zene világnapjáról.
A világháló segítségével klasszikus zenei flashmobokat néztünk meg és Bobby McFerrin előadásából átismételtük a pentaton hangsort is.
(Kissné Katona Mária)


Ebédfizetés novemberre

A Mátyás Király Általános Iskola diákjai számára a készpénzes novemberi ebédbefizetés (21 nap) helyszíne: Rákóczi Kert (1212 Bp., Rákóczi tér 34.)
Időpontja: 10. 07.  (szerda) 7:00-17:00 óráig és 10. 14. (szerda) 7:00-11:00 óráig.
Étkezési térítési díjak:
Háromszori étkezés (napközi) teljes ár: 686 Ft/nap, 50%-os ár: 343 Ft/nap
Egyszeri ebéd (menza) teljes ár: 488 Ft/nap, 50%-os ár: 244 Ft/nap.


Második tervezett túra (október 10.)

Októberi túránkon a Cserhát nyugati részére látogatunk. Katalinpusztától (erdei iskola és turisztikai központ) a Naszályon barangolunk majd, ahol függőhíd, kisebb víznyelő, csodálatos kilátóhely vár ránk. Visszaúton pedig a Gyadai tanösvényt is felfedezhetjük (talán lehetőségünk nyílik az erdei iskola melletti kis vadaskert megtekintésére is). A kb. 12 km-es természetjárásra várjuk a lelkes túrázókat!